شنبه, ۴ مرداد , ۱۴۰۴ Saturday, 26 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 40956 تعداد نوشته های امروز : 26 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

یک قابلیت جدید برای طرفداران اپل! فوری / حمله شبانه به مرزهای ایران ۴ مرداد ۱۴۰۴ مهمان ناخوانده طبیعت شهرستان گناوه به باغ وحش دزفول تحویل داده شد استاندار تهران: ۲۰ درصد از تهرانی ها پمپ و منبع ذخیره آب ندارند بهره‌برداری از مدرسه ۹ کلاسه و پارک ۲.۵ هکتاری در قروه تا پایان سال لزوم اطلاع‌رسانی دقیق زمان خاموشی‌ها در کردستان محموله قاچاق در گناوه کشف شد بحران انسانی در غزه صدای کنگره آمریکا را نیز درآورد نماز جمعه محور وحدت بین آحاد جامعه است حملات موشکی و پهپادی یمنی‌ها به ۴ هدف حساس اسرائیل امدادرسانی به یک تصادف در گالیکش با ۴ مصدوم سندرز: اسرائیل از گرسنگی غزه به‌عنوان ابزار پاک‌سازی استفاده می‌کند حمله تروریستی در سردشت؛یک بسیجی شهید و یک نفر مجروح شد گوترش: با فجایع غزه، اخلاق زیر سؤال رفته است  وحدت مردم و اقتدار موشکی ایران صهیونیست‌ ها را به زانو درآورد هاآرتص: ارتش اسرائیل طی یک ماه گذشته ۱۰۰۰ کودک را در غزه کشته است

ارتباط استفاده زیاد از شبکه‌های اجتماعی و باور اخبار جعلی
  • 12 خرداد 1404 ساعت: ۱۱:۵۳
  • شناسه : 77567
    بازدید 52
    2

    محققان دانشگاه ایالتی میشیگان در یک پژوهش جدید دریافتند افرادی که در اثر استفاده زیاد از شبکه‌های اجتماعی دچار پریشانی و اختلال‌های شناختی شده‌اند، بیشتر احتمال دارد اخبار جعلی را باور کنند.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرآنلاین، محققان دانشگاه ایالتی میشیگان یک آزمایش آنلاین انجام دادند که در آن 189 فرد 18 تا 26 ساله شرکت کردند. محققان به آنها 20 خبر به‌صورت پست‌های شبکه اجتماعی ارائه دادند. 10 خبر واقعی و 10 خبر نیز جعلی بودند؛ ترتیب ارائه اخبار به‌صورت تصادفی بود.

    به نقل از دیجیاتو، «دار مشی» (Dar Meshi)، دانشیار دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: «شبکه‌های اجتماعی در همه‌جای زندگی روزمره‌ی ما وجود دارند و برخی افراد بیش‌ازحد و به‌شکل مشکل‌ساز از این پلتفرم‌ها استفاده می‌کنند. ما دریافتیم که این استفاده‌ بیش‌ازحد با تمایل بیشتر به باور و تعامل با اطلاعات نادرست مرتبط است.»

    محققان برای بررسی ارتباط میزان استفاده از شبکه‌های اجتماعی و باور اخبار جعلی به دو مؤلفه توجه کردند: میزان کلیک، کامنت، لایک و به‌اشتراک‌گذاشتن پست‌ها توسط شرکت‌کنندگان و همچنین میزان استفاده مشکل‌ساز از شبکه‌های اجتماعی توسط این افراد. آنها دریافتند که هرچه علائم استفاده مشکل‌ساز از شبکه‌های اجتماعی بیشتر باشد، احتمال اینکه موارد پایین اتفاق بیفتد افزایش می‌یابد:

    • فرد باور کند اخبار جعلی درست است.
    • با پست‌های خبری، صرف‌نظر از واقعی یا جعلی‌بودن آنها، تعامل داشته باشد.
    • روی پست‌های خبری جعلی کلیک کند.

    محققان می‌گویند بیش از 60 درصد از مردم آمریکا محتوای شبکه‌های اجتماعی را می‌خوانند و تحقیقات نشان داده است که اخبار نادرست با سرعت بیشتری نسبت به اخبار واقعی در پلتفرم‌های مختلف منتشر می‌شوند. درکل اگرچه انجمن روان‌پزشکی آمریکا استفاده مشکل‌ساز از شبکه‌های اجتماعی را یک اختلال روان‌شناختی نمی‌داند، اما محققان در این پژوهش می‌گویند این اختلال شباهت‌هایی با مصرف مواد و سایر اختلالات اعتیاد رفتاری دارد.

    به گفته محققان، افرادی که استفاده مشکل‌ساز از شبکه‌های اجتماعی را نشان می‌دهند، اگر نتوانند به آن دسترسی داشته باشند، ممکن است احساس بدی پیدا بکنند و حتی پس از تلاش برای ترک، دوباره به این پلتفرم‌ها روی بیاورند.

    5858

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.