سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴ Tuesday, 15 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 37125 تعداد نوشته های امروز : 65 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

پیش فروش بلیت قطارهای اربعین آغاز شد راه‌اندازی قطار رشت- کرمانشاه ویژه اربعین حسینی در گیلان درگیری تئاتر با صنف دکان‌داران؛ «دوشس ملفی» متولد خیابان میرعماد است! جورج لوکاس برای معرفی موزه شخصی‌اش به دیدار علاقه‌مندان می‌رود «بازی مرکب»؛ جهانی شدن با نسخه‌نویسی نئوکان‌ها «سیمرغ‌نامه» در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه می‌رود مخاطبانی که برای خندیدن تردید داشتند؛ طراحی یک نمایش توسط «سیمپسن‌ها»! کوروش کبیر به صحنه تئاتر می‌آید سقف‌زنی قیمت بیت‌کوین ادامه دارد؟/ رنج منفی بازار در پشت خطی هیجان دلار زیر سایه مکانیسم ماشه؛ رشد آهسته با انتظارات پرریسک در بازار بورس راه‌اندازی پایگاه مردمی فعالیت‌های قرآن و عترت چهارمحال و بختیاری توضیح تفصیلی از باور به منجی در یهود، مسیحیت و اسلام ابزارهای قدرت جمهوری اسلامی و درس خودکفایی و اقتدار جدیدترین نرخ رهن کامل در مجیدیه تهران تلاش برای بازگشت حق‌آبه بوستان سرخه حصار از سد لتیان؛ کاشت ۳۳ هزار درخت در دستور کار پایش عمق خلیج فارس؛ تحقیقات محیط زیستی دریای خزر با کشتی اقیانوس‌پیما

فوری / اعلام آماده باش نیروهای مسلح ایران از امشب
  • 24 تیر 1404 ساعت: ۵:۳۷
  • شناسه : 96677
    بازدید 5
    1

    با نزدیک شدن به ضرب‌الاجل‌های تعیین‌کننده در پرونده هسته‌ای ایران و زمزمه‌های جدی فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» از سوی تروئیکای اروپایی، فضای سیاسی و امنیتی منطقه بار دیگر در وضعیت هشدار قرار گرفته است.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش سرویس سیاسی اقتصادآنلاین، هم‌زمان با بازگشت پرونده هسته‌ای ایران به صدر اخبار بین‌المللی و احتمال فعال‌سازی مکانیزم ماشه از سوی تروئیکای اروپایی، مقامات ارشد نظامی و سیاسی ایران هشدار داده‌اند که در صورت تشدید اقدامات خصمانه،

    مکانیزم ماشه؛ جرقه‌ای برای مرحله‌ای تازه از تقابل؟

    در حالی که آلمان، فرانسه و بریتانیا اعلام کرده‌اند روز سه‌شنبه ۱۵ ژوئیه درخواست رسمی فعال‌سازی مکانیزم ماشه را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهند داد، ایران این اقدام را نه‌تنها پایان برجام، بلکه آغاز دوره‌ای جدید از تقابل سیاسی و امنیتی می‌داند. مکانیسم ماشه این امکان را به کشورهای عضو توافق هسته‌ای می‌دهد که بدون نیاز به رأی‌گیری، تحریم‌های پیشابرجام را علیه ایران بازگردانند؛ اقدامی که به تعبیر ناظران، می‌تواند اقتصاد ایران را با موج جدیدی از فشارها مواجه سازد.

    مکانیسم ماشه همان اثر حمله نظامی را دارد

    عراقچی در پاسخ به سوالی درباره تهدیدات شدت گرفته اروپا برای فعالسازی مکانیزم ماشه گفت: «تهدید به فعال‌سازی مکانیزم ماشه یا تحریم‌ها کمکی به دیپلماسی نمی‌کند. اگر اروپا واقعاً به دنبال ایفای نقش محوری است، باید استقلال و بی‌طرفی خود را نشان دهد. یکی از نشانه‌های این امر، محکوم کردن تجاوز اسرائیل و حمله آمریکا به تأسیسات ایران است. کاری که فرانسه انجام نداده است. در این شرایط، چگونه می‌توانیم از ایران بخواهیم که به قوانین بازی بین‌المللی احترام بگذارد؟»

    او افزود: «اروپا می‌تواند نقشی سازنده هم در حفظ توافق هسته‌ای و هم در کاهش تنش‌ها ایفا کند، مشروط بر اینکه رفتار تهاجمی اسرائیل را محکوم کند. ما از نقش سازنده سه کشور اروپایی در بازسازی برجام حمایت می‌کنیم، مشروط بر اینکه آنها از اقدامات تحریک‌آمیز و غیرسازنده مانند تهدید به استفاده از مکانیسم ماشه را که همان اثر حمله نظامی را دارد، اجتناب کنند. از نظر ما، چنین اقدامی به معنای پایان نقش فرانسه و اروپا در مسئله برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران خواهد بود.»

