یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41377 تعداد نوشته های امروز : 58 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

قیمت دینار در فردوسی ارزانتر از برابری چرا دلار اصلاح کرد/ حباب طلا همچنان منفی است ماجرای نخستین خطبه‌ای که آیت‌الله طالقانی خواند؛ترس دشمن از آگاهی مردم زمان برگزاری دادگاه متهم قتل الهه حسین‌نژاد اعلام شد هشدار هلال احمر به ساکنان شرق کشور؛ وزش بادهای شدید تا سه‌شنبه ادامه دارد مشمولان بدون معافیت تحصیلی مجاز به سفر اربعین نیستند استاندار تهران: تعطیلی‌ها ممکن است تمدید شود هزینه رهن کامل در پونک چقدر شد؟/ خانه ۶۰ متری، یک میلیارد تومان رهن شروط ضمن عقد و ضرورت آگاهی زوجین از تکالیف قانونی در زندگی مشترک ضرورت تصمیم سازی برای اصناف با ارتباط گیری دولت ها با نخبگان و خبرگان رسته های شغلی ظرفیت‌های خاموش صنعت باید به کمک مردم بیاید سوگواره تعزیه ساوه تجلی ارادت عمیق مردم به اهل‌بیت(ع) است ولایتی: امنیت ملی خط قرمز ماست کلینیک تخصصی قلب در بیمارستان معتمدی گرمسار راه اندازی می‌شود مختصات حمله بعدی ایران به اسرائیل/ هشدار تند سپاه صادر شد استاندار لرستان: مدیران سهم ۲۰ همتی پروژه‌های عمرانی لرستان را بگیرند

قطع اینترنت به امنیت زیرساخت‌ها در برابر حملات سایبری کمک کرد؟
  • 4 تیر 1404 ساعت: ۱۷:۳۸
  • شناسه : 82997
    بازدید 6
    0

    حملات سایبری در جنگ‌های مدرن به یکی از تهدیدات جدی تبدیل شده‌اند که می‌توانند زیرساخت‌های حیاتی کشورها مانند برق، آب و مخابرات را هدف قرار دهند.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه شرق نوشت:

    در شرایط اخیر جنگ و تنش‌های منطقه‌ای، ایران اقدام به قطع اینترنت کرد تا امنیت شبکه‌ها را افزایش دهد، اما این اقدام تا چه حد توانسته مانع نفوذ به سیستم‌های حساس شود؟

    تجربه جنگ اوکراین، کشوری که تحت حملات شدید سایبری روسیه قرار دارد، نشان می‌دهد که حفظ ارتباطات و تقویت امنیت سایبری، راهکار مؤثرتری نسبت به قطع اینترنت است.

    امنیت سایبری و تهدیدات جنگ‌سایبری

    در فضای جنگ‌های امروزی، حملات سایبری یکی از ابزارهای کلیدی در جنگ ترکیبی محسوب می‌شود که می‌تواند به‌سرعت زیرساخت‌های حیاتی یک کشور را مختل کند. برق، آب، سامانه‌های مخابراتی و حتی خدمات بانکی در معرض خطر جدی قرار دارند. کشورها برای مقابله با این تهدیدات به راهکارهای مختلفی متوسل می‌شوند؛ یکی از این راهکارها، قطع اینترنت برای جلوگیری از نفوذ هکرهاست.

    با وجود اینکه ایران در یک هفته اخیر و هم‌زمان با شروع جنگ تحمیلی اسرائیل به ایران، به‌منظور مقابله با تهدیدات سایبری و حفظ امنیت شبکه‌ها، اینترنت را به‌ طور گسترده قطع کرد، اما این اقدام نتوانست امنیت کامل را برای زیرساخت‌های حیاتی فراهم کند. برای نمونه، گزارش‌ها از حملات موفق به سامانه‌های بانکی مانند بانک سپه و پاسارگاد حکایت دارد که علی‌رغم محدودیت‌های ارتباطی، هکرها توانسته‌اند دسترسی‌هایی به این سیستم‌ها پیدا کنند و موجب اختلالاتی شوند. از طرف دیگر با شدت‌گرفتن قطع اینترنت در شش روز گذشته، برخی رسانه‌ها ادعا کردند که دلیل قطع اینترنت برای قطع ارتباط پهپادهای دشمن است. با این حال احسان چیت‌ساز، معاون سیاست‌گذاری و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته (2 تیر) در پستی در صفحه شخصی‌اش در اینستاگرام اعلام کرد که یک پهپاد ساقط‌شده در قم از اینترنت ماهواره‌ای Iridium متعلق به آمریکا استفاده کرده است. به گفته او، برخلاف GPS که فقط برای مکان‌یابی است، Iridium یک شبکه ارتباطی کامل برای صوت، داده و پیام‌رسانی محسوب می‌شود.

    اقدامات اوکراین در حفظ ارتباطات امن در شرایط جنگی

    در حالی که 12 روز از شروع جنگ تحمیلی اسرائیل به ایران می‌گذرد و اینترنت به خاطر فراهم‌کردن امنیت سایبری قطع و با اختلال شدید همراه است، جنگ سایبری روسیه علیه اوکراین نمونه بارزی از مدیریت هوشمندانه امنیت سایبری است. بر اساس گزارش‌های رسانه‌هایی مانند CNN، BBC و Reuters، اوکراین با وجود حملات سنگین سایبری، اینترنت خود را قطع نکرد. در مقابل، این کشور با همکاری شرکت‌های فناوری و نهادهای امنیت سایبری بین‌المللی، به تقویت سامانه‌های دفاع سایبری خود پرداخت و توانست بسیاری از حملات را دفع کند. این موضوع به نیروهای اوکراینی و مردم امکان داد تا همچنان ارتباطات خود را حفظ کنند و دسترسی به اطلاعات حیاتی داشته باشند. از نمونه فعالیت‌های مشخص دولت اوکراین برای مقابله با حملات سایبری روسیه، راه‌اندازی «ارتش سایبری» (IT Army) در فوریه ۲۰۲۲ بود. اوکراین با راه‌اندازی این ارتش از داوطلبان برای مقابله با حملات سایبری و حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی این کشور دعوت کرد. این گروه با استفاده از ابزارهای رمزنگاری و ارتباطی امن، توانست در برابر حملات سایبری که عمدتا از روسیه بود مقاومت کرده و ارتباطات خود را حفظ کند.

    علاوه بر این، اوکراین با همکاری نهادهای بین‌المللی و استفاده از فناوری‌های پیشرفته، توانست حملات سایبری را شناسایی و دفع کند. به‌عنوان مثال، اوکراین در دسامبر ۲۰۲۳ ادعا کرد گروه هکری «Sandworm» که ادعا می‌شود به نهادهای اطلاعاتی روسیه مرتبط است، به زیرساخت‌های ارتباطی اوکراین حمله کرد. با این حال، اوکراین با تقویت سیستم‌های امنیتی و همکاری با نهادهای بین‌المللی توانست این حملات را دفع کند.

    قطع دسترسی برای امنیت یا محدودکردن مردم؟

    کارشناسان امنیت سایبری بر این باورند که قطع اینترنت ممکن است به صورت موقت از گسترش برخی حملات جلوگیری کند، اما در بلندمدت به دلیل از دست رفتن ارتباطات و کاهش توان پاسخ‌دهی، اثر معکوس دارد. از سوی دیگر برخی دیگر از کارشناسان امنیتی و فناوری اطلاعات معتقدند قطع اینترنت به صورت کامل برای مقابله با حملات سایبری، راهکار نیست. 

    27302

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.