دوشنبه, ۳۰ تیر , ۱۴۰۴ Monday, 21 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 39519 تعداد نوشته های امروز : 341 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

اتمام موفقیت‌آمیز پذیره‌نویسی مرحله اول اوراق صکوک اجاره سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس خیز سیمانی‌ها برای صعود/ چرا صنعت سیمان مورد اقبال بازار قرار گرفت؟ ارزش سهام عدالت ۵۳۲هزار تومانی امروز دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴+ جدول آغاز سومین مرحله تحویل فیزیکی سکه‌های پیش‌فروش از ۳۱ تیرماه امام سجاد(ع) نیکی به پدر و مادر را بازتابی از اطاعت خداوند می‌دانند بیستمین نشست استادان، قاریان و حافظان قرآن برگزار می‌شود امام سجاد (ع)، احیاگر فرهنگ قرآن و عاشورا در عصر اختناق بود ثبت نام گذرنامه زیارتی اربعین امسال در محرم شهر جدایی ۲ بازیکن استقلال با دستور ساپینتو رقابت مهدی قایدی و سردار آزمون برای توپ طلای امارات مشتری جدید مهدی طارمی از لیگ انگلیس رسید عیسی آل کثیر استقلالی شد! واکنش عیسی آل‌کثیر به حضور در استقلال کدام استان‌ها ادارات را تعطیل یا دورکار کردند؟ نقش والدین در خط مقدم جنگ رسانه‌ای زنان در بحران جنگ می‌توانند در افزایش تاب‌آوری جامعه موثر باشند

سیستان و بلوچستان قطب تولید سلطان میوه‌ها در کشور
  • 30 تیر 1404 ساعت: ۱۷:۴۶
  • شناسه : 101378
    بازدید 3
    1

    زاهدان – انبه یکی از مهم‌ترین میوه‌های گرمسیری سیستان و بلوچستان است که به دلیل طعم شیرین، ارزش غذایی بالا و کاربرد گسترده در صنایع غذایی، جایگاه ویژه‌ای در بازارهای جهانی و داخلی دارد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: درخت انبه در مناطق گرمسیری رشد می‌کند و برای رسیدن به باردهی مناسب، نیازمند آب‌وهوای گرم و بدون یخبندان است. فصل گل‌دهی درخت انبه در ایران معمولاً از اسفندماه تا اردیبهشت است و زمان برداشت این میوه از خرداد تا اواخر شهریور می‌باشد.

    در استان سیستان و بلوچستان، به دلیل شرایط خاص اقلیمی و آب‌وهوای گرمسیری آن، برداشت انبه از اوایل خرداد آغاز می‌شود. بسته به نوع رقم و محل دقیق کاشت، ممکن است این زمان کمی جابه‌جا شود.

    استان سیستان و بلوچستان یکی از مناطق منحصر به‌فرد ایران از نظر اقلیمی است. نواحی جنوبی این استان، به‌ویژه شهرهایی مانند چابهار، کنارک، نیکشهر، سرباز، قصرقند و فنوج دارای آب‌وهوای گرمسیری مرطوب هستند که برای رشد درخت انبه بسیار مناسب‌اند.

    در این مناطق، دمای زمستانی به ندرت به زیر ۱۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد و میزان بارندگی اگرچه کم است، ولی با استفاده از آب چاه و رودخانه‌ها، امکان آبیاری قطره‌ای در باغات وجود دارد.

    انبه؛ مهمترین محصول اقتصادی سیستان و بلوچستان

    سیستان و بلوچستان قطب تولید سلطان میوه‌ها در کشور

    برای بسیاری از کشاورزان محلی، انبه منبع اصلی درآمد در فصل تابستان است. علاوه بر فروش تازه‌خوری در بازار، انبه‌های کوچک یا آسیب‌دیده نیز برای تولید فرآورده‌هایی مانند: لواشک انبه، مربا و ترشی انبه، پودر انبه خشک‌شده، شربت انبه، سس انبه تند (رایج در غذاهای محلی بلوچ) استفاده می‌شود.

    انبه نه‌تنها میوه‌ای خوش‌طعم و مغذی است، بلکه در استان سیستان و بلوچستان، به‌ویژه در مناطق جنوبی آن، محصولی استراتژیک و ارزشمند به شمار می‌رود. با افزایش حمایت‌های دولتی، خاک حاصلخیز، بهبود زیرساخت‌ها و استفاده از دانش روز کشاورزی، این استان می‌تواند به یکی از مهم‌ترین مراکز تولید و صادرات انبه در منطقه تبدیل شود. آینده کشت انبه در سیستان و بلوچستان، با نگاه درست و برنامه‌ریزی دقیق، روشن و پرثمر خواهد بود.

    سالانه ۱۵۰۰ تن انبه در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود

    سیستان و بلوچستان قطب تولید سلطان میوه‌ها در کشور

    مسئول باغبانی جهاد کشاورزی چابهار در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در شهرستان چابهار، حدود ۱۴۳ هکتار سطح زیر کشت انبه داریم که از این میزان، تقریباً ۲۲ تا ۲۳ هکتار به انبه غیر بارده اختصاص دارد و مابقی بارور هستند. همچنین متوسط تولید انبه در استان سیستان و بلوچستان حدود ۱۵۰۰ تن در سال است.

    بیجار ورکاتی گفت: برای هر هکتار انبه، ۲ نفر نیروی مستقیم به کار گرفته می‌شود. در مجموع، اکنون حدود ۱۴۰۰ نفر نیروی مستقیم داریم. همچنین نزدیک به ۳۰۰ نفر نیروی غیرمستقیم نیز درگیر این زنجیره هستند که فعلاً تنها صادرات داخلی به استان‌های مجاور از جمله هرمزگان و کرمان انجام می‌شود.

    مسئول باغبانی جهاد کشاورزی چابهار تصریح کرد: در حال حاضر کارگاه فرآوری انبه در چابهار وجود ندارد و محصولات برداشت‌شده برای فرآوری به شهرستان میناب فرستاده می‌شوند.

    وی در ادامه گفت: ترشی انبه در سیستان و بلوچستان طرفدار زیادی دارد که از انبه نارس تهیه می‌شود که تنوع زیادی نیز در طرز تهیه ترشی‌های انبه وجود دارد.

    ورکاتی ادامه داد: فصل برداشت انبه از اوایل خرداد شروع می‌شود و تا پایان شهریور ادامه دارد. انبه چابهار از اولین انبه‌هایی است که وارد بازار کشور می‌شود.

    وی تاکید کرد: برداشت در دو مرحله انجام می‌شود. یکی زمانی که انبه کاملاً رسیده است و مستقیم به بازار عرضه می‌شود. دیگری هم به صورت نارس است که برای مصارف صنعتی و فرآوری کاربرد دارد.

    مدیر باغبانی جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: مهم‌ترین موضوع برای تولید انبه، توجه به تغذیه مناسب درخت با کودهای خاص و مراقبت‌های اصولی است. اگر این موارد رعایت شود، هم کیفیت و هم کمیت محصول بالا می‌رود.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.