    نیروهای مسلح ایران هم صددرصد آماده‌اند

    در واکنش به تحرکات اخیر غرب، سردار اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تأکید کرده است که ایران هیچ‌گاه آغازگر جنگ نخواهد بود اما در صورت تجاوز، پاسخی قاطع و فراتر از تصور خواهد داد. وی در گفت‌وگویی با شبکه المیادین تصریح کرد: «احتمال این وجود دارد که آن‌ها دوباره مرتکب حماقت شوند. نیروهای مسلح ایران هم صددرصد آماده‌اند، اما ما شروع‌کننده جنگ نخواهیم بود. هر کسی به حریم این کشور تجاوز کند، به حال خودش رهایش نخواهیم کرد و ما تعیین می‌کنیم که جنگ چگونه تمام شود.»

    این موضع‌گیری، هم‌راستا با سیاست دفاعی ایران، بار دیگر بر اصل بازدارندگی فعال و پاسخ متناسب تأکید دارد؛ راهبردی که از زمان جنگ تحمیلی تاکنون، بنیان دفاعی ایران بوده است.

    برگه تنگه هرمز روی میز تهران

    در بخش دیگری از این مصاحبه، کوثری به صراحت اعلام کرد که گزینه بستن تنگه هرمز به‌عنوان یک اهرم راهبردی همچنان روی میز ایران قرار دارد. وی گفت:

    «از نظر نظامی، اقدامات لازم درباره تنگه هرمز تکمیل شده است. ما هستیم که مشخص می‌کنیم چه زمانی باز باشد و چه زمانی بسته؛ فعلاً تصمیمی برای اجرای آن نیست اما در صورت لزوم، این گزینه در دسترس خواهد بود.»

    با توجه به اهمیت راهبردی تنگه هرمز که نزدیک به یک‌سوم نفت جهان از آن عبور می‌کند، هرگونه تهدید درباره اختلال در عبور و مرور نفتکش‌ها، می‌تواند معادلات ژئوپلیتیکی منطقه را به‌شدت تحت تأثیر قرار دهد.

    غنی‌سازی، خط قرمز تهران

    در بخش‌های دیگر اظهارات کوثری، بر تداوم برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، بدون هرگونه عقب‌نشینی از غنی‌سازی تأکید شد. وی با اشاره به اینکه تمام دانش هسته‌ای ایران بومی است، تأکید کرد که تهران تنها در صورتی به میز مذاکره بازخواهد گشت که تجاوز اخیر محکوم شود و تضمین‌های بین‌المللی برای عدم تکرار آن ارائه گردد. «ایران هیچ‌گاه از غنی‌سازی عقب‌نشینی نمی‌کند؛ هیچ کشوری نمی‌تواند برای ملت ما تصمیم بگیرد. ما مذاکره را ترک نکردیم، آن‌ها با تجاوز و تحریم، همه‌چیز را بر هم زدند.»

    تعادل بین دیپلماسی و قدرت نظامی

    در شرایطی که مکانیسم ماشه به‌مثابه شمشیری آخته بر فراز پرونده هسته‌ای ایران قرار گرفته، پیام صریح مقامات سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی ایران آن است که هرچند بر اصل گفت‌وگو پایبندند، اما در برابر تهدید و تجاوز، گزینه نظامی را نیز با جدیت روی میز دارند. با آماده‌باش کامل نیروهای مسلح، تقویت مواضع دفاعی در تنگه هرمز، و مواضع بدون مماشات درباره غنی‌سازی، اکنون توپ در زمین شورای امنیت و طرف‌های غربی است: آیا جهان بار دیگر به مسیر دیپلماسی بازخواهد گشت، یا منطقه باید خود را برای مرحله‌ای جدید از تنش آماده کند؟

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.