سه شنبه, ۳۱ تیر , ۱۴۰۴ Tuesday, 22 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 40028 تعداد نوشته های امروز : 424 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

علیرضا فغانی: من طبق پروتکل‌ها اقدام کردم، کار دیگری نمی‌توانستم کنم واگذاری مابقی سهام استقلال و پرسپولیس: قیمت‌های جدید اعلام شد توصیه جالب AFC به حریفان دختران تیم ملی فوتبال ایران! استقلال بین هوادارانش بمب منفجر کرد! واکنش باشگاه استقلال به شایعه جدایی حسینی فوری؛ معاوضه بیرانوند و حسین حسینی قطعی شد/ معامله بزرگ استقلال و تراکتور آتش‌سوزی در مجتمع تجاری دودلفین قشم مهار شد تعطیلی اداره‌ها و بانک‌ها در خراسان رضوی در روز چهارشنبه ودیعه مسکن امسال تا ۲۷۵ میلیون تومان رسید خبر رسمی درباره برنج و روغن اعلام شد (۳۱ تیر) ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۳۱ تیر) نحوه فعالیت بازار ارز فردا ۳۱ تیر اعلام شد ریسک سرمایه‌گذاری زیر سایه داده کاوی تعامل بیشتر دولت و حوزه‌های علمیه ضروری است تدوین سیاست‌های تعامل دولت و حوزه‌های علمیه ضروری است لزوم توازن بین استانداردهای آموزش پزشکی و واقعیت‌ها؛ چالش افزایش ظرفیت

رقیب تازه برای امپراتوری ایلان ماسک؛ آیا استارلینک شکست می‌خورد؟
  • 14 اسفند 1403 ساعت: ۶:۴۶
  • شناسه : 50551
    بازدید 17
    2

    شرکتی فرانسوی قصد دارد با ارائه شبکه‌ای از ماهواره‌های مخابراتی در مدار بسیار پایین زمین (VLEO)، انحصار استارلینک در ارتباطات فضایی را به چالش بکشد. این شرکت برخلاف استارلینک، به‌جای رقابت با اپراتورها، خدمات خود را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. پروژه CTO می‌تواند با فناوری خود و کاهش تأخیر در ارتباطات، گزینه‌ای جذاب برای ای‌تی‌اندتی، تی-موبایل و ورایزون باشد. اما آیا این رقیب تازه‌وارد می‌تواند از پس غول فناوری یعنی اسپیس‌ایکس برآید؟

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    تینا مزدکی_استارلینک تی-موبایل در حال حاضر تنها شبکه موبایلی فضایی در ایالات متحده است که امکان اتصال مستقیم به تلفن همراه را در مناطقی که هیچ پوشش شبکه‌ای وجود ندارد، فراهم می‌کند. با توجه به اینکه حدود ۵۰۰ هزار مایل مربع از خاک آمریکا فاقد سیگنال سلولی است، این سرویس در حال حاضر تنها راه ارتباطی از طریق تلفن در این مناطق محسوب می‌شود.

    با این حال، یک استارتاپ فرانسوی قصد دارد این انحصار را به چالش بکشد. شرکت Constellation Technologies and Operations) CTO) که در پاریس مستقر است، در حال توسعه مجموعه‌ای از ماهواره‌های مدار بسیار پایین زمین (VLEO) است. اولین پرواز آزمایشی این پروژه قرار است ژوئن امسال انجام شود.

    مدلی متفاوت از استارلینک

    برخلاف استارلینک که خدمات خود را مستقیماً به کاربران ارائه می‌دهد، CTO قصد دارد زیرساخت فضایی خود را در اختیار اپراتورهای تلفن همراه، از جمله ای‌تی‌اندتی، تی-موبایل و ورایزون قرار دهد. این رویکرد به اپراتورها اجازه می‌دهد بدون نیاز به سرمایه‌گذاری در ساخت ماهواره‌های اختصاصی، از شبکه مخابراتی فضایی بهره‌مند شوند.

    شارل دلفیو، مدیرعامل CTO، در این باره می‌گوید:«منطقی نیست که هر اپراتور مجموعه ماهواره‌ای اختصاصی خود را راه‌اندازی کند. ما این زیرساخت فضایی بی‌طرف را طراحی، تولید و مدیریت می‌کنیم و اپراتورها در هر لحظه می‌توانند بخشی از ظرفیت شبکه ما را در اختیار داشته باشند.»

    رقیب تازه برای امپراتوری ایلان ماسک؛ آیا استارلینک شکست می‌خورد؟

    ویژگی‌های فناوری CTO

    CTO در تلاش است با بهره‌گیری از فناوری‌های جدید، استارلینک را به چالش بکشد. مهم‌ترین تفاوت این دو شبکه در فرکانس‌های مورد استفاده و ارتفاع مدار ماهواره‌ها است. ارتباط سریع‌تر و تأخیر کمتر، یکی از ویژگی‌های این سرویس است. ماهواره‌های CTO در ارتفاع پایین‌تری نسبت به استارلینک قرار خواهند گرفت که این موضوع منجر به سرعت بیشتر و کاهش تأخیر در ارتباطات اینترنتی می‌شود.

    علاوه بر این، استفاده از ۵G mmWave نیز ویژگی دیگر CTO است که برخلاف استارلینک و کیوپر آمازون که از باندهای Ku و Ka (۲۶.۵ تا ۴۰ گیگاهرتز) استفاده می‌کنند، CTO از فناوری ۵G mmWave بهره خواهد برد که در بازه ۲۴ تا ۱۰۰ گیگاهرتز عمل می‌کند. این فناوری امکان ارتباطات بی‌سیم پرسرعت و کم‌تأخیر را فراهم می‌کند.

    در نهایت، فناوری CTO از کاهش تراکم فرکانسی برخوردار است. CTO از باند ۲۶ گیگاهرتز که کمتر مورد استفاده قرار گرفته، بهره خواهد برد. این در حالی است که، باندهای فرکانسی مورد استفاده استارلینک به دلیل افزایش تعداد شرکت‌های مخابراتی فضایی، با خطر اشباع مواجه هستند.

    اگرچه مدل CTO برتری‌هایی نسبت به استارلینک دارد، اما موفقیت این پروژه به تکمیل و راه‌اندازی کامل مجموعه ماهواره‌های آن بستگی دارد. این شرکت اعلام کرده که قصد دارد بین ۱,۵۰۰ تا ۳,۴۰۰ ماهواره را تا سال ۲۰۳۰ به فضا ارسال کند، ابتدا دو ماهواره سال آینده پرتاب خواهند شد و مابقی بین ۲۰۲۷ تا ۲۰۳۰ در مدار قرار می‌گیرند.

    سؤال اصلی این است که آیا CTO پوشش ماهواره‌ای خود را به ایالات متحده گسترش خواهد داد و آیا اپراتورهای مخابراتی آمریکایی به استفاده از این سرویس علاقه‌مند خواهند شد؟ هنوز پاسخ مشخصی برای این سؤال وجود ندارد، اما ورود یک بازیگر جدید به این عرصه می‌تواند آینده ارتباطات فضایی را متحول کند.

    منبع: phonearena

    ۲۲۷۳۲۳

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.