پنجشنبه, ۱۲ تیر , ۱۴۰۴ Thursday, 3 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 33376 تعداد نوشته های امروز : 128 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

دهک‌های ۱ تا ۷ بخوانند؛ موجودی یارانه کالابرگ‌ را همین حالا ببینید واریزی ویژه معلمان و فرهنگیان رسماً قطعی شد قیمت طلا به جوش و خروش افتاد (۱۲ تیرماه ۱۴۰۴) دلار بالا کشید (پنجشنبه ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۴ ) شرط واریز سود سهام عدالت اعلام شد تصمیم فوری دولت درباره افزایش قیمت کالاها اطلاعیه مهم بانک سپه درباره حساب مشتریان در پی حمله سایبری موجودی کالابرگ خود را استعلام کنید | حساب کدام افراد شارژ شد ؟ جزئیات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه اعلام شد رتبه ۳۴ دانشگاه ایرانی در جمع دانشگاه‌های تأثیرگذار تایمز سال ۲۰۲۵ سرپرست دانشگاه ادیان و مذاهب منصوب شد لزوم حفظ آمادگی ملی در کنار زندگی عادی؛ فریب مذاکره و حمله را نخوریم فرآیند تصحیح و اعلام نتایج امتحانات نهایی یک ماه زودتر به پایان رسید برگزاری پویش های معنوی باعث آزادی ۳۰ محکوم به قصاص در کرمان شد راهپیمایی «جمعه‌های خشم و نصر» در کرمانشاه برگزار می‌شود ۸ تبعه غیرمجاز در تبریز شناسایی و جمع آوری شدند

بهره‌مندی از رزق عاشورایی، مشروط به ترک گناه و جهاد با نفس است
  • 12 تیر 1404 ساعت: ۵:۳۲
  • شناسه : 89180
    بازدید 2
    0

    قم – استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه بهره‌مندی از سفره معنوی سیدالشهدا(ع) بدون ترک گناه ممکن نیست، تقوا و جهاد با نفس را شرط اساسی ورود به ساحت معنوی عاشورا دانست.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اصغر ظهیری، استاد اخلاق و مدرس حوزه علمیه قم، شامگاه چهارشنبه ششم محرم در مراسم عزاداری هیئت خادم‌الرضا (ع) در ورزشگاه شهید حیدریان قم، با استناد به آیات قرآن و روایات اهل‌بیت (ع)، بر نقش تقوا به‌عنوان شرط کلیدی در بهره‌برداری از برکات معنوی دهه محرم و عاشورا تأکید کرد و گفت: بدون ترک معصیت، بهره‌ای از سفره سیدالشهدا (ع) نخواهیم برد.

    وی با بیان اینکه رزق‌های ویژه سیدالشهدا (ع) تنها نصیب کسانی می‌شود که با ملکه تقوا به میدان عاشورا قدم می‌گذارند؛ تصریح کرد: پرهیز از گناه، به‌ویژه در ایام جوانی، عامل حرکت انسان در مسیر بندگی و قرب الهی است.

    استاد حوزه علمیه قم با اشاره به فرمایشی از امیرالمؤمنین (ع) گفت: در روایات آمده که جوان با تقوا از مجاهد شهیدی که در رکاب امام معصوم (ع) به شهادت رسیده، مقامی بالاتر دارد؛ چرا که با وجود میل به گناه، خودداری می‌کند.

    وی افزود: جهاد با نفس، از منظر اهل‌بیت (ع)، جایگاهی برتر از جهاد نظامی دارد و کسانی که در این میدان پیروز می‌شوند، نزد خداوند مقرب‌ترند.

    حجت‌الاسلام ظهیری با استناد به آیه شریفه «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ»، تقوا را تنها معیار برتری انسان نزد خداوند دانست و تأکید کرد: جوانی که مسیر مبارزه با نفس را برمی‌گزیند، در زمره مقربان درگاه الهی قرار می‌گیرد.

