چهارشنبه, ۱ مرداد , ۱۴۰۴ Wednesday, 23 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 40132 تعداد نوشته های امروز : 121 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

بانک مرکزی باید فوراً ثبات ایجاد کند فوری؛ وزیر دولت حکم افزایش مبلغ یارانه معیشتی را صادر کرد قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۱ مرداد اعلام شد + جدول مستمری بازنشستگان با نام خانوادگی «میم» و «نون» واریز شد قرارداد با آمریکا قیمت طلا را کاهشی کرد بخشودگی ۱۰۰ درصدی جریمه مالیاتی برای مؤدیان خوش‌حساب قطعی شد اجبار در اقتصاد باعث کاهش صادرات می شود| دولت از ظرفیت شرکت‌های بورسی و خصوصی استفاده کند یادبود اربعین شهید سینا سلیمانی، نماد افتخار بازار سرمایه نحوه برگزاری و نمره‌دهی امتحانات میان ترم آزاد؛ غیبت معادل نمره صفر امکان انتخاب محل آزمون در المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی فراهم شد تسهیل خروج از کشور دانشجویان مشمول برای اربعین لزوم آمادگی دستگاه‌های اجرایی برای خدمات رسانی به مسافران در سواحل اعتماد عمومی و رضایتمندی مردم محور تحول قضائی کردستان است ۱۲۰ هزار میلیارد ریال در حوزه زیر ساخت‌های نهضت ملی مسکن کشور هزینه شد جدول زمانی قطع برق استان کرمانشاه در روز چهارشنبه ۱ مرداد منتشر شد صفحه اول روزنامه‌های کرمانشاه چهارشنبه ۱ مردادماه

نتیجه شگفت‌انگیز کنار گذاشتن گوشی به مدت فقط ۳ روز
  • 14 اسفند 1403 ساعت: ۶:۵۰
  • شناسه : 50873
    بازدید 19
    0

    گوشی شما الان کجاست؟ آخرین بار چه زمانی آن را چک کردید؟ برای بسیاری از ما، این وسیله دیجیتال تقریباً همیشه در دسترس است. اما پژوهشی جدید نشان می‌دهد که حتی چند روز دوری از گوشی‌های هوشمند، تأثیر شگرفی بر فعالیت مغز دارد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرآنلاین، در این تحقیق، ۲۵ فرد ۱۸ تا ۳۰ ساله شرکت کردند و از آن‌ها خواسته شد که به مدت ۷۲ ساعت استفاده از گوشی را به حداقل برسانند. تنها تماس‌های ضروری و فعالیت‌های مرتبط با کار مجاز بود. پژوهشگران از دانشگاه‌های هایدلبرگ و کلن در آلمان، برای بررسی تأثیر این محدودیت، از اسکن‌های تصویربرداری تشدید مغناطیسی MRI و آزمایش‌های روان‌شناسی استفاده کردند.

    به نقل از یک‌پزشک، نتایج نشان داد که پس از این دوره، تغییراتی در الگوهای مغزی افراد مشاهده شد که ارتباط نزدیکی با سیستم‌های انتقال‌دهنده‌های عصبی دوپامین Dopamine و سروتونین Serotonin داشتند. این دو ماده شیمیایی در تنظیم رفتارهای اجباری و کنترل خلق و خو نقش کلیدی ایفا می‌کنند.

    گوشی‌ها، اعتیادآور مثل نیکوتین و الکل

    برای بررسی دقیق‌تر، شرکت‌کنندگان تصاویری از گوشی‌های روشن و خاموش و همچنین تصاویری خنثی مانند قایق‌ها و گل‌ها را مشاهده کردند. واکنش مغز آن‌ها به عکس‌های گوشی، مشابه فعالیت مغزی در هنگام پردازش پاداش‌ها و تمایلات شدید بود.

    این تغییرات مغزی شباهت زیادی به الگوهای دیده‌شده در افراد دارای وابستگی به مواد اعتیادآور مانند نیکوتین و الکل داشت. این یافته، گمانه‌زنی‌ها درباره اعتیادآور بودن گوشی‌های هوشمند را تقویت می‌کند.

    هرچند نتایج اسکن‌های مغزی نشان داد که قطع دسترسی به گوشی باعث تغییراتی در سیستم‌های عصبی مرتبط با اعتیاد می‌شود، اما داده‌های روان‌شناسی حکایت از آن داشت که شرکت‌کنندگان تغییر محسوسی در خلق‌وخو یا حس وابستگی به گوشی تجربه نکردند. البته برخی افراد از بهبود حال روحی خود خبر دادند، اما این موضوع در داده‌های کلی تحقیق به‌عنوان تغییری چشمگیر ثبت نشد.

    همه فعالیت‌های با گوشی اعتیادآور نیستند

    این پژوهش به بررسی این موضوع نپرداخت که چه نوع استفاده‌ای از گوشی بیشترین اثر را بر مغز دارد. اما احتمالاً همه فعالیت‌های دیجیتالی یکسان نیستند. تعاملات اجتماعی آنلاین و شبکه‌های اجتماعی ممکن است نقش پررنگ‌تری در وابستگی به گوشی ایفا کنند.

    پژوهشگران تأکید کردند که در مطالعات آینده، باید تفاوت میان اشتیاق به استفاده از گوشی و نیاز به ارتباطات اجتماعی دیجیتال بررسی شود، چراکه این دو عامل امروزه کاملاً در هم تنیده شده‌اند.

    زنگ خطری برای وابستگی بیش از حد

    در دنیایی که کمتر از ۲۰ سال از ورود گوشی‌های هوشمند می‌گذرد، ما همچنان در حال کشف تأثیرات این فناوری بر زندگی و ذهن خود هستیم. این پژوهش نشان داد که محدود کردن استفاده از گوشی، حتی برای مدت کوتاه، می‌تواند اثرات عمیقی بر مغز داشته باشد.

    نتایج این تحقیق می‌تواند به درک بهتر رفتارهای اعتیادگونه مرتبط با استفاده بیش از حد از گوشی کمک کند و راه را برای مطالعات دقیق‌تر درباره وابستگی دیجیتالی باز کند.

    ۵۸۵۸

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.