سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴ Tuesday, 15 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 37371 تعداد نوشته های امروز : 311 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

نرخ بلیت پروازهای اربعین نهایی شد؛ تهران ــ نجف ــ تهران ۱۳ میلیون تومان کشاورزان از آتش زدن کاه و کلش در مزارع اجتناب کنند طرح فروش خودروهای وارداتی به تعویق افتاد آلارم تعطیلی در صنعت قطعه/قطعه‌سازان: 20 همت نیاز فوری داریم تولید خودرو در بهار سرد شد/افت 15 درصدی تیراژ ثبت‌نام طرح نوسازی موتورسیکلت‌های فرسوده آغاز شد صعود بورس ۲۴ تیر | اخبار مهم بازار سرمایه اعلام شد چرا تعرفه گمرکی آمریکا موثرتر از تحریم است؟ شاخص بورس ۲۷هزار واحد رشد کرد ارزش معاملات بازار فیزیکی بورس کالا به ۱۵۴ همت رسید جزئیات روند تولید صنعتی در شرکت‌های بورسی منتشر شد ثبت ۱۱هزار پایان‌نامه‌ و رساله‌ با قلمرو جغرافیایی؛ تهران صدرنشین هشدار پلیس فتا به داوطلبان کنکور کارگاه آموزشی پیشگیری از بیماری‌های دامی در مشگین‌شهر برگزار شد دامپزشکی در حوزه آموزش و سلامت جامعه نقش اثرگذاری دارد همراه داشتن وسایل غیرمجاز الکترونیکی در آزمون‌های سراسری ممنوع است

فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • 12 اردیبهشت 1403 ساعت: ۱۰:۳۱
  • شناسه : 2138
    بازدید 20
    1

     یک نهاد علمی بین‌المللی توسعه آب‌شیرین‌کن‌ توسط کشورهای عربی تا سال ۲۰۳۰ را عامل شکل‌گیری یک فاجعه زیست‌محیطی در خلیج فارس دانست. ژورنال علمی Scientific Reports از فعالیت شدید کشور‌های عربی در نمک‌زدایی آب دریا ابراز نگرانی کرده و هشدار داد، رهاسازی شورابه سامانه‌های نمک‌زدایی اثرات مخرب گسترده‌ای بر اکوسیستم‌های دریایی خلیج‌فارس دارد که انسان‌ها […]

    پ
    پ

     یک نهاد علمی بین‌المللی توسعه آب‌شیرین‌کن‌ توسط کشورهای عربی تا سال ۲۰۳۰ را عامل شکل‌گیری یک فاجعه زیست‌محیطی در خلیج فارس دانست.

    ژورنال علمی Scientific Reports از فعالیت شدید کشور‌های عربی در نمک‌زدایی آب دریا ابراز نگرانی کرده و هشدار داد، رهاسازی شورابه سامانه‌های نمک‌زدایی اثرات مخرب گسترده‌ای بر اکوسیستم‌های دریایی خلیج‌فارس دارد که انسان‌ها نیز از آن در امان نخواهند بود.

    شورابه‌ها اشباعِ سامانه‌های نمک‌زدایی از هفتاد سال پیش یکی از مهمترین منابع آلوده‌کننده محیط زیست به حساب می‌آیند.

    امارات، عربستان، کویت و قطر ۴ کشوری هستند که تا سال ۲۰۳۰، سالانه ۱۲ میلیارد متر مکعب آب خلیج فارس معادل مصرف کل مصرف آب شرب و صنعت یک سال مردم ایران را نمک‌زدایی کرده و شورابه حاصل را به دریا می‌ریزند.

    رهاسازی شورابه به دریا در کنار تغییرات اقلیمی و افزایش تبخیر دو عامل موثر بر شور شدن خلیج فارس و بروز فاجعه زیست محیطی در منطقه هستند.

    کارشناس منابع آب صبا شیرودی حجم آب نمک‌زدایی شده در قیاس با خلیج فارس را ناچیز دانسته و معتقد است که خلیج فارس به آب‌های آزاد راه دارد و نسبت شورابه رها شده از سامانه‌های نمک‌زدایی به آب‌های آزاد جهان به حدی است که جای نگرانی وجود نخواهد داشت.

    در مقابل، کارشناس زیست دریایی، عظیم رهبری‌فرد می‌گوید که خلیج فارس کم عمق است، دمای آن در ۲۰ سال گذشته بالا رفته و تبخیر افزایش یافته، از طرفی یک درصد افزایش شوری تعادل اکوسیستم را برهم زده و فاجعه در زندگی آبزیان ایجاد می‌کند، کما اینکه در ۲ دهه اخیر زندگی گونه‌هایی از آبزیان را به انقراض برده است.

    ایجاد کنوانسیون خلیج فارس با حضور ایران و کشور‌های حوضه خلیج‌فارس ابتکاری است که می‌تواند برنامه نمک‌زدایی از آب دریای کشور‌های این منطقه را کنترل کرده و از بروز فاجعه زیست‌محیطی در خلیج فارس جلوگیری کند.

     

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.