    وی با اشاره به سیره نبوی گفت: پیامبر اسلام (ص) تا پیش از هجرت به مدینه، مأمور به جهاد نظامی نبودند و با وجود آزارهای بسیار، سلاح به دست نگرفتند؛ اما پس از نزول آیات جهاد، در صف مقدم جبهه‌ها حضور یافتند.

    این استاد اخلاق با اشاره به کلام امیرالمؤمنین (ع) گفت: جهاد دری از درهای بهشت است که تنها برای بندگان خاص الهی گشوده می‌شود. با این حال، ترک جهاد با نفس، انسان را به ذلت می‌کشاند.

    ظهیری با نقل بیاناتی از آیت‌الله صفایی حائری و شهید مطهری، بر نقش کلیدی محبت خالصانه به اهل‌بیت (ع) در حرکت معنوی انسان تأکید کرد و افزود: محبت ناقص، ممکن است ابزار رسیدن به خواسته‌های دنیوی شود، اما محبت کامل، انسان را به عبودیت خالص می‌رساند.

    وی با استناد به روایت رسول خدا (ص) درباره مصعب بن عمیر، جوان اشراف‌زاده‌ای که به خاطر ایمان، رفاه دنیا را رها کرد؛ گفت: این محبت الهی بود که به مصعب توان داد همه وابستگی‌ها را کنار بگذارد و این همان نیروی محرکه‌ای است که جوانان باید در خود ایجاد کنند.

    استاد حوزه علمیه قم در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر ضرورت جهاد اکبر و تزکیه نفس، خطاب به جوانان گفت: اگر می‌خواهید در دستگاه سیدالشهدا (ع) بهره‌ای عظیم داشته باشید، راه آن در پاکی، ترک گناه، تقوا و محبت شعله‌ور به اهل‌بیت (ع) است.

    وی با هشدار نسبت به کمرنگ شدن محبت اهل‌بیت (ع) در سبک زندگی نسل امروز، فقر محبت را ریشه بسیاری از ناهنجاری‌های رفتاری دانست و اظهار داشت: خانواده‌ها باید به جای سرزنش فرزندان، پیوند عاطفی با اهل‌بیت (ع) را در آنان تقویت کنند.

    ظهیری با اشاره به واکنش‌های اخیر رهبر معظم انقلاب به شهادت فرماندهان مقاومت گفت: غم عمیقی که در چهره معظم‌له دیده می‌شود، نشان‌دهنده بزرگی مسئولیتی است که بر دوش ایشان است.

    وی در ادامه با اشاره به سیره عاطفی امام حسن مجتبی (ع) در واپسین لحظات عمر شریفشان، به معرفی بانویی به‌نام سیده شریفه پرداخت و گفت: امام مجتبی (ع) پیش از وفات، سفارش همسرشان دختر طلحه بن عبیدالله را به امام حسین (ع) کردند و از نسل این بانو، سیده شریفه پدید آمد؛ بانویی که امروز در مسیر کربلا به حله، مزار و کراماتی دارد.

    به گفته وی، سیده شریفه در کودکی در کاروان اسرا همراه اهل‌بیت (ع) به کوفه و شام برده شد و هنگام بازگشت، به‌دلیل گرسنگی شدید، جان خود را از دست داد و این در حالی است که پدرش، امام حسن (ع)، سفره‌دار کرم و بخشش بود و خود از شدت عطش و گرسنگی به شهادت رسید.

    استاد حوزه علمیه قم در پایان سخنان خود با تأکید بر ضرورت بازگشت به معارف اهل‌بیت (ع) در تربیت فرزندان گفت: اگر فرزندان ما خود را در آینه محبت اهل‌بیت (ع) ببینند، مسیر خود را خواهند یافت؛ و هیچ ناهنجاری‌ای نیست که در پرتو این محبت، اصلاح‌پذیر نباشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.