پنجشنبه, ۱۲ تیر , ۱۴۰۴ Thursday, 3 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 33401 تعداد نوشته های امروز : 153 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

«مجلس غریب تنهایی» با خوانش رحمت امینی در شب هفتم «خیمه هنر» «بازی مرکب ۳» رکورد تماشای نتفلیکس را شکست تماشای یک سوگ‌خوانی متفاوت از حامد همایون در «خیمه هنر» «تفسیر و تفنگ» روی آنتن شبکه دو سیما؛ گروه فرقان را بهتر بشناسید پخش یک سریال محرمی جدید؛ دعوت از چهره‌هایی که نیاز تلویزیون است قطعه‌ای که در وصف سالار شهیدان اجرا شد؛ تأکید به ترویج فرهنگ عاشورایی برگزاری مجالس هنر تعزیه در فرهنگسرای نیاوران جزییات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه آیت الله رمضانی: تمدن نوین اسلامی نیاز به نرم‌افزار دارد وقایع روز هفتم محرم و شهادت حضرت علی اصغر (ع) بسته های قرارگاه جلسات خانگی قرآن برای اعزام مبلغ به جلسات واعظی:یکی از مهم‌ترین تعالیم اسلامی، دعوت به صبر و پایمردی است حاج علی اکبری:فعال سازی مساجد در عملیات امداد اجتماعی ضرورت است رقیب بزرگ برای سردار آزمون نرخ بلیت اتوبوس افزایش نیافت کلاه ۱۲۰ میلیونی رامین رضاییان هنگام تمدید قرارداد

یک قصه شخصی از معجزه موسیقی در جنگ؛ هنری که همراه وفادار مردم است
  • 12 تیر 1404 ساعت: ۱۰:۲۶
  • شناسه : 89243
    بازدید 4
    1

    یکی از پژوهشگران عرصه موسیقی که هم اکنون مدیریت دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت ارشاد را به عهده دارد از نقش موسیقی در دوران ۱۲ روزه جنگ گفت.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین اسماعیلی پژوهشگر عرصه موسیقی که طی سال‌های اخیر مدیریت دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عهده دارد، با انتشار متنی که آن را به صورت اختصاصی در اختیار گروه هنر خبرگزاری مهر قرار داده از نقش موسیقی در تقویت روحیه هم‌دلی و اتحاد ایرانیان در جنگ ۱۲ روزه گفت.

    در یادداشت محمدحسین اسماعیلی آمده است:

    هنر و فرهنگ، این نگارینه شکوهمند تمدن، همواره آیینه‌ای از حال و هوای جوامع بوده است. پویایی و بالندگی فرهنگ هر سرزمین، پیوندی ناگسستنی با آرامش و شکوفایی اجتماعی دارد؛ گویی این دو، دو روی یک سکه‌اند. آن‌گاه که جامعه‌ای در صلح و امنیت به سر می‌برد، هنر در آن جلوه‌گری می‌کند و جریان‌های نوین پدید می‌آیند و بالعکس، آن‌گاه که مردمی در همدلی و همبستگی به سر می‌برند، هنرشان نیز به اوج می‌رسد.

    تاریخ گواهی می‌دهد که ملت‌هایی که در عرصه فرهنگ و هنر پیشتاز بوده‌اند، روزگاری را در سایه امنیت و آرامش زیسته‌اند. در چنین بستری است که آثار ماندگار خلق می‌شوند؛ آثاری که گاه به یادگاری جمعی یک ملت بدل می‌گردند و گاه مرزها را درمی‌نوردند و جهانی می‌شوند.

    در این میان، موسیقی جایگاهی بی‌همتا دارد. زبانی جهانی که بی‌نیاز از ترجمه، دل‌ها را می‌نوازد و روح‌ها را به هم پیوند می‌زند. این هنر ناب، توان آن را دارد که در لایه‌های گوناگون احساسی، عاطفی، روانی و حتی متافیزیکی تأثیر بگذارد و توده‌های پراکنده را حول محوری مشترک گرد آورد. آن‌گاه که محتوای یک اثر موسیقایی بر ارزش‌های همگانی مانند میهن‌پرستی استوار باشد، نیروی آن دوچندان می‌شود و همدلی را به اوج می‌رساند. در روزهای سخت و بحرانی، مانند ایام جنگ، این همبستگی می‌تواند معجزه کند.

    یک قصه شخصی از معجزه موسیقی در جنگ؛ هنری که همراه وفادار مردم است

    تهاجم ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی به میهن عزیزمان، گواهی زنده بر این مدعاست.

    پس از گذشت ۳۷ سال‌ از جنگ تحمیلی، بار دیگر فضای جامعه آکنده از نغمه‌های حماسی شد و سرودهای میهنی، زمزمه لب‌های مردم گردید. در کنار مدافعان میهن، موسیقی نیز به میدان آمد تا همدلی و انسجام را میان مردم گسترش دهد. تصنیف‌های جاودانه‌ای چون «ای ایران ای مرز پرگهر»، «سپیده»، «ای شهید»، «نام جاوید وطن» و … بار دیگر بر تارک خاطره جمعی این ملت درخشیدند. هنرمندان غیور نیز بی‌درنگ به میدان آمدند و با اجراهای خود، جان‌ها را گرمی بخشیدند. اوج این حرکت، اجرای پرطنین ارکستر سمفونیک تهران در میدان آزادی بود که پیام وحدت و مقاومت را به گوش جهانیان رساند و نشان داد که موسیقی چگونه می‌تواند در بحرانی‌ترین لحظات، معجزه آفریند.

    آری، اگر به این گوهر گرانبها حتی در دوران پساجنگ نیز بها دهیم، موسیقی خواهد توانست در تمام فراز و نشیب‌های زندگی ملت‌ها همراهی وفادار باشد. با تکریم این هنر مقدس، می‌توانیم وحدت و همدلی را در جامعه نهادینه کنیم و سرزمین‌مان را به سوی شکوهی پایدار رهنمون شویم.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.