چهارشنبه, ۱ مرداد , ۱۴۰۴ Wednesday, 23 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 40386 تعداد نوشته های امروز : 359 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×
قوانین حمل حیوان خانگی با هواپیما – مدارک و هزینه ها
  • 1 مرداد 1404 ساعت: ۲۰:۳۰
  • شناسه : 102949
    بازدید 11
    1
    یکی از دغدغه‌های افرادی که حیوان خانگی دارند، سفرکردن با پت است؛ برخلاف قطار و اتوبوس که به‌هیچ‌عنوان اجازه حمل حیوان خانگی را به مسافر نمی‌دهند، امکان حمل حیوان خانگی با هواپیما حتی در ایران هم وجود دارد؛ اما با قوانین خاص خود همراه است. برای همین در این مقاله به طور مفصل به تمام قوانین حمل حیوان خانگی به‌صورت هوایی، معرفی ایرلاین‌های ارائه‌دهنده خدمات حمل برای رزرو بلیط هواپیما ، مدارک لازم و هزینه‌هایی که باید بپردازید خواهیم پرداخت.
    ارسال توسط : منبع : respina24.ir
    پ
    پ

    یکی از دغدغه‌های افرادی که حیوان خانگی دارند، سفرکردن با پت است؛ برخلاف قطار و اتوبوس که به‌هیچ‌عنوان اجازه حمل حیوان خانگی را به مسافر نمی‌دهند، امکان حمل حیوان خانگی با هواپیما حتی در ایران هم وجود دارد؛ اما با قوانین خاص خود همراه است. برای همین در این مقاله به طور مفصل به تمام قوانین حمل حیوان خانگی به‌صورت هوایی، معرفی ایرلاین‌های ارائه‌دهنده خدمات حمل برای رزرو بلیط هواپیما ، مدارک لازم و هزینه‌هایی که باید بپردازید خواهیم پرداخت.

    روش های حمل حیوان خانگی با هواپیما

    برای حمل حیوان خانگی با هواپیما سه روش وجود دارد تا بسته به شرایط حیوان خانگی خود از آن‌ها استفاده نمایید. حمل به روش همراه که حیوان خانگی در قسمت بار هواپیما قرار می‌گیرد، حمل به روش کارگو و فریت بار که از طریق پایانه‌های باربری حیوان به فرودگاه مقصد منتقل می‌شود و روش سوم که در ایران قابل‌اجرا نیست، حمل حیوان خانگی در کابین هواپیما در کنار مسافر است. در ادامه هر کدام از روش‌ها را شرح خواهیم داد.

    حمل حیوان خانگی با هواپیما از طریق پایانه مسافربری به روش همراه

    در این روش حیوان خانگی همراه با شما اما در قسمت بار هواپیما حمل می‌شود؛ در واقع شما با پت خود در یک پرواز، اما در دو بخش مجزا از هواپیما قرار می‌گیرید. برای حمل به روش همراه، نیاز است مسافر هنگام رزرو بلیط هواپیما از آژانس خدمات مسافرتی یا ایرلاین، درخواست کد حمل موجود زنده (AVIH) داشته باشد تا روی بلیط او ثبت شود. این کد نشان می‌دهد مسافر اجازه حمل حیوان خانگی به روش همراه را دارد.

    در حمل حیوان خانگی با هواپیما به روش همراه، مسافر حیوان خانگی خود را در باکسی مناسب با استانداردهای ایرلاین قرار داده و آن را به بخش حمل بار هواپیما تحویل می‌دهد؛ سپس در فرودگاه مقصد او را با چمدان‌های خود تحویل می‌گیرد. از گران‌ترین روش‌های حمل حیوان خانگی با هواپیما باید به این روش اشاره کرد!

    حمل حیوان خانگی از طریق پایانه باربری به روش غیر همراه (کارگو و فریت بار)

     اگر مایل به پرداخت هزینه‌ای کمتر و سفری امن‌تر برای حیوان خانگی خود هستید، بهتر است به سراغ شرکت‌های باربری بروید؛ این شرکت‌ها برای حمل حیوان خانگی با هواپیما، بارنامه صادر می‌کنند و در حین سفر، دمای قسمت بار هواپیما را مطابق با بدن حیوانات خانگی تنظیم می‌کنند. راحتی و امنیت هر چه بیشتر، از مزایای حمل حیوان خانگی با هواپیما به روش کارگو است.

