یکشنبه, ۲۹ تیر , ۱۴۰۴ Sunday, 20 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 38851 تعداد نوشته های امروز : 38 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

چشم‌ انداز جهانی گندم؛ رشد حاشیه‌ای تولید و کاهش ذخایر| پیش بینی فائو از تولید گندم ایران اظهارات خبرساز مقام ارشد افغانستان درباره نحوه برخورد ایران با مهاجران افغان اسرائیل یک فرمانده ارشد را ترور کرد پایان گروگان گیری در کمتر از ۷۲ ساعت در شهرستان مه ولات احسان حاج صفی به سپاهان اصفهان پیوست خط ریلی رشت – آستارا روی دور کُند؛ پیشرفت فیزیکی فعلاً هیچ! حریق کارخانه‌ در شهرک سنگ مهریز اطفا شد روایت تلخ دختر خردسال لبنانی از مشاهده شهادت والدینش در حمله اسرائیل ضرورت اقدام هماهنگ رسانه‌ها برای کاهش اضطراب عمومی «شاهزاده خفته» سعودی پس از بیش از دو دهه کما بالاخره درگذشت ۸ مصدوم در اثر تصادف رانندگی در جاده فندقلو به نمین پیگیری ویژه پروژه‌های نیمه‌تمام و رفع محدودیت‌های توسعه‌ای در گالیکش تأکید فرستاده آمریکا و فرمانده «قسد» بر وحدت ملی سوریه زلزله‌ای به بزرگی ۵.۱ ریشتر فاضل‌آباد گلستان را لرزاند روسیه: ۴۰ پهپاد اوکراینی را منهدم کردیم اعزام فوری تیم‌های ارزیاب هلال‌احمر به منطقه زلزله‌زده گلستان

صنعت سیستان و بلوچستان در مسیر توسعه و نیازمند توجه بیشتر
  • 28 تیر 1404 ساعت: ۱۷:۳۱
  • شناسه : 99742
    بازدید 7
    1

    زاهدان – سیستان و بلوچستان با برخورداری از منابع فراوان و نیروی کار جوان، پتانسیل تبدیل شدن به یکی از قطب‌های صنعتی کشور را دارد که برای تحقق این امر نیازمند توجه بیشتر و رفع چالش ها است.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: سیستان و بلوچستان، استانی مرزی با پتانسیل‌های بی‌بدیل و ظرفیت‌های خدادادی، علی‌رغم هم‌مرز بودن با دو کشور و دسترسی به آب‌های آزاد، همچنان در چنبره محرومیت و کم‌توسعه‌گی دست و پنجه نرم می‌کند. این استان با دارا بودن منابع طبیعی غنی، کشاورزی و دامداری پر رونق و نیروی کار جوان و فعال، می‌تواند به یکی از قطب‌های صنعتی و اقتصادی کشور تبدیل شود که در این راستا گام‌های بلندی برداشته شده است. اما همچنان برخی از کم‌لطفی ها و عدم حمایت کافی از سوی مصرف‌کنندگان محصولات صنایع این استان، باعث شده تا سیستان و بلوچستان همچنان در مسیر توسعه و پیشرفت با چالش‌هایی مواجه باشد که حل این چالش‌ها، گام بزرگی در صنعتی شدن این استان است.

    صنعت، به عنوان یکی از مهم‌ترین موتورهای محرکه رشد و توسعه، در استان سیستان و بلوچستان نقش کلیدی ایفا می‌کند. رشد و توسعه صنعتی در این استان نه تنها می‌تواند نیازهای داخلی را برطرف کند، بلکه با کاهش وابستگی به واردات، باعث کاهش قیمت‌ها و بهبود سطح معیشت مردم شود. همچنین، با توجه به نرخ بیکاری بالا در این استان، توسعه صنایع می‌تواند فرصت‌های شغلی مناسبی را برای جوانان ایجاد کند و آنها را از روی آوردن به شغل‌های کاذب و پرخطر مانند سوخت‌کشی، دور نگه دارد.

