چهارشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۴ Wednesday, 16 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 37786 تعداد نوشته های امروز : 322 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

طرح صهیونیستی «شهر بشردوستانه»؛ از آوارگی درغزه تا باج‌خواهی در مذاکره
  • 25 تیر 1404 ساعت: ۱۱:۳۶
  • شناسه : 97576
    بازدید 1
    0

    رژیم صهیونیستی که در همه طرح‌های خود برای آوارگی مردم غزه از ابتدای جنگ تاکنون شکست خورده، اکنون در مذاکرات دوحه از طرح جدیدی تحت عنوان «شهر بشردوستانه» در رفح رونمایی کرده است.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از العربی الجدید، در ادامه طرح‌های رژیم صهیونیستی برای آوارگی مردم غزه و در حالی که دور جدید مذاکرات آتش بس در دوحه ادامه دارد، صهیونیست‌ها از طرح جدیدی با نام «شهر بشردوستانه» در رفح در جنوب نوار غزه رونمایی کرده‌اند که هدف آن انتقال ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار فلسطینی در مرحله اول به این شهر به عنوان مقدمه‌ای برای اخراج آنها از غزه است.

    جزئیات پروژه «شهر بشردوستانه»

    دوشنبه هفته گذشته «اسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از وجود این طرح خبر داد که شامل ایجاد چادرهایی روی ویرانه‌های شهر رفح است. این شهر ادعایی قرار است بین محور فیلادلفیا در مرز با مصر و محور موراگ بین خان یونس و رفح در جنوب نوار غزه تأسیس شود. در مرحله بعدی همه ساکنان غزه در اینجا جمع می‌شوند تا زمینه آوارگی جمعی آنها به خارج از غزه فراهم گردد.

    منابع آگاه گزارش می‌دهند که این طرح رژیم صهیونیستی اساساً مبتنی بر طرح‌های قبلی همچون طرح ژنرال‌ها یا ارابه‌های گیدئون است که هدف آنها تخلیه شمال نوار غزه از یک میلیون نفر و انتقال آنها به مرکز و جنوب این باریکه بود. نقشه‌هایی هم که هیئت مذاکره کننده رژیم صهیونیستی در دوحه برای عقب نشینی ارتش این رژیم از غزه در دوره آتش بس ارائه داده، در واقع نوعی استقرار مجدد نیروهای صهیونیستی در غزه است نه عقب نشینی از آن؛ به طوری که کل شهر رفح و بیش از ۴۰ درصد مساحت غزه در اشغال نظامی رژیم صهیونیستی می‌ماند.

    این تحرکات اشغالگران بیانگر قصد آنها جهت اجرای طرح اخراج مردم غزه به مصر و دیگر کشورهاست. طبق نقشه‌هایی که هیئت صهیونیستی ارائه داده، اشغالگران در برخی مناطق غزه تا عمق ۳ کیلومتری پیشروی خواهند کرد و بخش‌های بزرگی از شهر بیت لاهیا، روستای ام النصر و بیت حانون در شمال نوار غزه و همچنین کل منطقه خزاعه در شرق خان یونس در جنوب غزه، بخشی از خیابان السکه در مناطق التفاح و نیز الشجاعیه و الزیتون در شرق شهر غزه در اشغال صهیونیست‌ها خواهد ماند.

    این نقشه‌ها در واقع ۴۰ درصد از مساحت غزه را به اشغال صهیونیست‌ها در می‌آورد و از بازگشت حدود ۷۰۰ هزار فلسطینی به خانه‌هایشان جلوگیری کرده و آنها را به سمت مراکز آوارگی در جنوب غزه سوق می‌دهد. تعداد زیادی از فلسطینیان هم در منطقه المواصی در جنوب نوار غزه باقی خواهند ماند.

    در این میان باید توجه داشته باشیم که اغلب مساحت شهر رفح از زمان تجاوز گسترده اشغالگران به این شهر در ۷ مه ۲۰۲۴ به طور کامل با خاک یکسان شده و اشغالگران در توافق آتش بس ژانویه هم از آنجا عقب‌نشینی نکردند. در همین حال ارتش صهیونیستی در حال انجام عملیات تخریب سیستماتیک در مناطقی در شمال نوار غزه است تا این مناطق را غیر قابل سکونت کند؛ همانند کاری که در خان یونس انجام می‌دهد.