    البته که این روش حمل‌ونقل معایبی هم دارد؛ برای مثال مسافر باید چند روز پیش از سفر حیوان را به شرکت‌های کارگو یا فریت بار (هر کدام که مایل هستید) تحویل دهد و در تاریخ مشخص شده در فرودگاه شهر مقصد آن را تحویل بگیرد. برای برخی حیوانات این دوری از صاحبشان می‌تواند تنش‌زا و استرس‌آور باشد.

    حمل حیوان خانگی با هواپیما به روش حمل در کابین

    در نظر داشته باشید این روش حمل در ایران مرسوم نیست و نمی‌توانید در پروازهای داخلی حیوان خانگی خود را به کابین هواپیما ببرید. در بیشتر ایرلاین‌های خارجی نیز این روش حمل ممنوع است. اما برخی ایرلاین‌ها اجازه حمل حیوان در کابین را می‌دهند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ترکیش ایرلاینز اشاره کرد. این ایرلاین ساده‌ترین قوانین و محدودیت‌ها را برای این روش حمل‌ونقل قرار داده است.

    مدارک لازم برای حمل حیوان خانگی با هواپیما

    برای حمل حیوان خانگی با هواپیما نیاز به ارائه مدارک معتبر دارید که بسته به نوع سفر (داخلی یا خارجی) متفاوت هستند. میزان سخت‌گیری در سفرهای داخلی کمتر است؛ اما اگر سفر بین‌المللی داشته باشید، مدارک بیشتری نیاز خواهید داشت. بعضی از کشورها اجازه ورود حیوان خانگی را نمی‌دهند؛ همچنین بعضی حیوانات اجازه ورود به کشور ایران را به جز در شرایط خاص و با ارائه مدرک ندارند، به همین علت نیاز است اطلاعات دقیقی داشته باشید.

    یک سگ که صاحبش پاسپورت او را برای عکس، نزدیک صورتش گرفته

    مدارک لازم برای حمل پت با هواپیما در سفرهای داخلی

     برای حمل حیوان از طریق پایانه مسافربری، نیاز به شناسنامه حیوان، اصل فرم درخواست حمل موجود زنده، مدارک واکسیناسیون و رسید پرداخت هزینه حمل‌ونقل خواهید داشت.

    برای حمل حیوان خانگی به روش غیرهمراه و از طریق پایانه باربری، نیاز به شناسنامه و مدارک واکسیناسیون و بارنامه حیوان خواهید داشت. توجه داشته باشید، مشخصات فرد گیرنده به طور دقیق در بارنامه درج شود و در غیر این صورت، حیوان به شهر مبدأ برگردانده خواهد شد.

    مدارک لازم برای حمل حیوان خانگی با هواپیما در سفرهای خارجی

     در سفرهای خارجی نیاز به مدارک زیر دارد:

    • پاسپورت
    • مدارک واکسیناسیون (واکسن‌های چندگانه و واکسن هاری و کزاز) همراه با تاریخ تزریق، تاریخ انقضای واکسن، سری واکسن و نام واکسن
    • مدارک انگل تراپی
    • گواهی تأیید دامپزشکی کشور مبدأ
    • گواهی تست خون یا تیتر هاری
    • شماره میکروچیپ حیوان (میکروچیپ در بازو یا نزدیک به گوش حیوان تزریق و تمام مشخصات حیوان در آن ثبت می‌شود.)
    • تأییدیه کتبی قرنطینه فرودگاه مبدأ
    • تکمیل فرم‌های لازم برای پذیرش (فرم درخواست حمل موجود زنده و یا بارنامه)
    • گواهی بهداشت بین‌المللی

    قوانین حمل حیوان خانگی با هواپیما

    هر یک از روش‌هایی که قبل‌تر معرفی کردیم قوانین خاصی دارند که در ادامه به طور کامل شرح داده می‌شوند.

    قوانین حمل حیوان خانگی با هواپیما به روش همراه

     تمام حیوانات اهلی و وحشی مجاز به حمل با این روش نیستند و حیوان باید در حیطه‌ی حداقل و حداکثر وزن مجاز ایرلاین قرار بگیرد. ایرلاین‌های مختلف حداکثر وزن حیوان خانگی به همراه قفس را 5 کیلوگرم در نظر گرفته‌اند و اگر مجموع وزن این دو بیش از 5 کیلوگرم شود، ملزم به حمل حیوان خانگی به روش کارگو و فریت بار هستید.

    از جمله حیواناتی که می‌توانند به روش همراه در هواپیما حمل شوند، می‌توان به سگ و گربه، پرندگان زینتی و خرگوش اشاره کرد و جوندگان و خزندگان در این روش حمل نمی‌شوند.

