شنبه, ۲۸ تیر , ۱۴۰۴ Saturday, 19 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 38614 تعداد نوشته های امروز : 200 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

قیمت سکه و طلا در آخرین شنبه تیر ماه قیمت دلار، یورو و درهم امارات در مرکز مبادله ایران رشد طلای جهانی با نااطمینانی‌های ژئوپلیتیکی و تضعیف اسکناس سبز بیت‌کوین تا پایان سال 200 هزار دلاری می‌شود؟ اصل برابری انسان ها در کرامت،پشتوانه های محکمی در متون دینی اسلام دارد تحول دیجیتال در بازار سرمایه ایران: از ضرورت فناورانه تا اولویت راهبردی قیمت امروز دینار عراق برای زائران اربعین جمهوری اسلامی و میراث فرهنگ ایرانی؛ تبدیل کالای موزه ای به سنت زنده برگزاری عزاداری ایام شهادت امام سجاد(ع) در حسینیه شیخ مرتضی زاهد فراخوان «سفیران زندگی با آیه‌ها» برای اربعین ۱۴۰۴ انتقاد رفیعی از همه چیزدانان ؛ هر تخصصی جایگاه خاص خود را دارد کتاب دعای دانش‌آموزی در جهت تعمیق فرهنگ دعا، طراحی و تدوین می شود شیخ‌الاسلام: انس با قرآن باید در تمامی مهدهای کودک جاری و ساری باشد استاد علوی تهرانی در مسجد حضرت امیر(ع) سخنرانی می کند میزبانی حسینیه آیت‌الله حق‌شناس از عزاداران حضرت امام سجاد(ع) همبستگی اجتماعی و دفاع ملی در آیینه جنگ روایت‌های دیجیتال

تا ۱۵ سال دیگر، استان گلستان بیابان می‌شود، مگر اینکه اقدام جدی رخ دهد
  • 25 تیر 1403 ساعت: ۱۸:۲۲
  • شناسه : 9421
    بازدید 13
    1

    کارشناسان منابع طبیعی در سال‌های اخیر بار‌ها هشدار داده اند که خطر بیابانی شدن جنگل‌ها و مراتع در کمین استان گلستان است و مسئولان باید به فکر مقابله با این مشکل باشند. ریزدگرد‌ها یکی از نشانه جدی تغییر اقلیم در استان است که مسئولان برای رفع این بحران فقط جلسه تشکیل داده اند و به […]

    پ
    پ

    کارشناسان منابع طبیعی در سال‌های اخیر بار‌ها هشدار داده اند که خطر بیابانی شدن جنگل‌ها و مراتع در کمین استان گلستان است و مسئولان باید به فکر مقابله با این مشکل باشند. ریزدگرد‌ها یکی از نشانه جدی تغییر اقلیم در استان است که مسئولان برای رفع این بحران فقط جلسه تشکیل داده اند و به فکر راه حلی برای مقابله با این بحران نبوده اند.

    در سال‌های اخیر خشک سالی‌های شدید و کمبود آب مردم استان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است و براساس آمار‌ها ۹۸ درصد منابع آب زیرزمینی استان در حال استحصال است. تدوام شرایط خشک سالی، گرد و غبار، کمبود آب شدید و … نشان می‌دهد که گلستان سال‌های سخت تری را تجربه خواهد کرد.

    اگر دولت اقدمات جدی انجام ندهد ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی در استان بزودی به بیابان تبدیل می‌شود که این عرصه‌ها بیشتر در شهرستان‌های گنبدکاووس، مراوه‌تپه، گمیشان و آق‌قلا قرار دارند.
     

    زنگ خطر بیابان‌زایی گلستان به صدا درآمده است

    زنگ خطر بیابان‌زایی گلستان به صدا درآمده است و کارشناسان منابع طبیعی پیش بینی می‌کنند که اگر اقدمات جدی صورت نگیرد استان در ۱۵ سال آینده بیابانی می‌شود. کم آبی از مرز بحران گذشته است و زندگی ساکنان این استان را نیز با مشکلات جدی مواجه کرده است.

    افزایش دمای گلستان در ۸۰ سال اخیر بی سابقه است و تغییر اقلیم در استان ما بیشتر از استان‌های دیگر است. صحرای قره‌قوم ترکمنستان از عوامل اصلی ایجاد بیابان در گلستان محسوب می‌شود و وزارت امورخارجه باید به صورت جدی این موضوع را پیگیری کند. ریزگرد‌ها در گلستان ۲ منشا داخلی و خارجی دارند.

    عوامل انسانی مانند تغییر کاربری‌ها در عرصه‌های جنگلی و مرتعی، آتش زدن محصولات کشاورزی موجب ایجاد شرایط بیابان زایی می‌شود. مردم استان باید این نکات را به صورت جدی رعایت کنند.

    مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان گلستان گفت: گلستان با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

    حمید سلامتی گفت: عوامل انسانی، صحرای قره قوم و بالکان ترکمنستان و خشک شدن تالاب‌ها در پدیده ریزگرد‌ها و بیابانی شدن در استان بسیار موثر هستند.

    وی ادامه داد: در سفر اول شهید رئیسی به گلستان ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با بیابان زایی اختصاص یافت که تا کنون ۲۵ میلیارد آن تخصیص یافته است. در این سفر ۵۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های آبخیزداری مصوب شد که ۵۰ میلیارد تاکنون تخصیص داده شد.

    وی بیان کرد: پارسال در گلستان ۳ میلیون و دویست هزار اصله نهال برای عرصه‌های جنگل و فضای سبز و یک میلیون و ۶۴۰ هزار اصله برای اصلاح مرتع تولید شد. از ابتدای سال‌جاری تا کنون نیز سه میلیون نهال در نهالستان‌های دولتی تولید شد.

    وی گفت: سال گذشته یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر آتش بر در مزارع کشاورزی و منابع طبیعی ایجاد شد تا آتش سوزی‌های ناشی از سوختن کاه و کلش مزارع به منابع طبیعی خسارت نزند. سه میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال در سامانه ساتک در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت ثبت شده است.

    وی گفت: تولید سه میلیون نهال از گونه‌های جنگلی برای احیا و توسعه جنگل در این استان با مشارکت چهار نهالستان دولتی و بیش از ۶۰ نهالستان بخش خصوصی برای امسال هدف گذاری شد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.