سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴ Tuesday, 15 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 37464 تعداد نوشته های امروز : 404 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

توسعه بندرخمیر در گرو تقویت همدلی و افزایش سرمایه اجتماعی است ۵ نقطه فاقد آنتن دهی در جامعه عشایری استان سمنان شناسایی شد موکب تخصصی کودک در یزد عدالت آموزشی مناطق عشایری درخطر؛تلاش برای بازگرداندن سهمیه کنکور عشایر اینفوگرافیک| رقابت بیش از ۶۴ هزار داوطلب کنکور سراسری در خراسان رضوی مازندران دیار عاشقان اهل بیت و مهد قرآنی کاهش ۱۴ درصدی سرقت در آذربایجان غربی خطای انسانی دلیل تلف شدن یک قلاده شیر در نور اعلام شد بسته خبری آذربایجان غربی ۲۴ تیرماه تصاویر حضور پزشکیان در مراسم یادبود حسین طیب نیا عراقچی: تجاوز آمریکا به ایران خیانت به دیپلماسی بود تحریم جدید اروپا علیه ۹ فرد و نهاد ایرانی به بهانه سیاست‌گذاری یا ملاحظات امنیتی، با دست خودمان امنیت شبکه را پایین نیاوریم واکنش برادر داماد شهید رئیسی به اجرای مکانیسم ماشه سازش پرونده قتل عمد آذربایجان غربی به عشق امام حسین (ع) اتفاق افتاد آتش بس شکننده؛ فرصتی برای از سرگیری مذاکرات است

افشاگری مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از منشأ بالقوه‌ی آلودگی و نفوذ به فضای سایبری کشور
  • 24 تیر 1404 ساعت: ۱۷:۳۸
  • شناسه : 97129
    بازدید 5
    1

    در ادامه پنل «فناوری، امنیت و آینده ایران» که در جریان نشست «اینترنت و آینده ایران» برگزار شد، بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، با تأکید بر ضرورت آسیب‌شناسی دقیق وضعیت فعلی کشور در حوزه امنیت سایبری، به مجموعه‌ای از چالش‌های ساختاری اشاره کرد که مانع شکل‌گیری یک سیاست امنیتی کارآمد در ایران شده‌اند.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    نگار علی- اکبری نخست با اشاره به این نکته که مسئله کمبود نیروی انسانی متخصص در حوزه امنیت، چالشی جهانی است، گفت:«حتی در پیشرفته‌ترین کشورها، تأمین منابع انسانی خبره در حوزه امنیت یکی از چالش‌های اصلی است. اما در ایران، این مشکل به‌واسطه مهاجرت گسترده نخبگان، شدیدتر و بحرانی‌تر شده است.»

    او ادامه داد:«شرکت‌ها و سازمان‌های ما با کمبود نیروهایی مواجه‌اند که بتوانند امنیت سیستم‌های پیچیده را طراحی و مدیریت کنند. در سطح جهانی، راه‌حل اصلی، رفتن به‌سمت خرید سرویس‌های امنیتی از شرکت‌های حرفه‌ای و متخصص است. اما در ایران، به‌دلایل ساختاری و تحریمی، این مسیر نیز به‌راحتی قابل پیمایش نیست.»

    به گفته‌ی اکبری، یکی دیگر از ریشه‌های اصلی آسیب‌پذیری زیرساخت‌های سایبری کشور، واردات گسترده سرورهای دست‌دوم و نامطمئن است:«در سال‌های اخیر، به‌دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌های ارزی، چیزی حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد سرورهایی که وارد کشور می‌شوند، دست‌دوم هستند. این سرورها نه‌تنها از منظر پایداری سخت‌افزاری چالش‌برانگیزند، بلکه از منظر امنیتی نیز منشأ بالقوه‌ی آلودگی و نفوذ هستند.»

    او همچنین بر نقش مهم و در عین حال مخرب استفاده گسترده از VPNها در آلودگی دستگاه‌ها و شبکه‌های کشور تأکید کرد و گفت:«بخشی از آلودگی‌های فعلی ناشی از ابزارهایی است که برای دور زدن فیلترینگ به‌کار گرفته می‌شوند؛ ابزارهایی که اغلب کنترل‌شده نیستند و دیوایس کاربران را به بخشی از بات‌نت‌های جهانی تبدیل می‌کنند.»

    آینده امنیت؛ بدون امنیت، پیشرفتی وجود ندارد

    اکبری با نگاهی به آینده گفت:«ما به‌اجبار وارد عصر دیجیتال شده‌ایم. پیشرفت اقتصادی، اجتماعی و صنعتی در دنیای امروز، بدون ورود به فضای دیجیتال امکان‌پذیر نیست. اما این فضا، بدون تأمین امنیت، نه‌تنها مزیت ندارد، بلکه تهدیدآفرین است.»

    او با اشاره به گذار از سیستم‌های صرفاً IT محور به سیستم‌های سایبر-فیزیکی (Cyber-Physical Systems) گفت:«در دنیای امروز، حمله به یک سیستم بانکی ممکن است منجر به از دست رفتن اطلاعات مالی شود، اما حمله به یک سیستم سایبر-فیزیکی — مثل شبکه آبرسانی، برق، یا سلامت — می‌تواند جان انسان‌ها را به خطر بیندازد و کشور را فلج کند.»

    اکبری در پایان سخنان خود افزود:«امنیت در دنیای سایبر فقط با تمرکز بر تجهیزات یا ابزارها حاصل نمی‌شود. ما به یک نگاه کل‌نگر و آینده‌نگر نیاز داریم که زنجیره‌ی تأمین، فرآیندها، استانداردها و تعامل بازیگران مختلف را در بر بگیرد. تنها در این صورت است که می‌توانیم آینده‌ای امن و پایدار برای اقتصاد دیجیتال ایران ترسیم کنیم.»

    ۲۲۷۲۲۷

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.