    قوانین حمل حیوان خانگی به روش غیر همراه (کارگو و فریت بار)

     در این روش بارنامه برای حیوان خانگی صادر می‌شود و باید مشخصات شخصی که در فرودگاه مقصد حیوان را تحویل می‌گیرد، در بارنامه درج شده باشد. علاوه‌برآن قفس حیوان خانگی نباید چرخ داشته باشد و اگر دستور غذایی خاص و یا رژیم غذایی مخصوصی دارد، اطلاعات مورد نیاز باید در اختیار شرکت حمل‌ونقل قرار بگیرد تا رسیدگی‌های لازم انجام شود.

    در بین روش‌های حمل حیوان خانگی با هواپیما، حمل به روش غیرهمراه مقرون‌به‌صرفه‌ترین نوع حمل است که امنیت بالاتری هم دارد. اغلب مسافرانی که قصد دارند حیوان خانگی را به شهر دیگری منتقل کنند و یا حیوان آن‌ها وزن بالایی دارد، از این روش حمل استفاده می‌کنند.

    قوانین حمل حیوان خانگی به روش حمل در کابین هواپیما

     ایرلاین‌های ترکیش ایر و لوفت‌هانزا اجازه حمل حیوان خانگی در کابین را به مسافران می‌دهند؛ اما باید در نظر داشته باشید اگر حیوان پر سروصدا یا بیمار باشد، بوی زننده‌ای داشته و یا پرخاشگر باشد، حساسیت بالا نسبت به تکان‌های هواپیما و دمای محیط داشته باشد، ابعاد خود یا قفس او بزرگ باشد و یا وزن زیادی داشته باشد، امکان بردن آن به کابین وجود ندارد.

     این نکته را در نظر داشته باشید که ممکن است با ورود حیوان خانگی شما به کابین هواپیما موافقت نشود؛ در نتیجه روش‌های جایگزین را نیز در نظر داشته باشید تا برنامه سفرتان به هم نخورد.

    قوانین حمل حیوان خانگی با هواپیما در ایران

     ایرلاین‌های داخلی قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای حمل حیوان خانگی با هواپیما دارند؛ در بیشتر ایرلاین‌ها اجازه حمل حیوان خانگی از طریق پایانه‌های مسافربری وجود ندارد و مسافر باید حیوان خود را به شرکت‌های باربری تحویل داده و در فرودگاه مقصد او را تحویل بگیرد. امکان حمل حیوان خانگی با هواپیما امبرائر در ایرلاین‌های ماهان و آتا وجود ندارد.

    علاوه‌برآن، حمل در کابین نیز از محدودیت‌های سفر داخلی است. تعداد حیواناتی که هر فرد در هر سفر مجاز به حمل آن‌هاست، 2 قلاده سگ یا گربه و 10 پرنده است (از انواع پرندگان مجموعاً 10 عدد). ایرلاین‌های مختلف از حمل حیوانات قیمتی و ارزشمند پرهیز می‌کنند و مسئولیت نگهداری آن‌ها در طول پرواز را نمی‌پذیرند.

    حمل حیوان با هواپیمایی ماهان

     حمل حیوان خانگی از طریق پایانه مسافربری تنها برای برخی مسیرهای بین‌المللی وجود دارد و در مسیرهای داخلی مسافران باید از طریق کارگو حیوان خود را به مقصد برسانند. مدارک مورد نیاز برای حمل حیوان خانگی به روش همراه شامل کد AVIH، تأییدیه دامپزشکی کشور مبدأ، پاسپورت، مدارک واکسیناسیون معتبر، برگه پرداخت هزینه‌های حمل‌ونقل و تکمیل فرم حمل موجود زنده می‌شود.

     اگر راهی سفرهای داخلی هستید باید به پایانه باربری ماهان مراجعه کرده و برای حیوان خود بارنامه دریافت کنید تا در فرودگاه مقصد او را تحویل بگیرید. در نظر داشته باشید چندین روز پیش از پرواز اقدامات لازم را انجام دهید.

     در نظر داشته باشید برای تحویل حیوان و حمل به روش همراه، باید سه ساعت پیش از پرواز در فرودگاه حاضر شوید تا فرایند بررسی مدارک و پرداخت هزینه‌ها انجام شود.

     ایرلاین ماهان محدودیت حمل حیوان خانگی را در موارد زیر اعمال کرده است:

    • مجموع وزن حیوان خانگی و قفس آن از 30 کیلوگرم بیشتر باشد.
    • سن حیوان خانگی کمتر از هشت هفته باشد.

