محمدکامبیز دارابی تهیهکننده سریال «مهمان کشی» که از شب گذشته پخش آن در شبکه یک سیما آغاز شد درباره این مجموعه و چگونگی تولید آن به خبرنگار مهر بیان کرد: من پیش از این، تجربیات موفقی با احمد کاوری کارگردان سریال داشتهام که به نظرم مثبت بودهاند و در این سریال هم با هم کار کردیم.
وی اضافه کرد: اوایل سال گذشته، فیلمنامه این سریال از سوی سیمافیلم به من پیشنهاد شد. پس از مطالعه فیلمنامه، متوجه دشواریهای آن شدم چرا که بیش از ۲۰۰ شخصیت در قصه داشتیم و تعداد لوکیشنها نیز از ۲۰۰ مورد فرعی و اصلی فراتر میرفت. هیچ لوکیشنی نبود که نیاز به کار دکور نداشته باشد؛ حتی لوکیشنهای عبوری نیز نیازمند صرف وقت برای دکور بودند. ساخت این دکورها از صفر، طبیعتاً مقدور نبود اما به هر حال باید وقت و هزینه برایشان میگذاشتیم.
این تهیه کننده درباره لوکیشنهای اصلی سریال عنوان کرد: تصویربرداری در لوکیشنهایی مانند شهرک نور، شهرک دفاع مقدس، شهرک سینمایی غزالی و یزد انجام شد. در مجموع کار سختی بود و بنایمان هم این بود که چون برای امام حسین (ع) کار میکردیم، اثر باکیفیتی ساخته شود و باید شأن کار و خودمان را حفظ کنیم.
وی با اشاره به شروع تولید یادآور شد: از تیر سال گذشته پیش تولید را شروع کردیم که البته پیشتولید ما تا پایان کار به نوعی با تولید همراه بود؛ یعنی تا روزهای آخر همچنان انتخاب بازیگر، تست گریم، انتخاب لباس و یافتن لوکیشن جدید داشتیم. بازیگران فرعی ما هم حتی همه کاراکتر هستند و بازی دارند. جنس فیلمنامه از نظر نگارشی به گونهای بود که تعدد شخصیت در آن بسیار زیاد است شخصیتهایی که برخی حضور پررنگتر و برخی کمرنگتری دارند اما در عین حال همه در قصه پیش برنده هستند.
دارابی در پاسخ به پرسشی درباره جذابیت یک مجموعه جدید محرمی در مقابل قصههایی که تاکنون ساخته شده است، توضیح داد: اینگونه آثار مخاطب خاص خود را دارند و اگر با دقت و حساسیت خوبی کار انجام شود و به تمام اجزای آن اهمیت داده شود، میتوان اثر خوبی خلق کرد. به عبارتی، با احترام گذاشتن به بیننده، این نوع کارها میتوانند مخاطب عام پیدا کنند. درست است که در ظاهر میگوئیم قصه حضرت مسلم (ع) را ساختهایم و همه این قصه را از کودکی شنیدهاند، در کتابهای درسیشان خواندهاند و در هیئتها و شبهای محرم بارها شنیدهاند اما اتفاقاً همین آشنایی میتواند یک نکته مثبت باشد. با توجه به اینکه مخاطب قصه را میداند، اکنون آن را به شکل نمایشی تصویر کرده و به تصویر میکشیم.
تهیهکننده سریال «مهمان کشی» در ادامه با اشاره به نقش شخصیت حضرت مسلم (ع) در این سریال، بیان کرد: برای ایفای این نقش، بازیگر شناختهشدهای را انتخاب نکردیم. بهراد محمدی جوانی با سابقه در تئاتر است. ما برای این شخصیت که نقش اصلی کار بود خیلی زمان گذاشتیم و افراد مختلف را بررسی کردیم. گزینههای مختلف و بازیگران مطرح و چهرهای برای این نقش در نظر داشتیم اما در نهایت به این نتیجه رسیدیم که با توجه به شخصیت حضرت مسلم (ع) و قداست و حرمت مذهبی ایشان، بهتر است که از چهرهای جدید استفاده کنیم تا بیننده هیچ پیشزمینهای از بازیگر نداشته باشد و این خود یک نکته مثبت محسوب میشود.
وی اضافه کرد: از طرف دیگر این الگو میتوانست باعث معرفی بازیگر جدید هم باشد. به هر حال تلویزیون فرصتی برای معرفی بازیگران جدید است و ما نیز وظیفه خود دانستیم که از این ظرفیت استفاده کنیم.
دارابی در پاسخ به پرسشی مبنی بر حضور شخصیتهایی مانند امام حسین (ع) در سریال که در قسمت اول صدای ایشان شنیده شد، توضیح داد: ما شخصیتهای امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) را در قصه داریم که طبیعتاً به واسطه حرمتی که دارند چهرههایشان دیده نمیشود. ضمن اینکه در سکانسهای کوتاهی این شخصیتها حضور دارند و به همان شکلی که مرسوم است ما در فضای قصه از شمایل این شخصیتها بهره گرفتهایم. صدای این شخصیتها را داریم که در صدا هم سعی کردهایم صدای شناخته شدهای نباشد.
تهیهکننده سریال «مهمان کشی» در تشریح روند فیلمبرداری این اثر گفت: فیلمبرداری این سریال حدود ۱۰ ماه طول کشید و تا پس از جنگ ۱۲ روزه ادامه داشت. در روزهای ابتدایی جنگ، ما همچنان به کار ادامه میدادیم اما پس از چند روز، با توجه به شرایط، به عوامل اعلام کردیم که آن دسته از عزیزانی که مشکل دارند و نگران خانواده خود هستند، میتوانند موقتاً کار را ترک کنند و پس از بازگشت، مجدداً به پروژه ملحق شوند. با توجه به اینکه پخش نزدیک بود نمیتوانستیم کار را هم تعطیل کنیم. آن روزها در شهرک سینمایی غزالی کار میکردیم که چندین انفجار داشتیم.
وی با اشاره به شرایط دشوار فیلمبرداری در زمان جنگ عنوان کرد: هیچیک از عوامل گروه، نه بازیگران و نه عوامل پشت دوربین، کار را رها نکردند و هیچکس انصراف نداد. با وجود نگرانیهای طبیعی که وجود داشت، همه با تمام توان به کار ادامه دادند.
دارابی با اشاره به فضای پشت صحنه این سریال نیز عنوان کرد: همه دلیلی که این سریال ادامه پیدا کرد به خاطر امام حسین (ع) بود. این کار از ابتدا بسیار سخت بود و اگر این حس و حال کار برای امام حسین (ع) در آن وجود نداشت، قطعاً در این زمان به پایان نمیرسید.
وی اضافه کرد: سریالی با این ابعاد و کیفیت میطلبد که همه تیم پای کار باشند و اکثریت افرادی هم که در این پروژه کار میکردند نیتشان همین بود که کار برای امام حسین (ع) است و همین موضوع باعث ایجاد یک حال معنوی خاص در بین عوامل شده بود.
تهیه کننده «مهمان کشی» در پایان گفت: به نظرم واقعاً لطف و عنایت امام حسین (ع) در این کار مشهود بود و ایشان صاحب اصلی این کار بودند.
شب گذشته اولین قسمت از سریال «مهمان کشی» روی آنتن شبکه یک سیما رفت و در آن بدون نمایش شمایل نقش امام حسین (ع) و صرفاً با پخش صدای شخصیت ایشان این قسمت پخش شد.
ثبت دیدگاه