به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی گروه نمایشی، ویژهبرنامه نمایشنامهخوانیهای رویداد «خیمه هنر» به مدیریت ابراهیم گلهدارزاده از سهشنبه ۱۰ تیر در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر آغاز شده است و طی پنج شب میزبان آثار چهرههای شاخص تئاتر ایران است.
در این چارچوب، نمایشنامه «پل» نوشته محمد رحمانیان، جمعه ۱۳ تیر ساعت ۱۹:۳۰ با کارگردانی حسن جودکی خوانش خواهد شد.
حسن جودکی کارگردان این اثر درباره انتخاب نمایشنامه «پل» گفت: نمایشنامه «پل» از جمله آثاری است که من سالها پیش در دهه ۸۰ اجرای آن را در همین مجموعه تئاتر شهر دیده بودم. اثری است که هم در شیوه اجرایی و هم در مضمون، به شدت مورد علاقه من بود و معتقدم همچنان متنی روزآمد است که قابلیت اجرایی بالا دارد. فرصتی پیش آمد تا در ایام برگزاری «خیمه هنر»، این اثر را در قالب نمایشنامهخوانی اجرا کنم.
وی افزود: با محمد رحمانیان درباره اجرای این اثر گفتگو کردم. ایشان به دلیل حضور نداشتن در ایران نتوانستند در این رویداد شرکت کنند اما با اجرای این خوانش توسط من موافقت کردند و مجوز لازم را هم صادر کردند. در ابتدا قرار بود خوانش در تالار حافظ صورت گیرد اما به دلیل تعمیرات این تالار، برنامه به مجموعه تئاتر شهر منتقل شد.
جودکی درباره نگاه اجرایی خود به این اثر چنین توضیح داد: این نمایشنامه بهطور ذاتی از پتانسیل بالایی برخوردار است و حتی در خوانش آن، حال و هوایی خاص منتقل میشود. با توجه به اجرایی که پیشتر از رحمانیان دیده بودم، علاقهمند بودم حال و هوای تعزیه نیز در این خوانش جاری باشد؛ البته سعی کردم نمایشنامهخوانی به شکل کلاسیک خود باقی بماند و از آن بهعنوان مرحلهای برای اجرای کامل استفاده نشود. خوانش درست متن، اولویت من در این پروژه بود.
وی در ادامه درباره ترکیب بازیگران بیان کرد: در انتخاب بازیگران تلاش کردم از افرادی استفاده کنم که صدای مؤثر و حضور آوازی درخوری برای یک نمایشنامهخوانی داشته باشند. یاد و صدای گرم مرحوم احمد آقالو همیشه برایم الهامبخش بوده و سعی کردم با دعوت از بازیگرانی که در گذشته در این اثر ایفای نقش کرده بودند یا شناخت مناسبی از لحن و فضای متن داشتند، به کیفیت اجرا کمک کنم.
کارگردان این خوانش درباره استفاده از موسیقی زنده نیز اظهار کرد: موسیقی در این اثر نقش قابل توجهی دارد. در نسخهای که من از اجرای رحمانیان در خاطر دارم، سازبندی و ریتم تعزیهگونه حضور پررنگی داشت. در این خوانش نیز از سازهایی چون سنج و دمام استفاده شده تا حال و هوای تعزیه در فضا جاری باشد. البته موسیقی در خدمت خوانش باقی مانده و تلاش شده از ورود به مرزهای اجرای صحنهای پرهیز شود.
در این نمایشنامهخوانی خسرو احمدی، محسن بهرامی، عباس غفاری، هادی عطایی، سانیا سالاری، داریوش نصیری، آرزو عادلی، مریم اعتضادی، مهدی جمالی، مهیار مهرتاش، سورنا حدادی و اتابک نادری به ایفای نقش میپردازند.
ثبت دیدگاه