یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41732 تعداد نوشته های امروز : 413 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

تغییر شهر پایتخت در ایران؛ پزشکیان واکنش نشان داد! با مسدود کردن اینترنت، صدا و همبستگی اجتماعی مردم چه می‌شود؟ حمله نتانیاهو به سازمان ملل حمایت از اشتغال ایثارگران؛ گامی در مسیر توسعه اقتصادی گلستان اگر مردم ولی نعمت هستند؛ حاکمیت باید رفتارش را تغییر دهد! مهاجرانی: تعطیلی یک هفته‌ای تابستانه برای مسافرت مردم را بررسی می‌کنیم مراسم تودیع و معارفه رئیس دادگستری شهرستان سیریک برگزار شد طعنه زیدآبادی به کوشکی: به شما بدون صلاحیت لازم پست‌ سیاسی داده شده که چشم آسمان خشکید! پزشکیان: مردم و دستگاه‌ها برای مدیریت بحران آب هماهنگ باشند دلنوشته دختر شهید ایمان قائدی آخرین آمار خروج اتباع غیرمجاز / حضور ۶ میلیون افغانستانی در کشور واکنش ایران به حمله اسرائیل به کشتی حامی کمک‌های بشردوستانه به غزه آمادگی کامل برای همکاری در برگزاری مراسم اربعین را داریم شهادت دو نخبه ایرانی که اسرائیل برای آن‌ها جایزه گذاشت + عکس صادق کوشکی، باران، بی حجابی و واکنش مردم/راست می‌گه کوشکی؛ جنگل‌های آمازون پر از قبایل محجبه است! تحریم‌های تازه اوکراین علیه ایران، روسیه، چین و امارات

نامه جمعی از نمایندگان مجلس به رئیس‌جمهور: هر چه سریع‌تر لایحه مقابله با نشر محتوای خلاف واقع را پس بگیرید
  • 5 مرداد 1404 ساعت: ۱۷:۴۱
  • شناسه : 105583
    بازدید 6
    1

    در حالی که فضای کشور هنوز آکنده از همبستگی ملی پس از جنگ دوازده‌روزه اخیر است، انتشار خبر ارسال لایحه «مقابله با انتشار محتوای خبری غیرواقع» از سوی دولت، موجی از واکنش‌های انتقادی را از سوی نمایندگان مجلس، اصحاب رسانه و افکار عمومی به‌دنبال داشته است؛ نمایندگانی که این اقدام را «خطایی راهبردی» و تهدیدی برای جمهوریت و آزادی بیان می‌دانند.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش اقتصاد آنلاین، در روزهایی که مردم ایران، فارغ از اختلاف‌نظرها، با تمام توان در کنار حاکمیت ایستادند و از کشورشان دفاع کردند، انتظار می‌رفت دولت با اقداماتی در جهت تقویت انسجام ملی، ترمیم شکاف‌های اجتماعی و تعمیق گفت‌وگو در جامعه گام بردارد. با این حال، ارسال لایحه‌ای جنجالی تحت عنوان «مقابله با انتشار محتوای خبری غیرواقع» به مجلس، نه‌تنها غافلگیرکننده بود، بلکه موجی از نگرانی و اعتراض را در میان نمایندگان مجلس، فعالان رسانه‌ای و بخش قابل‌توجهی از افکار عمومی برانگیخت؛ لایحه‌ای که منتقدان آن را مغایر با اصول قانون اساسی، روح جمهوریت و شعارهای انتخاباتی دولت می‌دانند. از این رو، برخی نمایندگان مجلس، با انتشار نامه‌ای که به شرح زیر میخوانید، درصدد مقابله با این لایحه برآمدند.

    جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
    رئیس‌جمهور محترم جمهوری اسلامی ایران

    با سلام و احترام،

    در روزهایی که هنوز فضای کشور از هم‌صدایی و همراهی کم‌نظیر مردم در جنگ دوازده‌روزه اخیر لبریز است و افکار عمومی، دل در گرو انسجام ملی و دفاع از کیان کشور دارد، خبر ارسال لایحه موسوم به «مقابله با انتشار محتوای خبری غیرواقع» از سوی دولت به مجلس، با شگفتی، تأسف و نگرانی عمیق از سوی جامعه، اصحاب رسانه، نخبگان و نمایندگان ملت مواجه شده است.

    تعجب‌برانگیز است که دولتی با سابقه شعارهای ضدانحصار، مردمی‌سازی، شفافیت، عدالت‌خواهی و رویکرد به گفت‌وگوی ملی، چنین لایحه‌ای را تدوین و به مجلس ارسال کرده باشد؛ آن‌هم درست پس از آن‌که مردم با تمام وجود، فارغ از اختلافات و انتقادات، در کنار حاکمیت ایستادند و از کشورشان در برابر دشمن دفاع کردند.

    آیا پاسخ آن همراهی، باید تحدید آزادی بیان، تهدید رسانه‌های مستقل و تضعیف فضای مجازی باشد؟
    چه پیامی دریافت می‌کند مردمی که هنوز از التهاب جنگ اخیر عبور نکرده‌اند، وقتی می‌بینند اولین واکنش رسمی، لایحه‌ای برای ساکت‌کردن منتقدان است، نه تقویت امید و گفت‌وگوی اجتماعی؟

    جناب آقای رئیس‌جمهور،
    ما به عنوان جمعی از نمایندگان مجلس، به‌درستی از این اقدام دولت ابراز نگرانی می‌کنیم. این لایحه، نه‌تنها در تضاد صریح با اصل ۲۴ قانون اساسی قرار دارد، بلکه مغایر با فرمایشات مکرر رهبر معظم انقلاب درباره «لزوم شنیدن صدای مردم» و «تقویت سرمایه اجتماعی» است. سانسور و تحدید، نه ابزار تبیین است و نه ضامن امنیت؛ بلکه گامی در مسیر خاموش‌کردن جامعه و بستن راه اصلاح است.

    دولت محترم نباید فراموش کند که مقبولیت خود را بر پایه‌ی همان گفتمانی کسب کرده که جوهره‌اش گفت‌وگو، نقدپذیری و تنوع دیدگاه‌ها بود.
    فراموش نکنید، این مسیر، ادامه‌ی راهی است که شعارش “زنده باد مخالف من” بود.
    اگر این اصل بنیادین نادیده گرفته شود، آنچه از جمهوریت باقی می‌ماند، تنها صورت‌سازی خواهد بود، نه واقعیت.

    ما این لایحه را نه یک اقدام اداری، بلکه خطایی راهبردی و هزینه‌زا برای حاکمیت می‌دانیم؛ اقدامی که در صورت پیگیری، مشروعیت رسانه‌ای نظام را زیر سؤال برده و بی‌اعتمادی به دولت و حاکمیت را تشدید خواهد کرد.
    ایران ما با صدای مردمش، با نقدهای صادقانه و رسانه‌های مستقلش زیباست.

    لذا از جناب‌عالی به عنوان رئیس‌جمهور انتظار داریم دستور فرمایید هر چه سریع‌تر این لایحه از مسیر تقنینی خارج و به‌طور رسمی پس گرفته شود.
    اکنون زمان شنیدن است، زمان ترمیم است، نه تشدید شکاف‌ها.

    با احترام
    سید فرید موسوی- غلامرضا تاجگردون- فریدون همتی- محمد مهدی شهریاری- احمد محمدی انارکی-مریم عبدالهی-مصطفی پوردهقان-مهرداد لاهوتی- رضا سپه‌وند- محمد بهرامی- بیت اله عبدالهی- عالیه زمانی کیاسری- زهرا خدادادی- محسن فتحی- احمد فاطمی- سید محمد جمالیان- مسلم صالحی- فضل اله رنجبر- احمد بیگدلی

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.