جمعه, ۲۷ تیر , ۱۴۰۴ Friday, 18 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 38173 تعداد نوشته های امروز : 34 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

«مجنون» در هفته دفاع مقدس اکران می‌شود؛ پرتره‌ای از شهید زین‌الدین به افتخار موسیقی‌های تمام نشدنی وطن؛ شنوندگان عزیز این صدای ایران است دعوتی برای ورود به دنیای نوجوانان اوتیسم؛ اینجا صحنه جای درمان است! هرچه دانش بیشتر باشد بی تفاوتی اجتماعی در حوزه محیط زیست کمتر می شود تثبیت انسجام ملی نیازمند اقدامات اساسی است خبر خوش وزیر رفاه ویژه کارگران | مشکل بزرگتان حل شد نقش کلیدی ایران در بخش لبنیات خاورمیانه| برآورد بازار ۲۰۵۴۲میلیون دلاری پنیر فرآوری‌شده موسوی: حمله به سوریه نشان داد اهداف حمله به ایران ساختگی بود! توئیت جدید صفحه رهبر انقلاب درباره جنگ ایران و اسرائیل فوری/ مقر فرماندهی ارتش اسرائیل بمباران شد دستگیری عامل اصلی بمب‌گذاری در شادگان تصادف در محور خورموج به کاکی ۳ جانباخته و یک مصدوم داشت ظرفیت های مرز برای تقویت صادرات با اقلیم کردستان عراق استفاده شود دانشگاهیان بوشهر ابعاد مختلف جنگ تحمیلی ۱۲ روزه را تبیین کنند امضای تفاهم‌نامه شیرین‌سازی آب و انتقال پساب گرگان در گلستان وداع با پیکر شهید حسینی نژاد در حرم مطهر امام رضا(ع)

تورم مواد غذایی به کمترین رقم ۴ سال اخیر کاهش یافت
  • 4 خرداد 1403 ساعت: ۱۷:۰۴
  • شناسه : 4327
    بازدید 19
    0

    تورم نقطه به نقطه مواد غذایی در ماه‌های پایانی دولت گذشته با وجود تخصیص میلیاردها دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی، بالای ۶۰ درصد بود. با شروع به کار دولت سیزدهم تورم مواد غذایی حدود ۲۰ واحد درصد کاهش یافت اما از اوایل سال ۱۴۰۱ به علت حذف سیاست رانت‌زای ارز ۴۲۰۰ تومانی، […]

    پ
    پ

    تورم نقطه به نقطه مواد غذایی در ماه‌های پایانی دولت گذشته با وجود تخصیص میلیاردها دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی، بالای ۶۰ درصد بود.

    با شروع به کار دولت سیزدهم تورم مواد غذایی حدود ۲۰ واحد درصد کاهش یافت اما از اوایل سال ۱۴۰۱ به علت حذف سیاست رانت‌زای ارز ۴۲۰۰ تومانی، نرخ تورم مواد غذایی افزایشی شد که البته دولت با پرداخت یارانه‌های ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی توانست بخش زیادی از آن افزایش هزینه‌ها را جبران کند.

    به همین دلیل بود که شاخص ضریب جینی که مؤید فاصله درآمدی بین دهک‌ها در کشور است در سال ۱۴۰۱ بهتر شد که بیانگر افزایش قدرت خرید اقشار کم‌درآمد با دریافت یارانه‌های جدید با وجود افزایش قیمت مواد غذایی پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود.

     

    از خرداد ۱۴۰۲ تورم نقطه به نقطه مواد غذایی با کاهش حدود ۳۰ واحد درصدی مواجه شد که ناشی از تخلیه تورمی پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود و از آن پس تورم مواد غذایی به زیر ۴۰ درصد رسید و در سه ماه اخیر هم به کمتر از ۳۰ درصد کاهش یافته است.

    در اردیبهشت امسال هم تورم نقطه به نقطه مواد غذایی به ۲۲.۷ درصد کاهش یافته که کمترین رقم این شاخص در حدود ۴ سال اخیر است.

    بر این اساس با ادامه کاهش متوالی تورم مواد غذایی از یک سو و تداوم پرداخت یارانه‌های نقدی و کالابرگ از سوی دیگر، طبیعی است که قدرت خرید اقشار متوسط و کم‌درآمد بهتر شده و شاخص ضریب جینی نیز همچنان کمتر شود که نشانه اثرگذاری سیاست‌های اقتصادی دولت سیزدهم در بهبود عدالت درآمدی در جامعه است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.