دوشنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۴ Monday, 28 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41959 تعداد نوشته های امروز : 216 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

انتشار فراخوان هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان پناهگاه عشق و امید در جنگ ۱۲ روزه؛ خانه زوجی که استودیو رادیو شد اکران «هابیت: سفری غیرمنتظره» در خانه هنرمندان ایران ۲ نمایش تازه در مرکز تئاتر مولوی یک حال خوب موسیقایی برای «ایران»؛ زخمی عشقی وطنم، باید کنارت بمانم «مک‌کالین» دیدن از دریچه چشم دیگران است «دوره‌گردها» در شیراز روی صحنه می‌رود «روزی روزگاری» با موضوع جنگ تحمیلی ۱۲ روزه آماده شد آمادگی رسانه ملی برای پوشش حماسه اربعین برای «شیرسنگی» ۴ ماه مانند عشایر زندگی کردیم؛ سینما را بی‌خاصیت کردند شرکت ریلی «دات وان» منتسب به بابک زنجانی را نمی شناسیم| تولید ۱۰۰ لکوموتیو توسط «آوان ریل» پروژه نیمه‌تمام مونوریل هرچه زودتر تعیین تکلیف شود صدای حقیقت با ترور خاموش نمی‌شود؛ جان‌هایی که آزادگی را انتخاب کردند یک کمدین: ترامپ «دلقکی با اسلحه» است حضور سرمربی تیم ملی فوتبال بانوان در شبکه ورزش تیزر «عملیات مهندسی» منتشر شد؛ حمید گودرزی در یک سریال جدید

عوارض خوردن چای پر رنگ
  • 10 تیر 1403 ساعت: ۱۸:۳۰
  • شناسه : 8054
    بازدید 16
    0

    سمیرا ربیعی با بیان اینکه چای حاوی میزان بالای کافئین است، افزود: هرچه چای مصرفی پررنگ‌تر یا به اصطلاح غلیظ‌تر باشد، میزان کافئین دریافتی بیشتر می‌شود. وی ادامه داد: کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک (مصنوعی) یافت می‌شود. به گفته ربیعی، فرم طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان […]

    پ
    پ

    سمیرا ربیعی با بیان اینکه چای حاوی میزان بالای کافئین است، افزود: هرچه چای مصرفی پررنگ‌تر یا به اصطلاح غلیظ‌تر باشد، میزان کافئین دریافتی بیشتر می‌شود.

    وی ادامه داد: کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک (مصنوعی) یافت می‌شود.

    به گفته ربیعی، فرم طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه، دانه‌های کاکائو و برگ‌های چای وجود دارد و فرم مصنوعی آن در نوشیدنی‌ها و نوشابه‌های انرژی‌زا یافت می‌شود.

    استادیار دانشگاه با اشاره به اثرات کافئین بر بدن، افزود: کافئین، مدر یا ادرار آور است، بنابراین نوشیدن چای پررنگ، باعث اتلاف آب بدن شده و فرد را با مشکل یبوست مواجه می‌کند.

    ربیعی، کافئین را موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون برشمرد و خاطرنشان کرد: نوشیدن چای پررنگ باعث سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد می‌شود.

    دکترای تخصصی علوم تغذیه با بیان اینکه کافئین با جذب آهن غذا تداخل دارد، گفت: چای مصرفی هرچه پررنگ‌تر باشد، شدت این تداخل بیشتر می‌شود.

    وی توصیه کرد افرادی که مبتلا به کم‌خونی ناشی از فقر آهن، نوشیدن چای پررنگ را ترک کرده و یا مصرف آن را به حداقل یک ساعت قبل یا بعد از غذای حاوی منابع آهن موکول کنند.

    به گفته ربیعی، تأثیر منفی کافئین بر جذب آهن، صرفاً مربوط به منابع گیاهی آهن نظیر آهن موجود در اسفناج می‌شود و نه منابع حیوانی آن نظیر آهن موجود در گوشت قرمز بنابراین این موضوع باید مورد توجه گیاهخواران قرار گیرد.

    وی افزود: کافئین سطح هوشیاری را بالا می‌برد. شاید در ظاهر، این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد ولی در واقع، نوشیدن چای پُررنگ در شب به خصوص ساعات پایانی شب، منجر به بی‌قراری و بی‌خوابی شده و در درازمدت نیز سطح اضطراب را افزایش می‌دهد.

    این استادیار دانشکده علوم تغذیه تاکید کرد: افراد دارای سابقه مشکلات قلبی، خانم‌های باردار، مبتلایان به ریفلاکس (سوزش سردل، ترش کردن) و زخم معده و افراد مبتلا به سنگ‌های کلیوی باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری کرده و یا مصرف آن را محدود کنند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.