شنبه, ۴ مرداد , ۱۴۰۴ Saturday, 26 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 40965 تعداد نوشته های امروز : 35 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

واکنش احتمالی بورس به مذاکره ایران و اروپا چگونه خواهد بود؟ عواملی که «ملک» را بزرگترین واقف حرم رضوی کرد؛ تیزهوشی برابر رضاشاه بازخوانی ساختار فکری امام موسی صدر در نبرد با اسرائیل اربعین نوعی مجاهدت و سفری تربیتی است جدیدترین قیمت رهن کامل در نیروهوایی/ با 500 میلیون چه خانه‌ای می‌توان رهن کرد؟ هشدار هواشناسی؛ وزش باد شدید و گرد و خاک در ۶ استان کشور وزیر گردشگری از احتمال تعطیلی یک هفته ای در تابستان خبر داد زاکانی: هرچقدر نیاز باشد می‌توانیم در تهران پناهگاه بسازیم تکلیف وام بازنشستگان کشوری و فرهنگیان بازنشسته روشن شد یک قابلیت جدید برای طرفداران اپل! فوری / حمله شبانه به مرزهای ایران ۴ مرداد ۱۴۰۴ مهمان ناخوانده طبیعت شهرستان گناوه به باغ وحش دزفول تحویل داده شد استاندار تهران: ۲۰ درصد از تهرانی ها پمپ و منبع ذخیره آب ندارند بهره‌برداری از مدرسه ۹ کلاسه و پارک ۲.۵ هکتاری در قروه تا پایان سال لزوم اطلاع‌رسانی دقیق زمان خاموشی‌ها در کردستان محموله قاچاق در گناوه کشف شد

«مرز پرگهر» همچنان در حال تولید؛ فداکاری مردم در جنگ ۱۲ روزه مستند شد
  • 3 مرداد 1404 ساعت: ۱۰:۳۰
  • شناسه : 103785
    بازدید 7
    1

    کارگردان «مرزپرگهر» که در دل جنگ ۱۲ روزه ساخته شد این مجموعه مستند را تلاشی برای ثبت فداکاری‌های مردمی و نقش تعیین‌کننده‌ای که مردم عادی در ناامید کردن دشمن داشتند، می‌داند.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    مهدی امینی مستدساز و کارگردان با اشاره به ایده ساخت مجموعه مستند «مرزپرگهر» و ادای یک تکلیف حرفه‌ای به خبرنگار مهر گفت: در شرایط بحرانی اخیر و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، حس کردم به‌عنوان مستندساز وظیفه دارم روایتگر حماسه مردم باشم.

    وی اضافه کرد: من به عنوان یک مستندساز وظیفه داشتم تا نقش اقشار مختلف، از رزمندگان و پرستاران گرفته تا مردم عادی مانند همان کارگر شهرداری محله‌مان را که هر شب بی‌توجه به بمباران، مشغول جارو کشیدن بود، ثبت کنم. حماسه‌سازی این مردم باید در برابر دوربین تصویر می‌شد.

    کارگردان «مرزپرگهر» به همدلی مردم در این ۱۲ روز اشاره و عنوان کرد: این همدلی هیچ استثنایی نداشت؛ حزب‌اللهی، روشنفکر، چادری، بی‌حجاب و … همه یکپارچه بودند. این دیدگاه درست مردم، سرمایه ملی ماست؛ سرمایه‌ای که فراتر از نفت و گاز است.

    امینی تصریح کرد: دشمن به دلیل همین ایستادگی مردمی ناامید شد. سرنوشت جنگ را مردم رقم زدند. قدردانی از این مردم باید عملی باشد، نه شعاری. مسئولان نباید این فداکاری‌ها را فراموش کنند.

    امینی مهم‌ترین چالش ساخت مستند در بحران را بوروکراسی اداری صدور مجوز عنوان کرد و گفت: متأسفانه با هر بحرانی، مشکل مجوز دوچندان می‌شود. من از روز اول جنگ به ارگان‌های مختلف اعلام آمادگی کردم، اما با چالش های زیادی مواجه شدم.

    وی ادامه داد: با وجود ساخت بیش از ۶۰ تا ۷۰ مستند و حضور در ۲۵ جشنواره داخلی و خارجی، همچنان برای گرفتن مجوز با چالش روبه‌رو هستم. این تعلل باعث می‌شود لحظات طلایی از دست بروند، چون ثبت آنها در همان لحظه حیاتی است. کار ثبت وقایع و مستندات در دوران بحران باید پارتیزانی پیش برود، نه اینکه بعد از یک ماه تازه بخواهیم مجوز بگیریم. مسائل امنیتی مهم است اما ثبت حقایق برای آگاهی نسل‌های آینده حیاتی‌تر است.

    این کارگردان، مستند «مرزپرگهر» را تلاشی برای ثبت فداکاری‌های مردمی و نقش تعیین‌کننده‌ای که مردم عادی در ناامید کردن دشمن داشتند، می‌داند.

    وی در پایان ضمن قدردانی از این همبستگی کم نظیر مردم، تأکید کرد: ثبت این همبستگی همچنان ادامه دارد و در حال تولید هستیم. قسمت‌هایی آماده شده‌اند اما با توجه به گستردگی وقایع، این پروژه همچنان زنده است و دنبال می‌شود.

    مجموعه مستند «مرز پرگهر» در ۹ قسمت در مرکز هنری رسانه‌ای نهضت تولید شده‌است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.