    اهداف صهیونیست‌ها از «شهر بشردوستانه»

    اما گروه‌های فلسطینی به ویژه حماس، قاطعانه طرح موسوم به شهر بشردوستانه را که در چارچوب ادامه توطئه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی برای آوارگی مردم غزه قرار دارد، رد می‌کنند. حماس از طریق هیئت مذاکره کننده خود در دوحه بر لزوم عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از محور موراگ تاکید و اعلام کرد، این جنبش نمی‌تواند زیر بار طرح‌هایی برود که منجر به آوارگی مردم فلسطین می‌شود و هر توافقی برای آتش بس باید شامل اجرای شروط اصلی فلسطینی‌ها از جمله عقب نشینی کامل اشغالگران از غزه و پایان دائمی جنگ گردد.

    در مورد اهداف طرح موسوم به شهر بشردوستانه، مصطفی ابراهیم، نویسنده و تحلیلگر سیاسی عرب زبان در گفتگو با العربی الجدید اظهار داشت: اشغالگران با تلاش برای اجرای این طرح، همان اهداف اعلام شده‌ای که از آغاز جنگ در پی تحقق آنها بوده‌اند را دنبال می‌کنند؛ یعنی نابودی و کشتار ملت فلسطین و آوارگی آنها.

    وی افزود: خطر انتقال ساکنان غزه به رفح در طرحی که صهیونیست‌ها در مذاکرات اخیر دوحه ارائه داده‌اند کاملاً مشهود است که نشان دهنده پایبندی رژیم اشغالگر به پروژه آوارگی فلسطینیان است. طرح موسوم به شهر بشردوستانه، ادامه طرح انتقال ساکنان غزه از شمال به مناطق جنوب به بهانه‌های بشردوستانه است و صهیونیست‌ها از سکوت بین‌المللی و فقدان مواضع واقعی عربی و جهانی برای توقف نسل کشی در غزه، سو استفاده می‌کنند تا چنین طرح‌های توطئه آمیزی را اجرا کنند.

    وی افزود: حتی اپوزیسیون رژیم صهیونیستی که اکنون خواستار پایان جنگ و بازگشت اسرای این رژیم است، در رویکرد خود با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر تفاوتی ندارد و اختلافات آنها تنها مربوط به جزئیات است. در واقع هیچیک از صهیونیست‌ها مشکلی با ازسرگیری جنگ در غزه ندارند.

    ایاد القرا، دیگر نویسنده و تحلیلگر عرب زبان هم به نوبه خود گفت که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که طرح موسوم به شهر بشردوستانه در رفح را اعلام کرده از نتانیاهو دستور می‌گیرد و بدون هیچ تردیدی طبق دستورالعمل‌های او عمل می‌کند. پروژه‌هایی که صهیونیست‌ها از ابتدای جنگ برای آوارگی مردم غزه ارائه داده‌اند، همگی در چارچوب مفاهیم تئوری باقی مانده و هیچیک اجرا نشده است.

    وی تصریح کرد: صهیونیست‌ها در حال دنبال کردن یک پروژه بزرگ‌تر برای آوارگی فلسطینی‌ها و حذف کامل آنها از غزه هستند. در واقع، صهیونیست‌ها دوره کنونی را یک فرصت تاریخی می‌دانند که ممکن است دیگر تکرار نشود، اما واقعیت پیچیده‌تر از چیزی است که آنها تصور می‌کنند. ارتش رژیم اشغالگر صراحتاً با این طرح مخالف است؛ زیرا می‌داند که اجرای چنین طرحی مستلزم استقرار گسترده نیروهای ارتش در محورهای مختلف نوار غزه بوده که این امر هزینه و پیامدهای سنگینی دارد و همچنین جان نیروها را هم به خطر می‌اندازد.

    این نویسنده عرب زبان تاکید کرد: نهاد نظامی رژیم صهیونیستی معتقد است که اشغال مستقیم نوار غزه هیچ‌گونه دستاورد راهبردی برای این رژیم نخواهد داشت؛ حتی اگر اسرای صهیونیستی آزاد گردند و حماس به طور کامل حذف شود.

    وی در پایان گفت: هزینه چنین پروژه‌ای در سطح منابع انسانی و مادی بسیار بالاست که صهیونیست‌ها از پس آن بر نمی‌آیند. تل آویو که اکنون هم در مدیریت ۴ مرکز موسوم به توزیع کمک‌ها در جنوب و مرکز نوار غزه شکست خورده، چگونه می‌تواند ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار فلسطینی را که در وضعیت فاجعه باری هستند در یک منطقه کوچک نگه دارد و آنها را اداره کند؟

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.