چهارشنبه, ۱ مرداد , ۱۴۰۴ Wednesday, 23 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 40061 تعداد نوشته های امروز : 50 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

تغییر فرآیند حضور در ونیز؛ نقش مؤسسات در تصمیم‌گیری‌ها بازنگری می‌شود ایفای همزمان ۲ نقش متفاوت در «یوزف‌کا»؛ تئاتر به جامعه امید می‌دهد مخاطب تلویزیون زمان جنگ افزایش یافت؛کدام‌ شبکه در صدر پربیننده‌ها بود؟ «پاسداران وطن» روح‌الامین به سردار موسوی اهدا شد؛ رونمایی نقاشی جدید کاپولا قصد دارد «مگالوپولیس» را عجیب‌تر هم بکند! حرکت بی‌سابقه در بازار؛ سکه رفاه از بازار سبقت گرفت سرعت بورس در سربالایی کم شد/ اهمیت اوراق مبتنی بر رمزارز بورس در بازار ارز قاریان توسط دولت حمایت شوند؛ امری که شأن قاری قرآن را پایین می‌آورد افزایش دما تا ۵۲ درجه‌؛ گرمای ۴۰ درجه‌ای در بیشتر نقاط کشور تداوم دارد ثبت 14 هزار بیمار هموفیلی در کشور؛ جزییات درمان رایگان بیماران یک خانواده ایرانی برای زنده ماندن چقدر باید بپردازد؟ هشدار ایران درباره فاجعه انسانی در غزه ادعای عضو شورای شهر قزوین: مدیران ضدفساد در شهرداری برکنار می‌شوند ۸۰ درصد مردم مشهد طبق «الگوی مصرف» آب مصرف می‌کنند توزیع ۱۰۰ تن کالا در بین اتباع افغانستانی توسط ستاد اجرایی فرمان امام آتش‌سوزی مجتمع ونوس منطقه آزاد انزلی مهار شد

اجرایی شدن پذیره نویسی الکترونیک حق تقدم ۵ ناشر
  • 14 اسفند 1403 ساعت: ۶:۴۹
  • شناسه : 50805
    بازدید 26
    1

    در بهمن ماه سال جاری، ۵ ناشر پذیره نویسی الکترونیک حق تقدم سهامداران خود را عملیاتی کرده‌اند.

    ارسال توسط :
    پ
    پ
    – اخبار اقتصادی –

    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: در دومین ماه زمستان امسال، پذیره نویسی الکترونیک حق تقدم 5 شرکت حاضر در بازار سرمایه برای سهامداران عملیاتی شده است.

     

    اسامی 5 ناشر

    این گزارش می‌افزاید: در بهمن ماه سال جاری، 5 ناشر، شامل: «سرمایه‌گذاری پارس آریان (ذآریانح) و سرمایه‌گذاری و توسعه خوزستان (ذوثخوزح)، سرمایه گذاری اعتلای البرز (ذاعتلاح)، مواد اولیه دارویی البرز بالک (ذدبالکح) و البرز دارو (دالبرح)» پذیره‌نویسی الکترونیک حق‌تقدم خود را از طریق سپرده‌گذاری مرکزی انجام داده‌اند.

     

    تسهیل‌گری برای سهامداران

    بر اساس این گزارش، با توجه به این که در بند چ ماده 68 برنامه پنج ساله ششم توسعه، امکان الکترونیک شدن فرآیند مربوط به «ارسال گواهی‌نامه حق‌تقدم خرید سهام جدید از طرف شرکت به صاحبان سهام به جای استفاده از پست سفارشی»، «پذیره‌نویسی و تعهد خرید سهام شرکت، به جای مراجعه به بانک و تکمیل اوراق مربوط» و «صدور گواهی‌نامه موقت سهام، اوراق سهام و گواهینامه‌های حق‌تقدم خرید سهام شرکت به جای چاپ کاغذی آن‌ها» به روش مورد تایید سازمان بورس و اوراق بهادار پیش‌بینی شده بود، از سال 1402 پذیره‌نویسی الکترونیک حق‌تقدم در بازار سرمایه عملیاتی شد.

    پیش از این بر اساس الزامات قانون تجارت مصوب سال 1347، فرآیند افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران از طریق ارسال پُستی انجام می‌شد و سهام‌دارانی که تمایل به شرکت در افزایش سرمایه داشتند، در صورتی که دارای مطالباتی از ناشر بودند باید استفاده از مطالبات گواهی حق تقدم را امضاء و به شرکت ارسال می‌کردند. اما اگر سهامداران مطالباتی نداشتند باید با واریز آورده نقدی به حساب شرکت ناشر، در افزایش سرمایه مشارکت و مدارک واریز مبلغ مربوط را برای شرکت ارسال می‌کردند. اما از سال 1402 با اجرایی شدن پذیره‌نویسی الکترونیک حق تقدم در بازار سرمایه، سهام‌داران سجامی شده می‌توانند همانند یک خرید اینترنتی نسبت به مشارکت در پذیره‌نویسی به صورت الکترونیک اقدام کنند و بر این اساس تحقق این خدمت، حمایت شفاف و عینی از سهامداران در بازار سرمایه در جهت تسهیل گری و ارائه خدمات الکترونیک است.

     

    شرط انجام پذیره‌نویسی الکترونیک حق‌تقدم

    بر این اساس، سهامداران سجامی که اطلاعات هویتی آن‌ها در درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه dara.csdiran.ir/login به ثبت رسیده، می‌توانند در فرآیند افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات هر شرکت سهامی عام ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به صورت الکترونیک و برخط (آنلاین) شرکت کنند، هم‌چنین سهامدارانی که فاقد کد سجام هستند به محض دریافت آن امکان استفاده از این طرح را خواهند داشت.

     

    نحوه پذیره‌نویسی

    سهام‌داران با ورود به «درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه» به نشانی: dara.csdiran.ir و ورود به داشبورد «پذیره‌نویسی سهام‌دار» می‌توانند اطلاعات پذیره‌نویسی حق‌تقدم و میزان مطالبات و حق تقدم تعلق گرفته خود را مشاهده کنند و در صورت نیاز مبلغ را به صورت آنلاین پرداخت کرده و این داده‌ها به صورت اتوماتیک در سیستم‌ها درج می‌شود.

     

    مزایای پذیره‌نویسی الکترونیک

    از جمله مزایای این روش می‌توان به صرفه‌جویی در زمان و هزینه ریالی اشاره کرد. به این ترتیب که در گذشته، ناشر به اجبار باید برگه های گواهی حق تقدم را از طریق پست برای سهامداران ارسال می کرد، سپس سهام‌داران با مراجعه به بانک، مبالغ مورد نظر را به حساب ناشر واریز و در نهایت مستندات رو مجدد برای ناشر پست می کردند. ناشر پس از دریافت بسته‌های پستی باید یک فرآیند دستی ورود داده به سامانه‌ها را انجام می‌داد تا مشخص شود که کدام سهامدار، چه مبلغی واریز کرده است و عملا وقت و هزینه زیادی هدر می‌رفت.

    انتهای پیام/

     

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.