پنجشنبه, ۱۲ تیر , ۱۴۰۴ Thursday, 3 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 33376 تعداد نوشته های امروز : 128 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

دهک‌های ۱ تا ۷ بخوانند؛ موجودی یارانه کالابرگ‌ را همین حالا ببینید واریزی ویژه معلمان و فرهنگیان رسماً قطعی شد قیمت طلا به جوش و خروش افتاد (۱۲ تیرماه ۱۴۰۴) دلار بالا کشید (پنجشنبه ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۴ ) شرط واریز سود سهام عدالت اعلام شد تصمیم فوری دولت درباره افزایش قیمت کالاها اطلاعیه مهم بانک سپه درباره حساب مشتریان در پی حمله سایبری موجودی کالابرگ خود را استعلام کنید | حساب کدام افراد شارژ شد ؟ جزئیات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه اعلام شد رتبه ۳۴ دانشگاه ایرانی در جمع دانشگاه‌های تأثیرگذار تایمز سال ۲۰۲۵ سرپرست دانشگاه ادیان و مذاهب منصوب شد لزوم حفظ آمادگی ملی در کنار زندگی عادی؛ فریب مذاکره و حمله را نخوریم فرآیند تصحیح و اعلام نتایج امتحانات نهایی یک ماه زودتر به پایان رسید برگزاری پویش های معنوی باعث آزادی ۳۰ محکوم به قصاص در کرمان شد راهپیمایی «جمعه‌های خشم و نصر» در کرمانشاه برگزار می‌شود ۸ تبعه غیرمجاز در تبریز شناسایی و جمع آوری شدند

دستگاهی که از هوای خشک بیابان آب آشامیدنی تولید می‌کند
  • 11 تیر 1404 ساعت: ۲۳:۳۷
  • شناسه : 89070
    بازدید 3
    0

    محققان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) دستگاه جالبی ساخته‌اند که می‌تواند حتی در خشک‌ترین بیابان‌ها بخار آب موجود در هوا را جذب و به آب آشامیدنی کاملاً سالم تبدیل کند.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرآنلاین، به نقل از دیجیاتو، این فناوری که به «پلاستیک حباب‌دار» پیشرفته تشبیه شده، بدون نیاز به برق کار می‌کند و در آزمایش‌های میدانی در «دره مرگ» کالیفرنیا موفق ظاهر شده است.

    براساس گزارش Live Science، درحالی‌که بیش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند، دانشمندان MIT از دستگاه تولید آب رونمایی کرده‌اند که می‌تواند این معادله را تغییر دهد.

    دستگاهی برای تبدیل هوا به آب آشامیدنی

    این دستگاه که شبیه پنجره‌ای شیشه‌ای است، از ماده‌ای فوق‌العاده جاذب به نام هیدروژل ساخته شده که بین ۲ لایه شیشه محصور شده است. شب‌هنگام دستگاه بخار آب موجود در هوا را جذب می‌کند. طراحی این هیدروژل به شکل گنبدهای کوچک (شبیه پلاستیک حباب‌دار) باعث افزایش سطح تماس با هوا و جذب حداکثری رطوبت می‌شود.

    طی روز با تابش نور خورشید، گرما باعث می‌شود بخار آب محبوس در هیدروژل آزاد بشود و روی سطح داخلی شیشه که با پوششی مخصوص خنک مانده، متراکم شود. درنهایت قطرات آب خالص با سیستم لوله‌کشی جمع‌ می‌شوند.

    برای اثبات کارایی این فناوری در سخت‌ترین شرایط، محققان دستگاه خود را یک هفته در دره مرگ، گرم‌ترین و خشک‌ترین نقطه آمریکای شمالی، آزمایش کردند. نتیجه آن جالب بود؛ این دستگاه توانست روزانه بین ۵۷ تا ۱۶۱ میلی‌لیتر (حدود یک‌چهارم تا دوسوم فنجان) آب آشامیدنی تولید کند.

    دستگاهی که از هوای خشک بیابان آب آشامیدنی تولید می‌کند

    علاوه‌براین، محققان مشکل اساسی طرح‌های مشابه قبلی را نیز حل کردند. در گذشته، نمک‌های لیتیوم که برای افزایش جذب آب به هیدروژل اضافه می‌شدند، به آب نشت و آن را غیرقابل‌شرب می‌کردند. در این طراحی جدید، با استفاده از تثبیت‌کننده‌ای به نام گلیسرول (glycerol)، نشت لیتیوم به سطحی بسیار پایین‌تر از استانداردهای ایمنی آب آشامیدنی کاهش یافته است.

    اگرچه یک پنل به‌تنهایی آب زیادی تولید نمی‌کند، طراحی عمودی و کم‌حجم آن اجازه می‌دهد چندین پنل به‌راحتی در کنار هم نصب شوند. محققان تخمین می‌زنند مجموعه‌ای متشکل از ۸ پنل ۱ در ۲ متری، می‌تواند آب آشامیدنی موردنیاز خانوار را در مناطق محروم تأمین کند. این سیستم که هزینه‌های اولیه خود را در کمتر از یک ماه جبران می‌کند، می‌تواند حداقل یک سال کار کند.

    ۵۸۵۸

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.