     انتخاب قفس مناسب برای ایرلاین ماهان اهمیت زیادی دارد و کف قفس باید پد جاذب قرار بگیرد. علاوه‌برآن قفس نباید چرخ و لبه‌های تیز داشته باشد. اگر حیوان مادر با کودکان خود در یک قفس قرار می‌گیرد، حداکثر سه فرزند و یک مادر در یک قفس باشند و حداکثر وزن مجاز آن‌ها 14 کیلوگرم است. فرزندان باید 9 تا 12 هفته سن داشته باشند.

    آدرس پایانه کارگو ماهان: تهران، کیلومتر 4 جاده مخصوص به سمت آزادی – جنب پایگاه قدر – ترمینال بار شرکت هواپیمایی ماهان

    حمل حیوان با هواپیمایی ایران ایر

    ایرلاین ایران‌ایر حمل حیوان خانگی را تنها از طریق کارگو و داشتن بارنامه مجاز کرده و باید همراه آن، دستور غذایی، شناسنامه و پاسپورت، مدارک واکسیناسیون همراه با قفس مناسب و بدون چرخ قرار داشته باشد.

    حمل حیوان با هواپیمایی سپهران

     برای حمل حیوان خانگی با هواپیمایی سپهران لازم است ابتدا از طریق شماره 02149116 استعلام حمل حیوان در مسیر مورد نظر را بگیرید و سپس اقدام به رزرو کد AVIH نمایید. حمل حیوان با هواپیمایی سپهران تنها در برخی مسیرهای خارجی امکان‌پذیر است و برای انجام آن باید مدارک کاملی ارائه دهید.

     از جمله قوانین ایرلاین سپهران برای حمل حیوان خانگی با هواپیما باید به موارد زیر اشاره کرد:

    • حداقل سن پت 10 هفته به بالاست.
    • تنها سگ، گربه و پرنده‌های زینتی قابل‌حمل هستند.
    • تمام آزمایش و تست‌های ضروری از جمله تست خون، مدارک واکسیناسیون هاری و.. را باید همراه داشته باشید.
    • از سلامت حیوان خود مطمئن باشید.
    • حیوانات با بوی زننده، پرسروصدا و بیمار پذیرفته نمی‌شوند.

    برای حمل حیوان خانگی با ایرلاین سپهران لازم است از سایت اصلی این ایرلاین و بخش خدمات، درخواست خود را ثبت نمایید.

    حمل حیوان با هواپیمایی آتا

    در ایرلاین آتا امکان حمل حیوان از طریق همراه وجود دارد و حیوان باید در سلامتی کامل باشد؛ حیوانات جونده مانند سنجاب، همستر و خرگوش اجازه حمل با این ایرلاین را ندارند.

    حمل حیوان با هواپیمایی آسمان

     ایرلاین آسمان قوانین مخصوص خود را برای حمل حیوان دارد؛ در این ایرلاین حیوانات بد بو، پرندگان شکاری، حیوانات ترسو و ظریف و یا ضعیف، حیوانات حساس به تغییرات دما، حیوانات باردار، حیوانات کوچک‌تر از 3 ماه، حیوانات شیرخوار، حیوانات غیر اهلی، حیوانات سنگین‌تر از 14 کیلوگرم، حیوانات دارای زخم و جراحت و حیواناتی که 48 ساعت پیش از پرواز زایمان کرده باشند، پذیرش نمی‌شوند!

    سگ، گربه، سنجاب، همستر، خرگوش و پرندگان قابل‌حمل با این ایرلاین هستند. انتخاب قفس مناسب از جنس پلاستیک سخت و بدون لبه‌های تیز و برنده از دیگر فاکتورهای پذیرش حیوان خانگی در هواپیما هستند.

    حمل حیوان با هواپیمایی کاسپین

    ایرلاین کاسپین حمل حیوان خانگی را تنها در قسمت بار هواپیما مجاز دانسته و مسافران باید نکات و قوانین در مورد سالم‌بودن حیوان، قفس مناسب، قرار دادن آب و غذا به‌اندازه کافی را رعایت فرمایند.

    قوانین حمل حیوان خانگی در ایرلاین های خارجی

    حمل حیوان خانگی با ایرلاین‌های خارجی بسیار راحت‌تر است؛ چرا که اگر بلیط هواپیما خارجی خود را از ایرلاین ترکیش ایر یا لوفت‌هانزا رزرو نمایید، ممکن است بتوانید پت دوست‌داشتنی خود را به کابین هواپیما ببرید و خیالتان از بابت راحتی او جمع باشد!

