به گزارش خبرنگار مهر، رضا رضایی عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران به تشریح اقدامات و پروژههای این شرکت پرداخت و گفت: از ابتدای امسال تاکنون، ۱۰ هزار و ۳۵۴ فقره انشعابات آب جدید در کهگیلویه و بویراحمد نصب و هزار و ۶۰۳ فقره انشعابات فاضلاب طی این مدت اجرا شده است.
وی در خصوص اعتبارات تخصیصی و جذب شده افزود: مبلغ ۲۷۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی برای پروژههای آبرسانی و فاضلاب اختصاص یافته که در حال حاضر در بانک ملت در دست کارگزاری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه مبلغ ۷۱ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی برای تعمیر و نگهداری و آبرسانی سیار جذب شده است، بیان کرد: در مجموع هزار و ۱۸۱ میلیارد تومان اعتبار از ابتدای سال گذشته تاکنون در اختیار این شرکت قرار گرفته که از این مقدار، ۹۴۸ میلیارد تومان تخصیص یافته و هزینه شده است.
بازسازی ۱۳۳ کیلومتر از خطوط آبرسانی که شهرها و روستاها
وی در خصوص پروژههای اجرا شده در شبکههای آبرسانی و فاضلاب این استان نیز اشاره کرد و گفت: ۱۱۹ کیلومتر شبکه توزیع جدید احداث و ۱۳۳ کیلومتر از شبکههای فرسوده آب شهری و روستایی بازسازی شده است.
رضایی با اشاره به اینکه ۱۲.۵ کیلومتر خط انتقال جدید اجرا شده است، تصریح کرد: ۷ کیلومتر شبکه فاضلاب هم در مناطق مختلف استان نصب شده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، ۱۲۷ میلیون مترمکعب آب از منابع سطحی و زیرزمینی استحصال شده است، ادامه داد: حجم آب فروخته شده ۴۸.۹ میلیون مترمکعب گزارش شده که نشاندهنده شکاف معنادار بین تولید و فروش است.
مدیرعامل آبفای کهگیلویه و بویراحمد این امر را ناشی از هدررفت بالا و فرسودگی شبکهها دانست و ضمن اشاره به آمار شکستگی و فرسودگی شبکه افزود: شکستگی خطوط انتقال آب ۵۷۴ مورد و شکستگی شبکه توزیع چهار هزار و ۸۰ مورد بوده است.
چالشهای آبفای کهگیلویه و بویراحمد در آینده
وی با اشاره به اینکه فرسودگی شبکهها و نبود برنامهریزی جامع برای بهسازی، چالش اصلی شرکت در سالهای آینده خواهد بود، گفت: شاخص بهرهمندی آب شرب شهری ۹۹.۷ درصد، آب شرب روستایی ۷۵.۱ درصد و شاخص بهرهمندی از فاضلاب ۳۲ درصد است.
تصفیه خانه یاسوج ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
رضایی با بیان اینکه در پنج شهر استان، شبکه فاضلاب اجرا شده، اما نیاز به توسعه بیشتر آن به ویژه با توجه به مطالبه مردمی، احساس میشود، گفت: تصفیهخانه فاضلاب یاسوج ۹۵ درصد و شبکه جمع آوری ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و در آینده نزدیک وارد مدار بهره برداری میشوند.
وی با اشاره به اختصاص هزار میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای محرومیتزدایی در کهگیلویه و بویراحمد، تاکید کرد: آبرسانی به ۱۴۵ روستای تحت پوشش قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در دستور کار بوده و مراحل اولیه این طرح در دست اجرا است.
مدیرعامل شرکت آبفای استان با اشاره به آخرین وضعیت تصفیهخانه اضطراری یاسوج گفت: هزینه اجرای این طرح ۴۳ میلیارد تومان و ظرفیت تولید ۲۰۰ لیتر بر ثانیه است که در پایان سال ۱۴۰۲ وارد مدار شده و تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد.
وی در خصوص تصفیهخانه چرام و پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی این پروژه گفت: اخیراً پیمانکار برای نصب تجهیزات با ۱۵۳ میلیارد تومان انتخاب شده است و پیشبینی میشود تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد.
کمبود مخازن ذخیره آب در استان
رضایی بر ضرورت احداث مخازن ذخیره آب اشاره کرد و با بیان اینکه با کمبود مخازن مواجه هستیم، یادآور شد: در حال حاضر ۳۲ هزار متر مکعب مخازن در شهر یاسوج وجود دارد که نیاز استاندارد ۸۷ هزار مترمکعب است که با کمبود ۵۵ هزار مترمکعبی مواجه هستیم.
وی با اشاره به کلنگ زنی مخزن ۱۵,۰۰۰ مترمکعبی در دهه فجر سال گذشته در یاسوج نیز گفت: احداث ۲۳ هزار مترمکعب مخزن دیگر با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان و مخزن پنج مترمکعبی مهریان و ۲ هزار مترمکعبی مزدک که در مرحله انتخاب پیمانکار است از برنامههای در دست احداث در مرکز استان است.
مدیرعامل شرکت آی و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی دهدشت و شروع آبگیری آن طی هفتههای گذشته، گفت: مخزن سایت مسکن مهر نجف آباد با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید، سایت نهضت ملی مسکن دهدشت در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه ۱۱ کیلومتر شبکه آبرسانی سایتهای نهضت ملی مسکن اجرا شده است، گفت: ۴ پروژه فعال با ۲۴ میلیارد تومان اعتبار در دست اجرا است.
چالشهای پیش روی شرکت آب و فاضلاب استان
رضایی پرداخت نشدن مطالبات پیمانکاران در سنوات گذشته، کمبود مخازن ذخیره آب به ویژه در یاسوج و فرسودگی شدید شبکهها و نیاز به نوسازی گسترده را از چالشهایی شرکت آبفای استان عنوان کرد.
ثبت دیدگاه