یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41528 تعداد نوشته های امروز : 209 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

استقبال سهام‌داران از عرضه اوراق تبعی همیار توقف یک ماهه عرضه گندله در بورس کالا افت مجدد شاخص بورس در دومین روز هفته جهش ۹۴ درصدی سود خالص و رشد ۵۲ درصدی درآمدهای عملیاتی گروه مالی کیان نقشه‌راه گمشده؛ آینده قیمت طلای جهانی سرگردان میان تحلیل‌های مختلف بازارسازها چشم‌انداز ۱۴۰۴ «کیان»؛ رشد سهم بازار، فروش ساختاریافته و بازارهای نوظهور تأمین ارز واردات از مرز ۱۶.۶ میلیارد دلار گذشت مشاور ارتباطات و ساماندهی معاونت قرآن و عترت ارشاد منصوب شد بررسی بازتاب جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در رسانه های عربی عادل:اربعین، میدان اثرگذار برای جریان‌سازی فرهنگی است کمک به مردم و حل مشکلات در جامعه اسلامی از کارکردهای نماز جمعه است خطیب جمعه باید درد مردم را بداند و با زبان روز جوانان را جذب کند مشارکت بیش از ۱۰۰ هزار نفر در قرعه‌کشی حافظان عمومی قرآن بر اساس برنامه هفتم توسعه، موظف به تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن هستیم ساخت جاده تنکابن-الموت به کجا رسید؟ زمان برگزاری سوپرجام مشخص شد

شمس‌الواعظین: دولت پزشکیان مانند لایحه حجاب،  زیر بار این لایحه هم نرود!
  • 4 مرداد 1404 ساعت: ۲۳:۴۰
  • شناسه : 104998
    بازدید 3
    0

    روزنامه نگار پیشکسوت گفت: این محدودیت‌ها باید هرچه زودتر رفع شود و دولت لایحه را هرچه زودتر از مجلس پس بگیرد. چون با رویکردهای دولت پزشکیان و وعده‌های او درباره رفع فیلترینگ، محدودیت‌ها و… در تضاد است. در حال حاضر که شرایط بدتر شده است آن هم در دوران حساسی که به سر می‌بریم.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از هم میهن، ماشاالله شمس‌الواعظین روزنامه‌نگار پیشکسوت، با اشاره به قاعده سانسور صحبت‌های خود را شروع و تاکید کرد: هر نوع سانسوری که اعمال شود؛ چه به صورت خودسانسوری افراد و شخصیت‌ها در فضای مجازی و چه از طریق اعمال سانسور توسط حکومت، منجر به خلق دو روایت می‌شود؛ یک روایت رسمی و روایت دیگر غیررسمی. روایت رسمی همان روایت حکومت، دولت و دستگاه‌های زیرمجموعه آن و روایت غیررسمی موسسات مردم‌نهاد و شخصیت‌ها است.

    شمس الواعظین ادامه داد: تاریخ نشان داده در ارتباط با روایت‌ها معمولاً روایت‌هایی که از بدنه اجتماعی تدوین و گفته می‌شود مورد افکار عمومی است. چون به واقعیت نزدیک‌تر و منافع حکومت در آن لحاظ نشده است. علاوه بر آن از هر نوع قید و بند‌های منفع، سیاسی و امنیتی آزاد و رها هستند. تمام این آزادی‌ها منجر به این می‌شود که روایت‌های غیررسمی بیشتر مورد قبول افکار عمومی قرار گیرد، در شکل‌گیری افکار عمومی و انتخاب‌های آنها موثر است و مهم‌تر از همه در نگاه تاریخ این روایت‌ها مقبول‌تر از روایت‌های حکومت است.

    شمس‌الواعظین با اشاره به «لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی»، گفت: آیا کسانی که به تدوین چنین لایحه‌ای مبادرت کردند، مایل هستند از قبل و پیش از اجرایی شدن این قوانین روایت رسمی را پای حقیقت دفن کنند؟ پس ادامه دهند. اگر نمی‌خواهند دفن کنند اجازه بدهند یک روایت از اتفاقات و رویداد‌ها به افکار عمومی گزارش شود که تنها با برداشتن تور اعمال سلیقه، سانسور، اعمال سلیقه و… اتفاق می‌افتد. حذف سانسور علمی و مهم است.