    اغلب ایرلاین‌ها قوانین حمل حیوان را بر اساس قوانین کشور تعیین می‌کنند و مسافر باید قانون‌های کشوری که به آن سفر می‌کند را هم در نظر داشته باشد. مثلاً کشورهای اروپایی سخت‌گیری زیادی روی ورود حیوان به خاک کشور خود دارند؛ مسافر باید پیش از سفر برای تأیید مدارک واکسیناسیون حیوان خانگی خود، از دامپزشکی‌های مستقر در کشورهای دیگر گواهی سلامت پت خود را دریافت و سپس برای سفر به کشور مورد نظر خود اقدام کند.

    حمل حیوان با هواپیمایی ترکیش ایر

     درصورتی‌که می‌خواهید پت شما در کابین هواپیما درست کنار شما باشد و یا بتوانید آن را کنار پای خود بگذارید و در مقصد همراه او از هواپیما خارج شوید، بهتر است سراغ ایرلاین ترکیش بروید. آسان‌ترین قوانین در مورد حمل حیوان خانگی با هواپیما را ترکیش ایرلاینز در نظر گرفته.

     اگر پت شما با باکس خود کمتر از 8 کیلوگرم وزن داشته و آرام و بی‌سروصدا باشد، می‌تواند در کنار شما از سفر لذت ببرد! البته باید ابعاد باکس آن نهایتاً 23 سانتی‌متر ارتفاع، 30 سانتی‌متر عرض و 40 سانتی‌متر طول از جنس نرم و دارای فضاهای مناسبی برای تهویه هوا و قراردادن آب و غذا داشته باشد.

     هر مسافر می‌تواند حداکثر یک پت را به کابین بیاورد و اگر چندین باکس مجزا داشته باشد، باید بقیه را به قسمت بار تحویل دهد.

    اگر حیوان خانگی باردار باشد امکان ورود به پرواز را نخواهد داشت. درصورتی‌که گربه یا سگ‌های تازه‌متولدشده، کمتر از 10 هفته سن داشته باشند و یا هنوز از شیر گرفته نشده باشند، باید به همراه مادر خود تحت‌نظر دامپزشکی فرودگاه قرار بگیرند تا مجوز پرواز برای آن‌ها صادر شود. این موضوع برای توله‌سگ و گربه‌های بین 10 تا 12 هفته‌ای نیز صدق می‌کند.

     امکان حمل سگ و پرنده یا گربه و پرنده در یک پرواز و یک هواپیما، حتی در کابین‌های متفاوت وجود ندارد. برای مثال اگر یک پرنده زینتی دارید و می‌خواهید گربه‌ی خود را هم با او به سفر ببرید، حتی اگر به‌صورت زوج یا چندین فرد در کابین‌های مجزا بلیط رزرو کرده باشید، از بردن پرنده یا گربه امتناع خواهد شد.

    اگر مسافری در پرواز اعلام کرده باشد که به حیوانات آلرژی دارد، بر اساس اولویت رزرو پرواز تعیین می‌شود که شما می‌توانید در همان پرواز بمانید یا آن مسافر! ممکن است پرواز شما به زمان دیگری موکول شود.

    حمل حیوان با هواپیمایی لوفت هانزا

     ایرلاین لوفت‌هانزا اجازه حمل حیوان خانگی در کابین را به شما می‌دهد؛ اگر حیوان خانگی شما سگ یا گربه‌ی کوچکی است که وزن خود و باکس او کمتر از 8 کیلوگرم است، درصورتی‌که از نژاد خاص و حساس نباشد، می‌تواند در کابین همراه شما باشد. باکس او باید زیر صندلی جلویی قرار بگیرد و در طول پرواز در آن بماند.

     اگر دو یا چند حیوان خانگی دارید، می‌توانید یکی را به کابین و دیگری را در باکس جدا به قسمت بار تحویل دهید. هر مسافر می‌تواند دو حیوان خانگی با باکس‌های جدا را با خود حمل کند.

     ایرلاین لوفت‌هانزا به مسافرانی که حیوان خانگی بالغ دارند اجازه می‌دهد 2 حیوان بالغ که به یکدیگر عادت کرده‌اند را با حداکثر وزن 14 کیلوگرم برای هر کدام، در یک قفس قرار دهند؛ البته ابعاد قفس و حیوانات باید معقول باشد و حیوانات به یکدیگر آسیب نرسانند.

