دوشنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۴ Monday, 28 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41880 تعداد نوشته های امروز : 137 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

همدان به مرکز قهرمانی و استعدادیابی ورزش‌های آبی غرب کشور تبدیل شد جمع آوری ۱۷ هزار تبعه غیرمجاز و ۶۲۴ سارق در شرق تهران احداث تقاطع غیرهمسطح میدان معلم گامی برای هدایت ترافیک شهرکرد پیگیری‌ها برای رفع مشکل ب در شهرکرد در حال انجام است اربیل عراق آماده ایجاد فضای امن ومناسب برای زائران اربعین است آنروا: روزانه نیازمند ۵۰۰ تا ۶۰۰ کامیون کمک رسانی هستیم آمادگی کامل ارتش در مرزهای غربی کشور برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین فراکسیون وابسته به حزب‌الله: مقاومت تنها ضامن امنیت و عزت لبنان است اعتماد حامیان به کمیته امداد کردستان ۳۰ درصد افزایش یافت یکی از سرنشینان کشتی «حنظله»: به تل‌آویو تعهد ندادیم کتاب به جای میله‌های زندان در شهرستان کنگان اطلاعیه استاندای تهران در مورد تردد اتباع مجاز به این استان‌ها واکاوی مهر از وضعیت و چالش های توسعه کارآفرینی در قم مشاور «ماکرون»: از جنجالی که تل‌آویو به راه انداخته شگفت‌زده شده‌ایم پروژه نا امنی، تکمیل‌ کننده پازل جنگ علیه ایران تروییکای اروپایی در کنار آمریکا و اسراییل/ ابوالفتح: اگر غرب ادامه دهد، تهران شاید خودش ماشه را بچکاند!

۱۰۰برابر سریع‌تر از استارلینک / گوگل وارد میدان خدمات‌دهی شد!
  • 9 خرداد 1404 ساعت: ۲۰:۱۷
  • شناسه : 75779
    بازدید 52
    3

    درحالی‌که بسیاری از نگاه‌ها به سوی اینترنت ماهواره‌ای استارلینک دوخته شده، یک استارتاپ کم‌سروصدا اما جاه‌طلب به نام «Taara» در حال ایجاد انقلابی زمینی است؛ آن‌هم با استفاده از پرتوهای لیزر به‌جای ماهواره و کابل.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    نگار علی- استارتاپ «تارا» که ریشه در آزمایشگاه X شرکت آلفابت (شرکت مادر گوگل) دارد، اینترنت پرسرعت، کم‌هزینه و مبتنی‌بر ارتباط نوری را هدف گرفته است؛ راهکاری که می‌تواند دسترسی آنلاین را برای ۳ میلیارد انسان بدون اینترنت ممکن کند.

    اینترنت نوری، جایگزین ماهواره

    برخلاف استارلینک که هزاران ماهواره را به مدار زمین می‌فرستد، تارا از دستگاه‌هایی به نام Lightbridge استفاده می‌کند؛ جعبه‌هایی به اندازه یک چراغ راهنمایی که روی پشت‌بام‌ها، دکل‌ها یا حتی درخت‌های بلند نصب می‌شوند و داده‌ها را با پرتوهای نامرئی لیزر تا مسافت ۲۰ کیلومتری منتقل می‌کنند.

    سرعت انتقال در این سیستم به ۲۰ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد؛ یعنی ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سریع‌تر از استارلینک. نصب این سیستم تنها چند ساعت زمان می‌برد و بدون نیاز به حفاری، ماهواره یا زیرساخت سنگین، انجام می‌شود.

    از رودخانه کنگو تا جشنواره کوچلا

    تکنولوژی تارا در حال حاضر در ۱۲ کشور فعال است. یکی از چشمگیرترین پروژه‌ها، برقراری ارتباط میان برازاویل و کینشاسا (دو پایتخت پرجمعیت در دو سوی رودخانه کنگو) بود که توانست با ۹۹.۹۹ درصد پایداری، ۷۰۰ ترابایت داده را منتقل کند.

    تارا همچنین در رویدادهایی مثل جشنواره کوچلا برای تقویت پوشش شبکه موبایل به کار رفته است، بدون نیاز به کابل‌کشی یا تجهیزات سنگین.

    ۱۰۰برابر سریع‌تر از استارلینک / گوگل وارد میدان خدمات‌دهی شد!

    تکنولوژی در قلب پرتو

    قلب سیستم تارا یک سامانه هوشمند تنظیم و دنبال‌کننده پرتو است. چون ارتباط لیزری نیاز به دید مستقیم دارد، عوامل طبیعی مثل مه، باران یا موانع فیزیکی می‌توانند مشکل‌ساز شوند. اما تارا با استفاده از سیستم دنبال‌کننده خودکار، به‌طور لحظه‌ای زاویه پرتو را تنظیم می‌کند تا ارتباط پایدار باقی بماند؛ حتی در مناطق چالش‌برانگیزی مثل دره ریفت کنیا.

    نسخه‌ای از این فناوری در قالب تراشه فوتونیک نیز برای سال ۲۰۲۶ در حال توسعه است تا بتوان از آن در خودروهای خودران و دستگاه‌های اینترنت اشیا استفاده کرد.

    رقیب نه، مکمل استارلینک

    با وجود عملکرد چشمگیر، تارا قصد رقابت با استارلینک را ندارد. این استارتاپ خود را مکملی برای اینترنت ماهواره‌ای می‌داند: مناسب برای اتصال نقاط نزدیک اما سخت‌گذر مانند روستاهای کوهستانی، جزایر یا مناطق شهری جداشده با رودخانه و ریل قطار. همچنین می‌تواند نقش پشتیبان برای شبکه‌های فیبر نوری در شرایط بحران ایفا کند.

    مأموریت جهانی برای اتصال همگان

    تارا اکنون به‌طور مستقل از آلفابت فعالیت می‌کند و در حال گسترش همکاری با اپراتورها، دولت‌ها و نهادهای بشردوستانه برای رساندن اینترنت سریع و ارزان به نقاط دورافتاده، مناطق صنعتی و محل‌های امدادرسانی است.

    در جهانی که ارتباط آنلاین مسیر دسترسی به آموزش، بهداشت و فرصت‌های اقتصادی را تعیین می‌کند، شاید پرتوی لیزری تارا همان نوری باشد که آینده را روشن می‌کند.

    منبع: glassalmanac

    ۲۲۷۲۲۷

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.