مهدی امینی مستدساز و کارگردان با اشاره به ایده ساخت مجموعه مستند «مرزپرگهر» و ادای یک تکلیف حرفهای به خبرنگار مهر گفت: در شرایط بحرانی اخیر و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، حس کردم بهعنوان مستندساز وظیفه دارم روایتگر حماسه مردم باشم.
وی اضافه کرد: من به عنوان یک مستندساز وظیفه داشتم تا نقش اقشار مختلف، از رزمندگان و پرستاران گرفته تا مردم عادی مانند همان کارگر شهرداری محلهمان را که هر شب بیتوجه به بمباران، مشغول جارو کشیدن بود، ثبت کنم. حماسهسازی این مردم باید در برابر دوربین تصویر میشد.
کارگردان «مرزپرگهر» به همدلی مردم در این ۱۲ روز اشاره و عنوان کرد: این همدلی هیچ استثنایی نداشت؛ حزباللهی، روشنفکر، چادری، بیحجاب و … همه یکپارچه بودند. این دیدگاه درست مردم، سرمایه ملی ماست؛ سرمایهای که فراتر از نفت و گاز است.
امینی تصریح کرد: دشمن به دلیل همین ایستادگی مردمی ناامید شد. سرنوشت جنگ را مردم رقم زدند. قدردانی از این مردم باید عملی باشد، نه شعاری. مسئولان نباید این فداکاریها را فراموش کنند.
امینی مهمترین چالش ساخت مستند در بحران را بوروکراسی اداری صدور مجوز عنوان کرد و گفت: متأسفانه با هر بحرانی، مشکل مجوز دوچندان میشود. من از روز اول جنگ به ارگانهای مختلف اعلام آمادگی کردم، اما با چالش های زیادی مواجه شدم.
وی ادامه داد: با وجود ساخت بیش از ۶۰ تا ۷۰ مستند و حضور در ۲۵ جشنواره داخلی و خارجی، همچنان برای گرفتن مجوز با چالش روبهرو هستم. این تعلل باعث میشود لحظات طلایی از دست بروند، چون ثبت آنها در همان لحظه حیاتی است. کار ثبت وقایع و مستندات در دوران بحران باید پارتیزانی پیش برود، نه اینکه بعد از یک ماه تازه بخواهیم مجوز بگیریم. مسائل امنیتی مهم است اما ثبت حقایق برای آگاهی نسلهای آینده حیاتیتر است.
این کارگردان، مستند «مرزپرگهر» را تلاشی برای ثبت فداکاریهای مردمی و نقش تعیینکنندهای که مردم عادی در ناامید کردن دشمن داشتند، میداند.
وی در پایان ضمن قدردانی از این همبستگی کم نظیر مردم، تأکید کرد: ثبت این همبستگی همچنان ادامه دارد و در حال تولید هستیم. قسمتهایی آماده شدهاند اما با توجه به گستردگی وقایع، این پروژه همچنان زنده است و دنبال میشود.
مجموعه مستند «مرز پرگهر» در ۹ قسمت در مرکز هنری رسانهای نهضت تولید شدهاست.
ثبت دیدگاه