    درصورتی‌که 2 توله‌سگ یا 2 بچه‌گربه دارید که تازه از شیر گرفته شده‌اند، می‌توانید آن‌ها در یک باکس حمل کنید؛ اما باید وزن هر کدام حداکثر 14 کیلوگرم و سن آن‌ها کمتر از 6 ماه باشد.

    برای ثبت درخواست حمل حیوان خانگی در ایرلاین لوفت‌هانزا، حداقل 72 ساعت و حداکثر 24 ساعت مانده به پرواز، در سایت اصلی ایرلاین با مراجعه به پروفایل کاربری خود، درخواست را ثبت نمایید. در غیر این صورت با کارشناسان لوفت‌هانزا تماس گرفته و اطلاعات لازم را کسب نمایید.

    حمل حیوان با هواپیمایی قطر ایرویز

     حمل حیوان خانگی با قطر ایرویز مانند ایرلاین‌های داخلی است؛ چرا که این ایرلاین تنها اجازه حمل حیوان در قسمت بار را مجاز کرده و تحت شرایط خاص، سگ‌های کمکی اجازه ورود به کابین را دارند. توجه داشته باشید در پروازهای کانکشن، امکان ورود حیوان خانگی از ایرلاین دیگری به قطر ایرویز وجود ندارد؛ اما می‌توانید در پرواز دوم خود از ایرلاین دیگری استفاده و پت خود را به آن انتقال دهید.

     حداکثر وزن مورد قبول برای حمل حیوان خانگی می‌تواند تا بیش از 75 کیلوگرم هم باشد؛ اما باید توجه داشته باشید حداکثر ابعاد قفس مورد پذیرش در قسمت بار هواپیما، 300 سانتی‌متر است (طول و عرض و ارتفاع مجموعاً 300 سانتی‌متر شوند). البته اگر وزن حیوان خانگی بیش از 75 کیلوگرم باشد، به‌صورت کارگو حمل می‌شود.

    برخی نژادهای عجیب‌وغریب و حساس در پروازهای قطر حمل نمی‌شوند و بهتر است برای کسب اطلاعات دقیق در مورد امکان حمل حیوان خانگی خود به وب‌سایت رسمی قطر ایرویز مراجعه نمایید.

    حمل حیوان با هواپیمایی امارات

     ایرلاین امارات برای حمل حیواناتی مانند سگ و گربه قوانین سخت‌گیرانه دارد و اجازه حمل آن‌ها در کابین را نمی‌دهد اما می‌توانید آن‌ها را در قسمت بار هواپیما به‌راحتی حمل کنید. در نظر داشته باشید اگر مدت‌زمان پرواز از پذیرش و سوارشدن به هواپیما تا تحویل بار در فرودگاه، مجموعاً بیش از 17 ساعت طول بکشد، باید حیوان خانگی خود را به‌صورت کارگو حمل کنید.

    ایرلاین امارات از تمام مسافرانی که حیوان خانگی همراه خود دارند، خواسته تا یک شماره تماس 24 ساعته در دسترس و اطلاعات صاحب پت روی باکس آن قرار بگیرد. برای تحویل حیوان خود باید تمام مدارک معتبر پزشکی و گواهی‌های واکسیناسیون را به ایرلاین تحویل دهید.

    کدام حیوانات خانگی مجاز به سفر با هواپیما نیستند؟

    تمام حیوانات خانگی مجاز به سفر هوایی نیستند؛ برخی حیوانات در ارتفاع یا تغییرات هوایی دچار آسیب جدی می‌شوند و علائم تنگی نفس را بروز می‌دهند. در نتیجه برخی نژادهای حساس‌تر سگ و گربه، توسط ایرلاین‌ها به‌طورکلی ممنوع شده‌اند. برخی از آن‌ها را در ادامه نام‌برده‌ایم.

    نژادهای غیرمجاز گربه

    اگر گربه‌ی شما از نژادهای زیر باشد، لازم است روش دیگری برای سفر او پیدا کنید!

    • اگزوتیک
    • پرشین
    • نژادهای حساس به تغییرات دمایی

    نژادهای غیرمجاز سگ

    اگر سگ شما جزو نژادهای زیر است، نمی‌توانید آن‌ها را به سفر هوایی ببرید!

