یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41382 تعداد نوشته های امروز : 63 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

پیشرفت فیزیکی پروژه افزایش ظرفیت خطوط راه آهن زنجان به تاکستان ۸۹ درصد است صحبت‌های مستندسازی که با سرطان مبارزه می‌کند؛ «رویای تامی» در راه است پایان سرگذشت «اژدهای سرخ»؛ قاتل با جسدی بدلی خود را مرده جا زد! سوئیت سمفونی «مینودر» شنیدنی شد؛ یک موسیقی برای تاریخ بررسی «اژدها وارد می‌شود» با حضور مانی حقیقی در خانه هنرمندان قیمت دینار در فردوسی ارزانتر از برابری چرا دلار اصلاح کرد/ حباب طلا همچنان منفی است ماجرای نخستین خطبه‌ای که آیت‌الله طالقانی خواند؛ترس دشمن از آگاهی مردم زمان برگزاری دادگاه متهم قتل الهه حسین‌نژاد اعلام شد هشدار هلال احمر به ساکنان شرق کشور؛ وزش بادهای شدید تا سه‌شنبه ادامه دارد مشمولان بدون معافیت تحصیلی مجاز به سفر اربعین نیستند استاندار تهران: تعطیلی‌ها ممکن است تمدید شود هزینه رهن کامل در پونک چقدر شد؟/ خانه ۶۰ متری، یک میلیارد تومان رهن شروط ضمن عقد و ضرورت آگاهی زوجین از تکالیف قانونی در زندگی مشترک ضرورت تصمیم سازی برای اصناف با ارتباط گیری دولت ها با نخبگان و خبرگان رسته های شغلی ظرفیت‌های خاموش صنعت باید به کمک مردم بیاید

غدیر خم واقعه‌ای بی‌نظیر که خط امامت را برای همیشه مشخص کرد
  • 6 خرداد 1404 ساعت: ۱۲:۰۹
  • شناسه : 73570
    بازدید 21
    1

    مشهد – یک کارشناس دینی گفت: واقعه غدیر خم، به عنوان یک رخداد بی‌نظیرتر در عالم، نقطه عطفی در تاریخ اسلام و مسئله امامت به شمار می‌رود.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    حجت‌الاسلام مهدی رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: واقعه غدیر خم، به عنوان یک رخداد بی‌نظیرتر در عالم، نقطه عطفی در تاریخ اسلام و مسئله امامت به شمار می‌رود. غدیر نه صرفاً معرفی حضرت علی (ع) به عنوان جانشین پیامبر (ص)، بلکه معرفی خط و سلسله امامت بود.

    این کارشناس دینی با اشاره به اینکه غدیر در آخرین حج پیامبر اسلام در پایان عمر شریف ایشان رخ داد، افزود: مردم برای نخستین و آخرین بار آموزش عملی مناسک حج را با حضور خود پیامبر (ص) تجربه کردند و در بازگشت از این سفر تاریخی، همه زائران در منطقه جحفه و در کنار برکه آبی به دستور پیامبر جمع شدند تا سخنان مهم ایشان را بشنوند.

    وی افزود: این مراسم بی‌نظیر سه روز به طول انجامید تا همه حاجیان، چه آن‌هایی که جلوتر بودند و چه آن‌هایی که عقب مانده بودند، حاضر شوند، سخنرانی مهم غدیر را لشنون و یکی یکی اقرار و بیعت کنند. پیامبر (ص) با ایجاد منبری از جهاز شتران و استفاده از پارچه‌های رنگین، باعث شدند همه حاضران به‌خوبی واقعه را مشاهده کنند.

    رحمانی تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین اقدامات نمادین پیامبر (ص) در این واقعه، قرار دادن عمامه خود به نام «سحاب» بر سر امیرالمومنین علی (ع) بود. این عمل در فرهنگ عرب به منزله واگذاری مقام و جایگاه است و تمامی حاضران درک کردند که مقام پیامبر (ص) به امیرالمومنین (ع) منتقل می‌شود.

    این کارشناس دینی با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) در خطبه غدیر از آیات متعدد قرآن و همچنین نام بردن امامان از امام اول تا دوازدهم استفاده کردند، افزود: پیامبر (ص) در این خطبه سفارش کردند که حاضران وظیفه دارند پیام غدیر را به غائبان و پدران به فرزندان برسانند.

    وی به برخی مخالفت‌ها بعد از واقعه غدیر اشاره کرد و اظهار داشت: عده‌ای از دشمنان امیرالمومنین (ع) در همین سفر حج و در مکه قراردادی نوشتند که جانشینی پیامبر (ص) به علی (ع) نرسد؛ حتی هنگامی که پیامبر (ص) در مسیر بازگشت بودند، عده‌ای قصد ترور ایشان را داشتند که این اقدام با تدبیر الهی دفع شد.

    رحمانی تاکید کرد: پس از خطبه غدیر، طی سه روز جمعیت عظیمی با پیامبر (ص) و سپس امیرالمومنین (ع) بیعت کردند و این بیعت حتی با حضور زنان به روش خاص انجام شد. اما با گذشت حدود هفتاد روز پس از غدیر و در هنگام رحلت پیامبر (ص)، حق امامت غصب شد و مسیر تاریخ اسلام، بلکه تاریج جهان تغییر یافت.

    این کارشناس دینی با بیان اینکه غدیر یک واقعه همیشگی و راهبردی برای امت اسلامی است، تصریح کرد: حفظ آداب و جشن غدیر و شناخت پیام اصلی آن که همانا حکومت اسلامی بر پایه شایستگی و امامت الهی است، وظیفه همه مسلمانان است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.