شنبه, ۴ مرداد , ۱۴۰۴ Saturday, 26 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 40973 تعداد نوشته های امروز : 43 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

گره ۲۰ ساله شلمچه ـ بصره باز شد قیمت تابلو چلنیوم در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ بررسی عوامل مؤثر بر نرخ تابلوهای تبلیغاتی پرطرفدار آغاز یک سفر درونی در اولین روز هفته؛ حکایت موسیقی‌های قصه‌گو رادیو اقتصاد بر مدار مطالبه‌گری؛ حفظ اعتماد مخاطب خط قرمز ماست چرا رنگ در «قاف» رضا لواسانی جایی ندارد؟ «کهته»؛ روایتی در خدمت درام، نه در دام پست‌مدرنیسم «تابستانی که برف آمد» به‌زودی در سینماها سفر «گل‌های کاغذی» به ایتالیا واکنش احتمالی بورس به مذاکره ایران و اروپا چگونه خواهد بود؟ عواملی که «ملک» را بزرگترین واقف حرم رضوی کرد؛ تیزهوشی برابر رضاشاه بازخوانی ساختار فکری امام موسی صدر در نبرد با اسرائیل اربعین نوعی مجاهدت و سفری تربیتی است جدیدترین قیمت رهن کامل در نیروهوایی/ با 500 میلیون چه خانه‌ای می‌توان رهن کرد؟ هشدار هواشناسی؛ وزش باد شدید و گرد و خاک در ۶ استان کشور وزیر گردشگری از احتمال تعطیلی یک هفته ای در تابستان خبر داد زاکانی: هرچقدر نیاز باشد می‌توانیم در تهران پناهگاه بسازیم

صدای رسای فلسطین؛ روایت ایستادگی زنی از جنس امید
  • 2 مرداد 1404 ساعت: ۸:۲۵
  • شناسه : 103235
    بازدید 13
    1

    در سرزمینی که نفس‌های آزادگی، همواره زیر چکمه‌های رژیمی ستمگر و اشغالگر خاموش می‌شد زنی می‌زیست که صدای رسای زنان فلسطینی بود.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ سمیحه خلیل، صدای زخم‌خورده و مقاوم زنان سرزمین فلسطین، در سال ۱۹۲۳ در عنبتا از توابع طولکرم متولد شد؛ در سرزمینی که نفس‌های آزادگی، همواره زیر چکمه‌های رژیمی ستمگر و اشغالگر خاموش می‌شد. در خانواده‌ای پرتلاش و شریف، میان برادران و خواهران خود بزرگ شد و از کودکی لمس کرد که آزادی در سرزمین اشغال‌شده، بی هزینه نیست.

    در هفده سالگی با سالمه خلیل ازدواج کرد و پنج فرزندش را، بارها در کوچ‌های ناگزیر میان غزه، بیروت، دمشق و طولکرم، همراه برد؛ در حالی که هرگز سایه وحشت، بازداشت و بی حقوقی که رژیم صهیونیستی بر جان و تن فلسطینیان گسترده بود، از زندگی‌شان کنار نرفت.

    سمیحه که «خالتی أم خلیل» خوانده می‌شد، هیچ‌گاه از تعلیم و امید به مردم دست نکشید، با وجود آن‌که رژیم اشغالگر بارها او را از حق تحصیل، سفر و حتی شرکت در مراسم سوگواری خانواده محروم ساخت. دشمنی و سرکوب آشکار و مخفی رژیم اسرائیل، سمیحه را به نماد پایداری و صدای رسای زنان ستم‌دیده فلسطین بدل کرد.

    سال ۱۹۶۵ انجمن احیای خانواده را با گروهی از زنان بنیاد گذاشت و بی‌وقفه برای حقوق فراموش‌شده زنان و کودکان فلسطینی تحت ستم مبارزه کرد.

    در دهه‌های بعد، به خاطر عضویت در نهادهای ملی و دفاع از حقوق ملت خویش، سال‌ها در بازداشت خانگی زندگی کرد. حتی حق سفر، دیدار خانواده و وداع با عزیزان را از او گرفتند. همه به جرم مطالبه آزادی و عدالت در سایه اشغال و تبعیضی سیاه.

    در انتخابات حساس ۱۹۹۶، شجاعانه مقابل عرفات ایستاد تا آرمان بازگشت پناهندگان، پایان شهرک‌سازی، اقتدار بر مرزها و آزادی قدس از چنگال اشغالگران، رنگ واقعیت بگیرد؛ با شعار برابری زن و مرد و آزادی فلسطین.

    سمیحه خلیل، وجدان همیشه بیدار این ملت، سرانجام در ۲۶ فوریه ۱۹۹۹ در رام‌الله و در قلب سرزمینی که همچنان زیر ستم و اشغال نظامیان صهیونیست است، چشم از جهان فروبست. اما پیام پایداری، آزادگی و عدالت‌خواهی‌اش هنوز از نسل‌های جدید زنان فلسطینی شنیده می‌شود و این سرزمین، مقاومت را با نام ام خلیل، پشت سر ظلم، فریاد می‌کند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.