    1. آفن‌پینچر
    2. قلدر آمریکایی (American Bully)
    3. بستون تریر
    4. بوکسور
    5. بروکسل گریفون
    6. بولداگ (تمام آنها)
    7. کاوالیر کینگ چارلز اسپانیل – انگی اسپانیل
    8. چاوچاو
    9. لهاسا آپسو
    10. ماستیف (تمام آن‌ها)
    11. پکینیز
    12. پیت بول
    13. پاگ (همه آنها)
    14. شارپی
    15. شیتزو
    16. استافوردشایر بول تریز
    17. اسپانیل تبتی
    18. سگ‌های تازی

    این محدودیت‌ها برای نژادهای مخلوط نیز اعمال می‌شود. حساسیت بیشتر نسبت به این حیوانات به دلیل مجاری بینی کوچک آن‌هاست.

    نحوه انتخاب قفس مناسب برای حمل حیوان خانگی با هواپیما

    برای انتخاب قفس مناسب برای سگ و گربه باید نخ را بردارید و ارتفاع و طول و عرض بدن حیوان خود را اندازه بگیرید. در واقع قفس مناسب، قفسی است که حیوان در آن راحت بچرخد، لم بدهد و دراز بکشد و البته راحت بیرون را نگاه کند؛ بدون خم کردن سر! از طرفی برای امنیت خود و دیگر حیوانات، نباید پوزه اش از قفس بیرون بماند.

    مطابق موارد بالا نیاز به اندازه گیری عرض شانه ها، فاصله نوک بینی تا سر دم، ارتفاع از زمین تا آرنج، ارتفاع از زمین تا نوک گوش را خواهید داشت.

    • =Aطول حیوان از نوک بینی تا پایه دم  
    • =Bارتفاع از زمین تا مفصل آرنج  
    • =Cعرض در عرض شانه‌ها یا پهن‌ترین نقطه  
    • =Dاز کف تا بالای سر/نوک گوش‌ها وقتی حیوان خانگی در حالت ایستاده طبیعی است 

    حالا نوبت به محاسبه طول و عرض و ارتفاع باکس می‌رسد.

    ارتفاع باکس = کمی بلندتر از D

    عرض باکس = C*2

    طول باکس = A + ½ B

    نحوه اندازه گیری بدن حیوان خانگی برای انتخاب قفس مناسب برای حمل با هواپیما

    قفس حیوان را طوری انتخاب کنید که لبه‌های تیز و برنده نداشته باشد، علاوه‌برآن لازم است دارای محلی برای قراردادن آب و غذا باشد تا حیوان به‌راحتی تغذیه نماید. کف قفس باید پد جاذب بگذارید و برای پرندگان بهتر است کمی پوشال کف قفس بگذارید تا هنگام پرواز اذیت نشوند.

    هزینه حمل حیوان خانگی با هواپیما

    این که کدام ایرلاین داخلی را برای سفر انتخاب کنید، تفاوتی در نحوه محاسبه هزینه حمل حیوان خانگی با هواپیما ندارد؛ چرا که ایرلاین‌ها حمل حیوان خانگی را به‌عنوان اضافه‌بار در نظر می‌گیرند. البته لازم است بدانید که حتی اگر از میزان بار مجاز رایگان خود استفاده نکرده باشید، باز هم باید هزینه حمل حیوان خانگی خود را به‌عنوان اضافه‌بار پرداخت کنید.

    هزینه حمل سگ و گربه با هواپیما

    برای محاسبه هزینه حمل سگ و گربه با هواپیما باید وزن حیوان خانگی به همراه قفسش را در عدد 2 ضرب کنید.

    هزینه حمل سگ و گربه با هواپیما = (وزن سگ / گربه + وزن باکس) * 2

    هزینه حمل پرندگان با هواپیما

    ازآنجاکه پرندگان وزن کمتر و حساسیت بیشتری برای سفر دارند، ایرلاین‌ها مجموع وزن پرنده و قفس را در 4 ضرب کرده و هزینه حمل در نظر می‌گیرند.

    هزینه حمل پرندگان با هواپیما = (وزن پرنده + وزن قفس) * 4

    نکات مهم سفر حیوانات با هواپیما

     سفر هوایی باوجود تمام سخت‌گیری‌هایی که دارد، راحت‌ترین روش برای حمل حیوانات است؛ چرا که امکان حمل حیوان خانگی با قطار و اتوبوس وجود ندارد. دراین‌بین لازم است با نکاتی آشنا باشید تا هم حیوان خانگی و هم خودتان سفر راحتی را تجربه نمایید.

