یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41532 تعداد نوشته های امروز : 213 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

«ثریا» امشب زنده از ایروان روی آنتن می‌رود روایت شناسایی و نام‌گذاری دشت لوت در مستند «تیم دکتر مستوفی» ابوالفضل پورعرب با «غیبت موجه» به سینما می‌آید نشست رویداد «ایران جان» استقبال سهام‌داران از عرضه اوراق تبعی همیار توقف یک ماهه عرضه گندله در بورس کالا افت مجدد شاخص بورس در دومین روز هفته جهش ۹۴ درصدی سود خالص و رشد ۵۲ درصدی درآمدهای عملیاتی گروه مالی کیان نقشه‌راه گمشده؛ آینده قیمت طلای جهانی سرگردان میان تحلیل‌های مختلف بازارسازها چشم‌انداز ۱۴۰۴ «کیان»؛ رشد سهم بازار، فروش ساختاریافته و بازارهای نوظهور تأمین ارز واردات از مرز ۱۶.۶ میلیارد دلار گذشت مشاور ارتباطات و ساماندهی معاونت قرآن و عترت ارشاد منصوب شد بررسی بازتاب جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در رسانه های عربی عادل:اربعین، میدان اثرگذار برای جریان‌سازی فرهنگی است کمک به مردم و حل مشکلات در جامعه اسلامی از کارکردهای نماز جمعه است خطیب جمعه باید درد مردم را بداند و با زبان روز جوانان را جذب کند

«پلاستیک‌ زیستی» جایگزینی برای پلاستیک
  • 11 اردیبهشت 1403 ساعت: ۱۰:۵۵
  • شناسه : 2031
    بازدید 23
    1

    به گزارش «فیز»، چه می‌شد اگر یک ماده شبیه پلاستیک وجود داشت که می‌توانست مواد مغذی زیادی را از آب جذب کند و پس از تجزیه شدن به عنوان کود مصرف شود؟ اکنون دکتر «لی ویلسون» استاد شیمی دانشگاه Saskatchewan/ USask در کانادا و تیم تحقیقاتی او چنین محصولی را به شکل یک پلاستیک زیستی […]

    پ
    پ

    به گزارش «فیز»، چه می‌شد اگر یک ماده شبیه پلاستیک وجود داشت که می‌توانست مواد مغذی زیادی را از آب جذب کند و پس از تجزیه شدن به عنوان کود مصرف شود؟ اکنون دکتر «لی ویلسون» استاد شیمی دانشگاه Saskatchewan/ USask در کانادا و تیم تحقیقاتی او چنین محصولی را به شکل یک پلاستیک زیستی (بیوپلاستیک) تولید کرده‌اند و نتایج تحقیقات آنها به تازگی در مقاله‌ای در نشریه RSC Sustainability انتشار یافته است.

    ولیسون گفت: ما یک ماده بیوپلاستیک ساخته‌ایم که به عنوان یک ماده جاذب عمل می‌کند و فسفات را از آب خارج می‌کند به خصوص که سطح بالای فسفات در آب‌های سطحی یک مساله مهم جهانی در زمینه امنیت آب است. شما می‌توانید این حبه‌های بیوپلاستیک را کشت کنید و آنها را به عنوان یک کود کشاورزی توزیع کنید.

    ویلسون از اعضای موسسه جهانی برای امنیت آب (GIWS) و تیم تحقیقاتی او تمرکز خود را بر تولید اشکالی از «بیوپلاستیک» قرار داده‌اند؛ ماده‌ای که شبیه پلاستیک است اما از مواد زیستی ساخته شده است که طوری طراحی شده‌اند که تجزیه‌ بشوند. بیوپلاستیک نیز همانند پلاستیک می‌تواند به اشکال مختلفی از جمله به عنوان مواد بسته‌بندی مانند کیسه‌های پلاستیکی غذا استفاده شود.

    این ماده بیوپلاستیک در واقع حبه یا قرص بیوکامپوزیت است که دربردارنده یک پلی‌ساکارید دریایی (chitosan)، پوسته تخم مرغ و کاه است. این قرص‌ها به نوبه خود «حلقه‌های بسته‌ ای» هستند که فسفات را از منابع آبی جذب می‌کنند و سپس به عنوان منبع کود برای کاربردهای کشاورزی مصرف می شوند.

    فسفات یک ماده مغذی است که بطور متداول در کودهای کشاورزی استفاده می شود. فسفات یک ماده شیمیایی کلیدی در تولید مواد غذایی گیاهی در جهان است و مازاد فسفات در منابع آبی می‌تواند به افزایش رشد گیاهان آبی مانند جلبک‌های سبز منجر شود که آنها نیز می‌توانند مواد سمی آزاد کنند که برای انسان و حیوان مضر است.

    فسفات همچنین یک منبع تجدیدناپذیر است و از طریق استخراج معادن فسفات به دست می‌آید. تامین مواد معدنی فسفات محدود است و قابل تخلیه شدن با نشت به منابع آبی است. اما این سیستم حلقه بسته طراحی شده در واقع یک راه حل جایگزین برای استخراج معدنی فسفات است و به جای آن از فسفاتی استفاده می‌کند که همین الان در منابع آبی موجود است.

    پلاستیک‌ها همچنین حاوی مواد سمی هستند و بسیار دیر تجزیه می‌شوند اما با بیوپلاستیک‌ها همه این جوانب منفی دوری می‌شود و این مواد به سادگی تجزیه خواهند شد. ویلسون خاطرنشان کرد که کاهش مواد سنتتیک و پلاستیک‌ها در محیط زیست تاثیر مهمی خواهد داشت. برای مثال، اگر پلاستیک از ۹۰ درصد بیوپلاستیک و ۱۰ درصد سنتتیک ساخته شده باشد موجب می‌شود که بار کلی بر محیط زیست کاهش پیدا کند و امکان تجزیه آسان پلاستیک فراهم می شود.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.