به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از عصر ایران ؛ تومر بار، فرمانده نیرو هوایی اسرائیل، پیش از آغاز حملات به ایران، اعلام کرده بود که بنابر ارزیابی داخلی ارتش اسرائیل، احتمال سقوط ۱۰ جنگنده بر اثر عملکرد پدافند هوایی ایران وجود دارد.
به گزارش کانال ۱۲ اسرائیل، یک جنگنده اف-۱۵ این رژیم در جریان جنگ ۱۲ روزه و در حمله به تهران در پی بروز نقص در سامانه سوخت و نیازمند فرود اضطراری شد، اما اعزام فوری هواپیمای سوخترسان مانع از این اتفاق شد.
بنابر این گزارش، یکی از مخازن سوخت این هواپیما در حین عملیات در نزدیکی تهران دچار نقص فنی شد و امکان دسترسی به سوخت مورد نیاز را از بین برد. در نتیجه، خلبان هنگام انجام عملیات در عمق خاک ایران با کمبود شدید سوخت روبهرو شد. همچنین، بر خلاف ماموریتهای پیشین نیروی هوایی اسرائیل، در این عملیات هواپیمای سوخت رسان از پیش مستقر نشده بود.
به گزارش یورو نیوز ، با این حال، خلبان پس از شناسایی مشکل، بلافاصله آن را گزارش داد و ارتش اسرائیل نیز با سرعت هواپیمای سوخت رسان را به محل اعزام کرد. این هواپیما به موقع به جنگنده رسید و اف-۱۵ اسرائیلی توانست با انجام عملیات سوخت گیری هوایی، از فرود اضطراری در خاک ایران جلوگیری کند.
به گزارش جروزالم پست، طرح اضطراری دیگری برای چنین مواردی در نظر گرفته شده بود که شامل فرود اضطراری در کشورهای همسایه ایران میشد.
سوختگیری هوایی اف-۱۵ اسرائیل
به گزارش کانال ۱۲ اسرائیل، تومر بار، فرمانده نیرو هوایی اسرائیل، پیش از آغاز حملات به ایران، موسوم به عملیات «طلوع شیران» اعلام کرده بود که بنابر ارزیابی داخلی ارتش اسرائیل، احتمال سقوط ۱۰ جنگنده بر اثر عملکرد پدافند هوایی ایران وجود دارد.
این ارزیابی در جلسات محرمانه ارتش اسرائیل به عنوان ریسک عملیاتی مطرح شده بود. با این حال، به گفته رسانههای اسرائیلی، هیچ یک از جنگنده اسرائیلی طی این جنگ ۱۲ روزه سقوط نکرد.
ثبت دیدگاه