    1. بهتر است قفس و باکس حیوان را مطابق با قوانین انتخاب صحیح باکس، خریداری نمایید. معمولاً باکس اصلی حیوان کاملاً اندازه‌ی آن است و حتی گاهی کوچک‌تر از بدن حیوان است و ما نسبت به آن بی‌توجهی می‌کنیم؛ اگر قصد سفر دارید، باید قفس را مطابق با استانداردهای یاتا خریداری کنید.
    2. چند روز پیش از سفر باکس را بخرید و حیوان خانگی را به بودن در باکس در بسته عادت دهید. می‌توانید از روش هدیه‌دادن و تشویقی استفاده کنید؛ به این صورت که به مدت دو ساعت حیوان را در باکس بگذارید و پس از آن، غذای مورد علاقه و یا تشویقی به او بدهید تا احساس خوبی به خانه‌ی جدیدش پیدا کند.
    3. پیش از سفر هوایی غذایی بسیار سبک به حیوان خانگی بدهید تا در طول سفر دچار مشکلات گوارشی نشود.
    4. در قفس به اندازه‌ی کافی آب و غذا قرار دهید تا در سفرهای طولانی، حیوان از گرسنگی دچار مشکل نشود.
    5. اگر دستور غذایی خاصی دارد و پرواز ترانزیت در پیش دارید، به ایرلاین مربوطه تمام موارد امنیتی مهم در مورد حیوان خانگی خود را اطلاع دهید؛ چرا که در پروازهای ترانزیت حیوان به شما تحویل داده نمی‌شود (درصورتی‌که به روش همراه حمل شود)
    6. اگر در تابستان سفر می‌کنید، ساعات مناسب و خنک‌تر را برای سفر انتخاب کنید؛ چرا که دمای هوا در قسمت بار هواپیما بسیار بالا می‌رود و ممکن است برای حیوان آسیب‌زننده باشد.
    7. سفر در روزهای زمستانی را به وسط روز موکول کنید که سوز و سرمای هوا کمتر است.
    8. برخی کشورهای خارجی اجازه حمل غذای سگ و گربه و یا غذاهای مشتق شده از حیوانات را نمی‌دهند؛ درصورتی‌که رژیم غذایی خاصی برای حیوان خانگی خود در نظر گرفته‌اید، آن را با قوانین کشور مقصد بررسی کنید.
    9. برخی ایرلاین‌ها حیواناتی که گران‌قیمت هستند و یا برای صاحب خود ارزش معنوی بالایی دارند را پذیرش نمی‌کنند؛ درصورتی‌که صاحب پت، ایرلاین را از این مسئله آگاه نکند، مسئولیت اتفاقات ناخواسته بر عهده خود اوست.
    10. ایرلاین‌ها از پذیرش حیوانات بسیار حساس و یا ظریف جثه خودداری می‌کنند.
    11. اگر هواپیما مسافربری کوچک باشد، پذیرش حیوان خانگی ممکن نیست.
    12. پذیرش آبزیان، جوجه پرندگان و حیوانات وحشی در قسمت بار هواپیما ممکن است مورد قبول ایرلاین‌ها نباشد و در چنین شرایطی باید از روش کارگو برای حمل حیوان استفاده نمایید.

    جمع بندی مطالب

     در این مقاله به بررسی تمام قوانین و شرایط و هزینه‌های حمل حیوان خانگی با هواپیما پرداختیم و نکات مهم حمل پت در سفرهای هوایی را نیز توضیح دادیم. هر چند قوانین مهم‌ترین ایرلاین‌های داخلی و خارجی بررسی شد؛ اما بهتر است پیش از سفر برای اطمینان کامل از رفاه حیوان خانگی در طول پرواز، موارد مهم را از ایرلاین مدنظر پرس‌وجو کنید. در سفرهای داخلی از شرکت‌های مطمئن باربری استفاده نمایید و یک یا دو هفته پیش از سفر، حیوان خانگی خود را به قفس جدیدش عادت دهید تا تنش و استرس او در طول پرواز و سفر کاهش پیدا کند.

     اگر حیوان شما ظریف جثه است یا بیماری خاصی را از سر گذرانده، بهتر است پیش از سفر گواهی سلامت را از دامپزشک دریافت کنید تا ایرلاین‌ها اجازه حمل او را صادر کنند و در نهایت بهتر است بدانید حتی ایرلاین‌هایی مثل ترکیش ایر و لوفت‌هانزا، ممکن است تحت شرایط خاص، از پذیرش حیوان خانگی در کابین پرهیز کنند و برنامه سفرتان تغییر کند، در چنین شرایطی بهتر است منعطف باشید و به سراغ پلن دیگری برای سفر بروید!

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.