یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41759 تعداد نوشته های امروز : 424 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

دیدار استقلال و تراکتور خارج از تبریز و بدون تماشاگر انصراف تیم برزیلی از خرید مهدی طارمی / مقصد بعدی کجاست؟ «عروس آتش» مقابل باشگاه پرسپولیس! جاده هراز مسدود شد بحران در استقلال؛ ناکامی در نقل‌وانتقالات صدای هواداران را درآورد ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس بیشتر برای پاسخ‌گویی به حجم سفرهای اربعین نیاز است ایران برای زائران اربعین مسیر دریایی راه‌اندازی می‌کند هشدار نارنجی افزایش شدید دما و بی‌هنجاری گرما در ۳۱ استان ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۵ مرداد) بی اعتنایی شدید بورسی ها به اخبار خوب | تکلیف بازار چیست؟ نقش مهم چین بر تنفس بین ایران و آمریکا | ۳ سناریو برای دلار رو شد آخرین فرصت برای تمام سهامداران بورسی اعلام شد جنگ روانی در بازار طلا و خودرو | وقت خرید است یا صبر؟ فرصت مجدد ثبت نام آزمون‌های ارزشیابی و ارتقای داروسازی آغاز شد مهلت ثبت نام آزمون ملی دانش آموختگان دندانپزشکی خارج از کشور آغاز شد آغاز مهلت دوباره ثبت نام آزمون‌های ارزشیابی علمی کارشناسی فیزیوتراپی

فروش ورقِ قرآن سرقتی از ایران متوقف شد
  • 3 اردیبهشت 1403 ساعت: ۲۲:۰۳
  • شناسه : 1308
    بازدید 18
    0

    مرتضی کریمی‌نیا ـ پژوهشگر نسخه‌های خطی و قرآنی ـ که چندی پیش از به حراج گذاشتن صفحه‌هایی از قرآن خطی سرقت‌شده از ایران در حراجی ساتبیز لندن (انگلیس) خبر داده بود، اکنون اطلاع داده است، این حراجی فروش این برگ (متعلق به قرآن مسروقۀ ۵۴۸ موزۀ ملی پارس) را متوقف کرده و این صفحات از […]

    پ
    پ

    مرتضی کریمی‌نیا ـ پژوهشگر نسخه‌های خطی و قرآنی ـ که چندی پیش از به حراج گذاشتن صفحه‌هایی از قرآن خطی سرقت‌شده از ایران در حراجی ساتبیز لندن (انگلیس) خبر داده بود، اکنون اطلاع داده است، این حراجی فروش این برگ (متعلق به قرآن مسروقۀ ۵۴۸ موزۀ ملی پارس) را متوقف کرده و این صفحات از روی سایت رسمی حراج ساتبیز حذف شده‌اند. بنابراین این برگه در تاریخ چهارشنبه ۲۴ آوریل ۲۰۲۴ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) به فروش نخواهد رسید.

    براساس آنچه در سایت ساتبیز منتشر شده بود، قرار بود صفحاتی از قرآن خط کوفی چهارشنبه پنجم اردیبهشت‌ماه (۲۴ آوریل) در لندن با قیمت پایه ۱۵ تا ۲۵ هزار پوند به حراج گذاشته شود.

    کریمی‌نیا که بیش از دو دهه است وضعیت این قرآن سرقت‌شده را پیگیری می‌کند، تشخیص داده بود برگی که در حراج ساتبیز لندن به فروش گذاشته شده، شماره ۴۲ از مجموع ۱۷۲ برگ قرآن کوفی و حاوی آیات ۱۷ تا ۲۲ سوره «حاقه» است.

    فروش ورقِ قرآن سرقتی از ایران متوقف شد

    این قرآن‌پژوه و مترجم و نسخه‌شناس مصاحف قرآن که ورق‌های جداشدهٔ قرآن مسروقه را تا کنون در موزه‌های لوور (پاریس)، لوور (ابوظبی)، متروپلیتن (نیویورک) و موزۀ هنر اسلامی (دوحه) و همچنین حراجی‌های ساتبیز، کریستیز و بُنهامز شناسایی کرده، تاکید کرده است: طبیعتاً بازگرداندن این برگه‌ها نیازمند اقدامات حقوقی و پیگیری اداری و رسمی از سوی مسئولان وزارت میراث فرهنگی است.

    مدیرکل موزه‌ها در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیش‌تر از پیگیری حقوقی این وزارتخانه برای اثبات مالکیت اوراق شناسایی‌شده این قرآن در حراجی‌ها و موزه‌ها خبر داده بود.

    سرقت این قرآن خطی (کوفی) عصر روز چهارشنبه ۲۷ فروردین‌ماه سال ۱۳۸۲ شمسی (۱۶ آوریل ۲۰۰۳ میلادی)، در ساعات پایانی وقت اداری انجام شد. چهار سارق مسلح با لباس مبدل وارد موزۀ ملی پارس در شیراز شدند و با شکستن یکی از ویترین‌های شیشه‌ای موزه، نسخه‌ای از قرآن به خط کوفی را از موزه به سرقت بردند. درباره سرنوشت آن دزدها تا کنون خبری نشده است. نظر کریم‌نیا، پژوهشگر نسخ قرآنی بر این است که سارقان احتمالا قرآن کوفی را ورق ورق کرده و از ایران خارج کرده‌اند.

    درباره این قرآن گفته شده است که یک نسخه منحصر به فرد از کتابت مصحف شریف و متعلق به قرن دوم یا سوم هجری است. نسخه‌ای که توسط کاتبان ایرانی به نگارش درآمده و به لحاظ نوع نوشتار و تذهیب، بی‌همتا معرفی شده است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.