یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41382 تعداد نوشته های امروز : 63 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

پیشرفت فیزیکی پروژه افزایش ظرفیت خطوط راه آهن زنجان به تاکستان ۸۹ درصد است صحبت‌های مستندسازی که با سرطان مبارزه می‌کند؛ «رویای تامی» در راه است پایان سرگذشت «اژدهای سرخ»؛ قاتل با جسدی بدلی خود را مرده جا زد! سوئیت سمفونی «مینودر» شنیدنی شد؛ یک موسیقی برای تاریخ بررسی «اژدها وارد می‌شود» با حضور مانی حقیقی در خانه هنرمندان قیمت دینار در فردوسی ارزانتر از برابری چرا دلار اصلاح کرد/ حباب طلا همچنان منفی است ماجرای نخستین خطبه‌ای که آیت‌الله طالقانی خواند؛ترس دشمن از آگاهی مردم زمان برگزاری دادگاه متهم قتل الهه حسین‌نژاد اعلام شد هشدار هلال احمر به ساکنان شرق کشور؛ وزش بادهای شدید تا سه‌شنبه ادامه دارد مشمولان بدون معافیت تحصیلی مجاز به سفر اربعین نیستند استاندار تهران: تعطیلی‌ها ممکن است تمدید شود هزینه رهن کامل در پونک چقدر شد؟/ خانه ۶۰ متری، یک میلیارد تومان رهن شروط ضمن عقد و ضرورت آگاهی زوجین از تکالیف قانونی در زندگی مشترک ضرورت تصمیم سازی برای اصناف با ارتباط گیری دولت ها با نخبگان و خبرگان رسته های شغلی ظرفیت‌های خاموش صنعت باید به کمک مردم بیاید

فردا شب به آسمان نگاه کنید؛ ماه گرفتگی ۶ آبان ماه را از دست ندهید!
  • 6 آبان 1402 ساعت: ۱۷:۲۸
  • شناسه : 67
    بازدید 36
    0

    فردا، ششم آبان ماه، پس از آنکه ماه کمی از افق بالا آمد، شاهد یک ماه گرفتگی جزیٔی خواهیم بود. در این پدیده سایه زمین روی ماه می‌افتد و می‌توان آن را برای حدود ۷۸ دقیقه در آسمان شهر تماشا کرد. ماه گرفتگی و خورشید گرفتگی از پدیده‌های جذاب نجومی هستند که می‌توان در آسمان […]

    پ
    پ

    فردا، ششم آبان ماه، پس از آنکه ماه کمی از افق بالا آمد، شاهد یک ماه گرفتگی جزیٔی خواهیم بود. در این پدیده سایه زمین روی ماه می‌افتد و می‌توان آن را برای حدود ۷۸ دقیقه در آسمان شهر تماشا کرد.

    ماه گرفتگی و خورشید گرفتگی از پدیده‌های جذاب نجومی هستند که می‌توان در آسمان شهر هم آن‌ها را مشاهده کرد. این پدیده‌ها که در زمان‌های به خصوصی در سال رخ می‌دهند، علاقه‌مندان زیادی در سراسر دنیا دارند. فردا شب در تاریخ ۶ آبان‌ماه نیز شاهد یک ماه گرفتگی جزیٔی هستیم که می‌توان آن را با چشم غیرمسلح تماشا کرد.

     

    از آنجایی که این خسوف جزیٔی است، تنها بخش کوچکی از ماه وارد سایه زمین می‌شود.

    آغاز و پایان ماه گرفتگی

    طبق محاسبات انجام‌شده، خسوف در حدود ساعت ۲۱:۳۰ دقیقه شب به وقت تهران آغاز می‌شود. در ابتدا تنها بخش بسیار کوچکی از ماه وارد سایه زمین می‌شود و شاید نتوان ماه گرفتگی را به وضوح مشاهده کرد اما با گذر زمان، می‌توان متوجه سایه زمین روی ماه شد که از لبه ماه آغاز می‌شود و کم‌کم پیشروی می‌کند.

    این ماه گرفتگی به‌طور کلی ۲۸۵ دقیقه طول می‌کشد که پیش‌بینی می‌شود برای مدت ۷۸ دقیقه بتوان ماه را با چشم غیرمسلح در سایه زمین مشاهده کرد. پس انتظار می‌رود کمی پس از نیمه شب هفتم آبان‌ماه این خسوف به پایان برسد.

     

    ماه گرفتگی

    چه کسانی می‌توانند ماه گرفتگی را تماشا کنند؟

    همانطور که از نام این پدیده پیداست، برای تماشای آن نیاز به حضور ماه کامل در آسمان داریم. پس این پدیده در اولین مرحله از نواحی‌ از کره زمین قابل مشاهده خواهد بود که در زمان رخداد آن یعنی افتادن سایه زمین روی ماه، ماه به‌طور کامل بالا آمده باشد. بااین‌حال، برخی نواحی کره زمین با توجه به زمان غروب خورشید و طلوع ماه، ممکن است این پدیده را کمی واضح‌تر تماشا کنند.

    تماشای خسوف

    برخلاف کسوف که برای تماشای آن نیاز به عینک‌های مخصوصی هست تا به چشم ما آسیب نرسد، برای تماشای خسوف نیاز به تجهیزات خاصی نیست و می‌توان به راحتی آن را در آسمان شهر نیز تماشا کرد. پس نیازی به رفتن به مکان‌های تاریک و به دور از آلودگی نوری نیست. بااین‌حال، ابری نبودن آسمان شهر یکی از فاکتورهای مهمی است که به شما اجازه می‌دهد ماه گرفتگی را با وضوح بهتری تماشا کنید.

    در نظر داشته باشید هرچند نیازی به استفاده از تلسکوپ یا ابزارهای رصدی دیگر مانند دوربین دوچشمی نیست، اما استفاده از این ابزار به شما کمک می‌کند تا تجربه بهتری از رصد ماه گرفتگی فردا شب داشته باشید.

     

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.