پنجشنبه, ۱۲ تیر , ۱۴۰۴ Thursday, 3 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 33313 تعداد نوشته های امروز : 65 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

داستان عالِمی که خود را روضه‌خوان امام حسین (ع) می‌دانست چرا صیادان انبار موسسه ماهیگیری را به آتش کشیدند!؟ یک قصه شخصی از معجزه موسیقی در جنگ؛ هنری که همراه وفادار مردم است نقاشی جدید حسن روح‌الامین «سند» شهادت طفل ۶ ماهه را روایت کرد سوال مهم بازار طلا و ارز؛ برگشت به نزول یا پولبک؟ راه‌اندازی موج تبلیغی محرم در استان سمنان با حضور ۹۰۰ مبلغ دینی نیرویی آسمانی، دل را به سوی حسینیه هدایت می‌خواند؛ سکوتی از جنس حضور افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی اجاره‌بها در شمال تهران؛ چرا مستاجران ترجیح می‌دهند بمانند؟ هشدار سازمان هواپیمایی کشوری برای خرید بلیت از مبادی غیرمجاز جلسه اضطراری بررسی منشأ بوی نامطبوع تهران–قم از معنابخشی تا آگاهی‌رسانی؛ نقش زنان در تقویت جبهه داخلی نشست اضطراری درباره معوقات بازنشستگان | آیا تیرماه با پرداختی جدید همراه است؟ قیمت واحد جهانی سیب های صادراتی ۹۹۷دلار در هر تن| سیب ایران؛ ارزانترین در دنیا راز ۹۰ ساله تکیه بازار شاهرود: زنجیری که نماد عهد با حسین(ع) شد قیام امام حسین(ع) علیه انحراف آشکار در دین بود مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در ایلام

لزوم تقویت سازوکارهای جهانی برای حمایت از خبرنگاران
  • 11 تیر 1404 ساعت: ۱۸:۱۴
  • شناسه : 88839
    بازدید 4
    0

    کارشناسان و فعالان رسانه‌ای در نشست‌های اخیر با اشاره به افزایش خشونت‌ها در عرصه جهانی، بر ضرورت تدوین سازوکارهای جدید برای تضمین امنیت خبرنگاران به‌ویژه در مناطق بحران‌زده تاکید کردند.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، سازمان ملل متحد با یادآوری نقش کلیدی خبرنگاران در دفاع از حقوق بشر، بر غیرقابل قبول بودن خشونت علیه نمایندگان رسانه‌ای تأکید کرده است.

    در شرایطی که شمار درگیری‌های مسلحانه در جهان رو به افزایش است، امنیت خبرنگاران نه‌تنها یک مسئله اخلاقی، بلکه موضوعی اساسی در حقوق بین‌الملل به شمار می‌رود.

    «پتر چوواخین» استاد حقوق در دانشگاه ام‌گیمو روسیه با اشاره به اهمیت حقوق بین‌الملل در حمایت از خبرنگاران به‌ویژه در مناطق درگیری، تاکید کرد: حقوق بین‌الملل به عنوان مجموعه‌ای از اصول و مقررات، شرایط حقوقی لازم برای فعالیت ایمن خبرنگاران را فراهم می‌کند.

    وی اسناد بین‌المللی کلیدی در این زمینه را شامل «اعلامیه جهانی حقوق بشر» (۱۹۴۸)، «میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی» (۱۹۶۶) و «کنوانسیون‌های ژنو» (۱۹۴۹) و پروتکل‌های الحاقی آن (۱۹۷۷) دانست که در آنها به صراحت از حق آزادی بیان و لزوم محافظت از غیرنظامیان، از جمله خبرنگاران در زمان جنگ، حمایت شده است.

    کارشناسان همچنین از قطعنامه ۱۷۳۸ شورای امنیت سازمان ملل (مصوب ۲۰۰۶) یاد کردند که بر لزوم حمایت از کارکنان رسانه‌ای در درگیری‌های مسلحانه تاکید دارد.

    همچنین «برنامه اقدام سازمان ملل برای امنیت خبرنگاران و مسئله مصونیت از مجازات» (۲۰۱۲) خواستار ایجاد شرایطی برای فعالیت آزاد و ایمن رسانه‌ها در دوران بحران و صلح شده است.

    «هلیا دوطاقی» پژوهشگر دانشگاه تهران با اشاره به آسیب‌پذیری شدید خبرنگاران در مناطق جنگی گفت: مشکل اساسی نه در کمبود مقررات حقوقی، بلکه در نبود ضمانت اجرایی برای اجرای آنهاست.

    چوواخین نیز با تأکید بر همین مسئله افزود که در دوران جنگ و بی‌ثباتی سیاسی، قوانین بین‌المللی اغلب نادیده گرفته می‌شوند و موارد متعددی از نقض حقوق خبرنگاران بدون مجازات باقی می‌ماند.

    با این حال، نهادهای منطقه‌ای نیز در حال تلاش برای مقابله با این وضعیت هستند.

    «هما صدیقی» خبرنگار و کارشناس مسائل راهبردی از هند، اعلام کرد که کمیسیون حقوق بشر و ملت‌های آفریقا گزارشگری ویژه برای آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات تعیین کرده است. او همچنین از مرکز ملی رصد خشونت علیه خبرنگاران در برزیل به عنوان نمونه‌ای موفق یاد کرد.

    «لوکاس لیروز» خبرنگار و تحلیلگر برزیلی، در گفتگو با تی‌وی بریکس گفت: بریکس می‌تواند در تدوین سازوکارهای امنیتی جدید برای رسانه‌ها نقش کلیدی ایفا کند. این سازوکارها می‌توانند شامل تأسیس نهادهای تخصصی، توافق‌های چندجانبه و سامانه‌های مستقل پایش و واکنش باشند.

    وی بر ضرورت شکل‌گیری مدلی چندقطبی در نظام رسانه‌ای جهانی تاکید کرد که مبتنی بر احترام به حاکمیت کشورها و تقویت هنجارهای حقوق بین‌الملل باشد.

    «میرا ترادا» نویسنده، فعال حقوق بشر و رئیس انجمن خبرنگاران بریکس نیز پیشنهاد تشکیل نهاد مستقلی برای تحقیق درباره نقض حقوق خبرنگاران را مطرح کرد و خواستار ایجاد صندوقی برای حمایت از خبرنگاران آسیب‌دیده و همچنین برنامه‌های آموزشی منظم در حوزه امنیت و حقوق بشر برای خبرنگاران و نیروهای نظامی شد.

    وی تصریح کرد حقوق بشردوستانه بین‌المللی باید با مقررات صریح‌تری درباره حفاظت از خبرنگاران تکمیل شود. از جمله الزام دولت‌ها به ارائه گزارش‌های عمومی درباره خبرنگاران بازداشت‌شده یا ناپدیدشده و طراحی سازوکارهای اضطراری مانند پناه موقت یا تخلیه سریع.

    از سوی دیگر، «ازکی‌یِل آگوستین وگا» نماینده اتاق بازرگانی اوروگوئه و آفریقا، پیشنهاد کرد که دولت‌ها پروتکل‌های ویژه‌ای برای امنیت فیزیکی و دیجیتال خبرنگاران تدوین کنند و همکاری قضائی میان کشورها را تقویت نمایند تا هیچ‌گونه جنایتی علیه خبرنگاران بی‌پاسخ نماند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.