یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41380 تعداد نوشته های امروز : 61 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

پایان سرگذشت «اژدهای سرخ»؛ قاتل با جسدی بدلی خود را مرده جا زد! سوئیت سمفونی «مینودر» شنیدنی شد؛ یک موسیقی برای تاریخ بررسی «اژدها وارد می‌شود» با حضور مانی حقیقی در خانه هنرمندان قیمت دینار در فردوسی ارزانتر از برابری چرا دلار اصلاح کرد/ حباب طلا همچنان منفی است ماجرای نخستین خطبه‌ای که آیت‌الله طالقانی خواند؛ترس دشمن از آگاهی مردم زمان برگزاری دادگاه متهم قتل الهه حسین‌نژاد اعلام شد هشدار هلال احمر به ساکنان شرق کشور؛ وزش بادهای شدید تا سه‌شنبه ادامه دارد مشمولان بدون معافیت تحصیلی مجاز به سفر اربعین نیستند استاندار تهران: تعطیلی‌ها ممکن است تمدید شود هزینه رهن کامل در پونک چقدر شد؟/ خانه ۶۰ متری، یک میلیارد تومان رهن شروط ضمن عقد و ضرورت آگاهی زوجین از تکالیف قانونی در زندگی مشترک ضرورت تصمیم سازی برای اصناف با ارتباط گیری دولت ها با نخبگان و خبرگان رسته های شغلی ظرفیت‌های خاموش صنعت باید به کمک مردم بیاید سوگواره تعزیه ساوه تجلی ارادت عمیق مردم به اهل‌بیت(ع) است ولایتی: امنیت ملی خط قرمز ماست

پرتاب نخستین کامپیوتر کوانتومی به فضا
  • 4 تیر 1404 ساعت: ۱۷:۳۷
  • شناسه : 82973
    بازدید 5
    0

    در نقطه عطفی تاریخی برای فناوری کوانتومی، برای نخستین بار یک رایانه کوانتومی فوتونی به فضا پرتاب شد. این سیستم، دوام سخت‌افزار کوانتومی در مدار را می‌سنجد و می‌تواند راه را برای کاربردهای آینده در پایش اقلیم و مشاهده زمین هموار کند.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرآنلاین، به نقل از ایسنا،  این سامانه کوچک توسط گروهی بین‌المللی به رهبری فیلیپ والتر از دانشگاه وین ساخته شده و روز ۲۳ ژوئن سوار بر راکت فالکون ۹ اسپیس‌ایکس از پایگاه فضایی وندربرگ در کالیفرنیا به فضا فرستاده شد. پردازنده قرار است فعالیتش را در ارتفاعی حدود ۵۵۰ کیلومتری از سطح زمین آغاز کند. این پرتاب بخشی از مأموریت ترنسپورتر ۱۴ اسپیس‌ایکس بود که ۷۰ محموله مختلف از جمله ریزماهواره‌ها، تاسواره‌ها و کپسول‌های بازگشت را به مدار برد.

    در میان آن‌ها، این رایانه کوانتومی مینیاتوری به‌خاطر ظرفیت انقلابی‌اش در پردازش داده‌ها در فضا و مشاهده زمین، برجسته‌تر از بقیه است.

    رایانه‌ای ساخته‌شده برای بقا در فضا

    طراحی رایانه کوانتومی برای کارکرد در فضا با چالش‌های مهندسی جدی روبه‌رو بود. محققان وین این دستگاه را طوری ساختند که در برابر نوسانات شدید دما، تابش‌های فضایی و لرزش‌های ناشی از پرتاب مقاومت داشته باشد.

    در مرحله‌ای کلیدی، دوازده عضو گروه به مدت چهار هفته مشغول مونتاژ محموله ماهواره‌ای در یک اتاق تمیز بودند. آن‌ها مدل پروازی را تنها در ۱۱ روز کاری تکمیل کردند.

    انتظار می‌رود این ماهواره حدود یک هفته پس از ورود به مدار، ارسال نتایج را آغاز کند. والتر می‌گوید: این پروژه، ما را به یک گروه فضایی واقعی تبدیل کرد. حالا دانش لازم را داریم تا آزمایش‌های بیشتری را در فضا انجام دهیم، چه برای فیزیک بنیادی کوانتومی و چه برای کاربردهای دیگر عملی.

    مزیت اصلی رایانه کوانتومی در فضا، قابلیت آن در اجرای «پردازش در فضا» است. یعنی داده‌هایی که ماهواره از محیط گردآوری می‌کند برای مثال در تشخیص آتش‌سوزی جنگل‌ها، می‌تواند همان‌جا پردازش شوند و نیازی به ارسال داده‌های خام به زمین نیست. این فرآیند، مصرف انرژی را کاهش می‌دهد و زمان پاسخ‌گویی را بهبود می‌بخشد.

    رایانه‌های کوانتومی همچنین در انجام وظایفی که برای سیستم‌های سنتی دشوارند، عملکرد درخشانی دارند. این پردازنده با استفاده از سامانه‌های نوری و اصول فیزیکی مانند تداخل و پراش، محاسبات را به‌صورت آنالوگ انجام می‌دهد که روشی بسیار کارآمد برای پردازش‌های سنگین است.

    این سامانه بسیار تطبیق‌پذیر طراحی شده و برای ماموریت‌های آینده فضایی قابل پیکربندی است.

    ۵۸۵۸

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.