    سیستان و بلوچستان با برخورداری از منابع و معادن فراوان، زمین‌های حاصلخیز و نیروی کار جوان و مستعد، پتانسیل تبدیل شدن به یکی از قطب‌های صنعتی کشور را دارد. در حال حاضر، بیش از ۱۰۰۰ واحد صنعتی در این استان فعال هستند، اما با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود، این رقم بسیار پایین‌تر از انتظار است.

    حمایت از صنعتگران و تولید کنندگان داخلی نیازمند عزم جدی

    لازم است تا همه ارکان کشور، از دولت و بخش خصوصی گرفته تا مردم و مصرف‌کنندگان، دست در دست هم داده و از رشد و توسعه صنایع در استان سیستان و بلوچستان حمایت کنند. این حمایت می‌تواند به صورت سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، ارائه تسهیلات و مشوق‌های اقتصادی، و همچنین ترویج فرهنگ مصرف محصولات داخلی باشد. با این اقدامات، می‌توان شاهد شکوفایی صنعت در این استان و تبدیل آن به یکی از قطب‌های صنعتی و اقتصادی کشور بود.

    صنعت سیستان و بلوچستان در مسیر توسعه و نیازمند توجه بیشتر

    مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در نشستی به تشریح آخرین دستاوردها و برنامه‌های این استان در حوزه صنعت و معدن پرداخت.

    بر اساس گفته‌های داوود شهرکی، استان سیستان و بلوچستان دارای ۱٬۱۱۵ واحد صنعتی دارای پروانه است که از این تعداد، ۱٬۰۲۰ واحد به‌صورت فعال مشغول به کار هستند و ۱۰۰ واحد غیرفعال باقی مانده‌اند. شهرکی از برنامه‌ریزی برای احیای ۲۰ واحد غیرفعال در سال جاری خبر داد.

    سیستان و بلوچستان رتبه دوم ذخایر تیتانیوم در کشور

    صنعت سیستان و بلوچستان در مسیر توسعه و نیازمند توجه بیشتر

    همچنین به گفته وی در حوزه اشتغال، هدف‌گذاری امسال بر ایجاد ۶٬۵۰۰ واحد صنفی جدید متمرکز شده است. همچنین، استان دارای ۶۰ هزار پروانه صنفی فعال و ۷۵ هزار کارت مبادلات مرزی معتبر است که نشان‌دهنده رونق فعالیت‌های اقتصادی در این منطقه است. سیستان و بلوچستان با برخورداری از ۵۲۵ پروانه معدنی و ۳.۵ میلیارد تن ذخایر معدنی شناسایی‌شده، جایگاه ویژه‌ای در صنعت معدن کشور دارد. این استان تنها تولیدکننده شمش آنتیموان در کشور است و با حدود ۵۰ میلیون تن ذخایر تیتانیوم، پس از کرمان در رتبه دوم کشوری قرار دارد.

    بر اساس اظهارات مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در بخش صدور مجوزها، تاکنون ۸۰ جواز تأسیس از مجموع ۳۲۰ جواز برنامه‌ریزی‌شده در حوزه‌های صنعتی، معدنی و اقتصادی صادر شده است.

    سیستان و بلوچستان تأمین کننده ۸۰ درصد تور ماهیگیری مورد نیاز کشور

    صنعت سیستان و بلوچستان در مسیر توسعه و نیازمند توجه بیشتر

    بر اساس بیانات مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان، استان در حوزه‌هایی مانند تولید تور ماهیگیری (با تأمین ۸۰٪ نیاز کشور) و صنایع دریایی نقش پررنگی ایفا می‌کند. در حوزه طرح‌های صنعتی شاخص، بهره‌برداری از کارخانه‌های جدیدی مانند بافت بلوچ، تولید کاشی، مشتقات دارویی، پودر خوراکی و محصولات جلبکی در دستور کار قرار دارد. همچنین، سرمایه‌گذاری در حوزه توربین‌های بادی از دیگر اولویت‌های استان است.

    همچنین شهرکی همچنین بر پیشتازی استان در حوزه‌های تجارت مرزی، انرژی‌های تجدیدپذیر و تولید برای صادرات تأکید کرد و از گسترش همکاری با دانشگاه‌ها برای شناسایی نیازهای صنعتی خبر داد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.