چهارشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۴ Wednesday, 16 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 37508 تعداد نوشته های امروز : 44 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

دبیرکل ناتو این ۳ کشور را تهدید کرد نتانیاهو: اجازه تشکیل «لبنان دوم» را نمی‌دهیم! همزمان با افزایش نرخ نان کیفیت نیز باید ارتقا یابد بسته خبری ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴ استان تهران اولین واکنش حماس به حملات رژیم صهیونیستی به سوریه تصاویر دوربین‌های ترافیکی پس از اصابت موشک به میدان قدس تجریش محدودیت‌های بی‌سابقه رژیم صهیونیستی در حرم ابراهیمی سولانا در آستانه فتح بازار؛ جهش ۱۴۰ درصدی از ابتدای سال! موکب دانش آموزی دختران گیلانی در میدان شهدای ذهاب برپا شد روزانه ۱۰ کودک در غزه یک یا دو پای خود را از دست می‌دهند کشف ۱۵۰ لیتر مشروبات الکلی از باغ ویلایی در دماوند افشای تلاش ناکام آمریکا برای رهگیری موشک‌های ایران علیه اسرائیل افتتاح وکلنگ زنی چند طرح بزرگ در سفر وزیر صمت به جیرفت حمله مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه دغدغه های مردم و معیشت آنها باید در اولویت کاری مدیران باشد ضرب الاجل ادعایی آمریکا و تروئیکای اروپایی علیه ایران

رویداد «تک‌گویی عاشورایی ۷۳» ظرفیت فرهنگ‌سازی اجتماعی و اعتقادی دارد
  • 24 تیر 1404 ساعت: ۲۳:۳۲
  • شناسه : 97288
    بازدید 2
    0

    قم – داور دومین رویداد «تک‌گویی عاشورایی ۷۳» گفت: این‌ رویداد افزون بر ایجاد فضای رقابت و انگیزه میان هنرمندان، نقش مهمی در ترویج مفاهیم فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی واقعه عاشورا دارند.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    علی فرحناک در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه برگزاری رویدادهای نمایشی به‌ویژه در استان‌های مذهبی همچون قم، مزایای متعددی در پی دارد، تصریح کرد: نخستین مزیت این رویدادها گردهمایی هنرمندان و ایجاد رقابت سازنده میان آنان است و این رقابت، به‌ویژه برای نسل جوان، انگیزه‌ای قوی برای تولید آثار باکیفیت‌تر ایجاد می‌کند.

    وی گفت: از سوی دیگر، وقتی آثاری تولید می‌شوند، باید بستری برای اجرای عمومی آن‌ها نیز فراهم شود، نه اینکه به اجرای محدود در قالب جشنواره اکتفا شود.

    وی با اشاره به نقش آثار نمایشی در فرهنگ‌سازی افزود: وقتی نمایش‌ها به‌صورت عمومی اجرا می‌شوند، مخاطبان بیشتری با تئاتر و مفاهیم فرهنگی و اخلاقی آن آشنا می‌شوند و این امر نه تنها به رشد هنرمندان بلکه به ارتقای ذائقه فرهنگی جامعه و گسترش مفاهیم دینی و اجتماعی کمک می‌کند.

    فرحناک با تأکید بر اینکه موضوع رویداد «تک‌گویی عاشورایی ۷۳» برگرفته از اعتقادات عمیق مردم است، گفت: محوریت عاشورا در این رویداد، مزیت مهمی است که سبب می‌شود مخاطب با اثر ارتباط عاطفی و فکری برقرار کند و همین آشنایی پیشینی با موضوع، ظرفیت این رویداد را برای تأثیرگذاری بیشتر می‌کند.

    این هنرمند پیشکسوت قم در ادامه با اشاره به محدودیت امکانات در عرصه تئاتر گفت: با وجود حمایت‌های حداقلی، هنرمندان استان قم با تلاش شبانه‌روزی، تمرین، تولید و اجرای آثار را بر عهده گرفتند و این نشان از تعهد و علاقه آن‌ها به هنر آئینی دارد اما این مسیر نیاز به حمایت جدی مسئولان دارد؛ نمی‌توان تولید هنری را محدود به فضای جشنواره کرد و پس از آن، آثار را در آرشیو نگه داشت و تولید بدون عرضه و بهره‌برداری، عملاً بی‌اثر است.

    وی به ویژگی خاص این جشنواره نیز اشاره کرد و گفت: نمایش‌های این رویداد به صورت تک‌نفره اجرا می‌شوند و به دکور و امکانات پیچیده نیاز ندارند؛ این یعنی قابلیت اجرای ساده و کم‌هزینه در فضاهای متعدد فرهنگی وجود دارد و تنها نیاز فعلی، ورود و حمایت مدیران فرهنگی و تصمیم‌گیران برای فراهم کردن بستر اجراست.

    فرحناک با تحسین سطح کیفی آثار و ظرفیت‌های انسانی قم در حوزه تئاتر ادامه داد: هنرمندان قمی از نجیب‌ترین و بااستعدادترین هنرمندان کشور هستند و بسیاری از آن‌ها پس از مهاجرت، در شهرهای دیگر منشأ اثر شدند و کیفیت آثارشان نشان‌دهنده ظرفیت بالای هنری آنان است و حیف است که این انرژی در خود استان نادیده گرفته شود.

    وی با اشاره به جایگاه هنرمندان پیشکسوت استان قم گفت: باید قدر هنرمندان و اساتیدی چون آقای سلیمانی، فدایی‌حسین و آزاد که همچنان در قم فعالیت می‌کنند دانسته شود، ظرفیت علمی، تجربی و اخلاقی این افراد گنجینه‌ای ارزشمند برای تئاتر آئینی استان است و بهره‌گیری از دانش و تجربه آنان باید در اولویت باشد.

    فرحناک همچنین ابراز امیدواری کرد با حمایت گسترده‌تر، تئاتر آئینی قم به جایگاه شایسته خود بازگردد و در سطح ملی بدرخشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.