دوشنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۴ Monday, 28 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41894 تعداد نوشته های امروز : 151 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

تولید خوراک آبزیان با تخمیر ضایعات آشپزخانه| موج جدید پروتئین؛ از حشره تا جلبک ۷ اشتباه مرگبار در تنظیم دمای یخچال ویترینی در تابستان که فروشگاه ها رو ورشکست میکنه! نقش دانشجویان ۱۲ دانشگاه در بازسازی منازل آسیب دیده در جنگ افزایش ۴درصدی صادرات جهانی گوجه فرنگی؛ فروش جهانی به ۱۲.۴ میلیارد دلار رسید احتمال رشد قیمت نقره در هفته معاملاتی جاری | همه منتظر تصمیم فدرال رزرو ۱۲۱ هزار سهام‌دار با اوراق «همیار» سبد دارایی خود را بیمه کردند امضای تفاهم‌نامه برگزاری اولین المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویان  المپیاد ورزش‌های فناورانه فرصتی برای تقویت ذهن و بدن دانشجویان دیدار مشاور عالی رهبر معظم انقلاب اسلامی با خانواده شهید طهرانچی بیانیه دانشگاه علم و صنعت در واکنش به پیام راهبردی مقام معظم رهبری رئیس سازمان امور دانشجویان: هر دانشگاه باید یک باشگاه ورزشی داشته باشد شورای عالی نظارت برمسکن دانشگاهیان و ساخت خوابگاه‌های متأهلی برگزار شد شتاب در دانش و فناوری با بازطراحی زیرساخت‌های حمایتی همکاری دانشگاه علمی‌کاربردی و وزارت تعاون گسترش می یابد همدان به مرکز قهرمانی و استعدادیابی ورزش‌های آبی غرب کشور تبدیل شد جمع آوری ۱۷ هزار تبعه غیرمجاز و ۶۲۴ سارق در شرق تهران

کشف معدنی که انرژی ۶۰ هزار سال چین را تامین می‌کند!
  • 14 اسفند 1403 ساعت: ۶:۵۴
  • شناسه : 50975
    بازدید 24
    1

    چین به منبع جدیدی از انرژی دست یافته که می‌تواند سوخت مورد نیاز این کشور را برای ۶۰,۰۰۰ سال تأمین کند. این ادعا را زمین‌شناسان در پکن مطرح کرده‌اند.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرآنلاین، بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که معدن بایان اوبو، واقع در مغولستان داخلی، ممکن است دارای ذخایر عظیمی از توریم باشد که به گفته محققان می‌تواند نیاز انرژی خانگی چین را برای مدت نامحدودی تأمین کند.

    به نقل از روزیاتو، توریم که خاصیت رادیواکتیویته ضعیفی دارد، قابلیت استفاده در نیروگاه‌های هسته‌ای از نوع راکتور نمک مذاب را دارد. این نیروگاه‌ها قادرند حجم زیادی از انرژی تولید کنند.

    بر اساس گزارشی که روزنامه South China Post منتشر کرده، در صورت بهره‌برداری کامل، این معدن می‌تواند تا یک میلیون تن توریم استخراج کند. این گزارش بر پایه اطلاعاتی از یک مطالعه محرمانه بوده که اخیراً از طبقه‌بندی خارج شده است.

    در این تحقیق آمده که منابع توریم در پسماندهای معدنی چین هنوز دست‌نخورده باقی مانده‌اند. در صورت استخراج اصولی، این منابع می‌توانند به اندازه‌ای باشند که وابستگی جهانی به سوخت‌های فسیلی را از بین ببرند.

    در راکتورهای نمک مذاب، توریم با لیتیوم فلورید ترکیب شده و تا دمای حدود ۱,۴۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم می‌شود. پس از آن، با بمباران نوترونی، بخشی از توریم به اورانیوم-۲۳۲ تبدیل شده و واکنش شکافت آغاز می‌شود. در این واکنش، اورانیوم تجزیه شده و نوترون‌های بیشتری آزاد می‌کند که می‌توانند توریم بیشتری را به سوخت هسته‌ای تبدیل کنند.

    از نظر تئوری، این فناوری می‌تواند عنصری فراوان را به منبعی تقریباً نامحدود از انرژی تبدیل کند. راکتورهای نمک مذاب علاوه بر تولید زباله‌های هسته‌ای کمتر، خطر ذوب‌شدن هسته‌ای را نیز کاهش می‌دهند، زیرا میزان مواد قابل شکافت در آن‌ها پایین نگه داشته می‌شود.

    چین که ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای مبتنی بر توریم را آغاز کرده، پیش‌تر تخمین زده بود که ذخایر این عنصر می‌تواند نیازهای انرژی این کشور را تا ۲۰,۰۰۰ سال تأمین کند.

    یکی از محققان مستقر در پکن که نخواسته نامش فاش شود، در گفت‌وگویی با South China Post اظهار داشت: کشورها بیش از یک قرن برای دستیابی به سوخت‌های فسیلی جنگیده‌اند، اما حالا مشخص شده که منبع بی‌پایان انرژی دقیقاً زیر پای ما قرار دارد.

    کشف معدنی که انرژی ۶۰ هزار سال چین را تامین می‌کند!

    این کارشناس تأکید کرد که «تقریباً همه کشورها دارای ذخایر توریم هستند» و افزود که استفاده از این عنصر می‌تواند صنعت انرژی را متحول کند.

    او همچنین به قابلیت‌های این فناوری اشاره کرد و گفت: تصور کنید کشتی‌های باری که با راکتورهایی به اندازه یک کانتینر کار می‌کنند، بتوانند سال‌ها بدون نیاز به سوخت‌گیری در اقیانوس‌ها حرکت کنند.

    چین در سال گذشته، با احداث نخستین نیروگاه راکتور نمک مذاب توریمی (TMSR)  موافقت کرد. بر اساس گزارشی از مؤسسه تحقیقات و طراحی مهندسی هسته‌ای شانگهای، انتظار می‌رود این نیروگاه بتواند ۱۰ مگاوات برق تولید کند.

    پژوهشگران برای سال‌ها، در سراسر جهان روی استفاده از توریم (فلزی طبیعی و دارای رادیواکتیویته ضعیف) به‌عنوان یک منبع اصلی انرژی تحقیق کرده‌اند. طبق گزارش انجمن جهانی هسته‌ای، توریم در طبیعت بیشتر از اورانیوم یافت می‌شود و می‌تواند تا ۲۰۰ برابر بیشتر از آن انرژی تولید کند.

    بااین‌حال، این انجمن هشدار داده که استخراج توریم به شیوه‌ای که از نظر اقتصادی به‌صرفه باشد، همچنان چالش بزرگی محسوب می‌شود. برخی محققان معتقدند که استفاده از توریم در راکتورهای نمک مذاب، علاوه بر کاهش تولید زباله‌های سمی، امکان بازیافت ساده‌تری را نیز فراهم خواهد کرد.

    در حال حاضر، چین سرمایه‌گذاری گسترده‌ای روی تحقیق و توسعه فناوری‌های مرتبط با توریم داشته است. آمریکا نیز گزینه‌های مختلفی را برای استفاده از سوخت‌های هسته‌ای مبتنی بر توریم بررسی کرده است.

    ۵۸۵۸

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.