    این پیشکسوت روزنامه‌نگاری تاکید کرد: کدام‌یک از اعمال محدودیت‌ها طی ۴ دهه اخیر در حوزه فرهنگ، خبر، رسانه و حتی اخیراً در فضای مجازی منجر به کنترل و مهار ماجرا از سوی دولت شده است؟ کدام‌یک از محدودیت‌ها، ممنوعیت‌ها، بازداشت‌ها و زندان‌ها منجر به حتی کاهش مسائلی می‌شود که دولت به دلیل آن مسائل این لایحه را به مجلس ارسال کرده است؟ نتیجه صفر است و بیشتر منجر به این شده که افکار عمومی به خلق روایت‌های عجیب و غریب، حاشیه و بزرگ‌نمایی‌شده می‌پردازد. متاسفانه این واقعه در طول چند دهه اخیر تکرار شده است.

    به گفته او؛ هرگاه مانع گردش آزاد اطلاعات شده‌ایم و برای گردش آزاد اطلاعات محدودیت ایجاد کرده‌ایم و دروازه‌بانی‌هایی ناشی از اعمال سلیقه یا محدود انجام دادیم، خلق شایعات در صفوف مردم ایجاد شده است. در حقیقت این رویه علاوه بر روایت‌های غیررسمی، منجر به پیدایش و افزایش شایعات می‌شود. معتقدم به همین دلیل است که رسانه ملی قوی‌ترین رسانه می‌شود؛ چون در شرایطی که مایل هستیم حقیقت را دفن کنیم و از بین ببریم، تنها رسانه باقیمانده می‌شود. اگر نتوانیم حقیقت را از بین ببریم، آن را محدود کنیم.

    شمس الواعظین افزود: در این شرایط آلترناتیو و جایگزین شایعه‌سازی است. قدرت گردش شایعه‌سازی به صورت دهان به دهانش از رسانه‌ها بسیار بیشتر است. این شایعات در شکل‌گیری و مهندسی افکار عمومی بسیار موثر است و کمک می‌کند به رسانه‌های وطن‌گریز و مخالف سیستم سیاسی ایران که دستاویز‌های قابل توجهی برای محکوم کردن رویکرد‌های ایران به دست آورند. این محدودیت‌ها باید هرچه زودتر رفع شود و دولت لایحه را هرچه زودتر از مجلس پس بگیرد. چون با رویکرد‌های دولت پزشکیان و وعده‌های او درباره رفع فیلترینگ، محدودیت‌ها و… در تضاد است. در حال حاضر که شرایط بدتر شده است آن هم در دوران حساسی که به سر می‌بریم.

    شمس‌الواعظین در پاسخ به این سوالات که «دولت اعلام کرده ما ماده‌های این لایحه را کاهش داده و مجبور بودیم به مجلس ارسال کنیم؟ چه اجباری برای دولت وجود دارد و می‌توانست بیشتر از این در آن تغییر ایجاد کند؟»، گفت: دولتی که توانسته لایحه را از ۴۰ ماده به ۲۰ ماده کاهش دهد، قادر است بقیه این لایحه را از بین ببرد. در حقیقت ماده‌های این لایحه را از بین نَبَرد بلکه آن را کاملاً نقض کند. اگر نمی‌تواند به هر دلیلی این قانون را پس بگیرد یا از بین ببرد، از تحت تکفل قرار دادن این قوانین ممانعت کند. به عنوان مثال دولت اعلام کرد که قانون مربوط به «حجاب و عفاف» را اجرا نمی‌کند.

    وی در پایان گفت: به این لایحه هم مانند همان قانون نگاه کند. دولت باید به وعده‌هایش بیشتر از توصیه‌های قوه‌قضائیه عمل کند. چون رئیس دولت انتخاب مستقیم شده و براساس قول و مدارها، شعار‌ها و وعده‌هایی که پزشکیان داده رای آورده است؛ بنابراین باید بتواند ۲۰ ماده بعدی را هم لغو کند یا از اجرای آن ممانعت و جلوگیری کند. دولت می‌تواند این کار را بکند و من معتقدم که این کار را انجام می‌دهد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.