یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41528 تعداد نوشته های امروز : 209 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

استقبال سهام‌داران از عرضه اوراق تبعی همیار توقف یک ماهه عرضه گندله در بورس کالا افت مجدد شاخص بورس در دومین روز هفته جهش ۹۴ درصدی سود خالص و رشد ۵۲ درصدی درآمدهای عملیاتی گروه مالی کیان نقشه‌راه گمشده؛ آینده قیمت طلای جهانی سرگردان میان تحلیل‌های مختلف بازارسازها چشم‌انداز ۱۴۰۴ «کیان»؛ رشد سهم بازار، فروش ساختاریافته و بازارهای نوظهور تأمین ارز واردات از مرز ۱۶.۶ میلیارد دلار گذشت مشاور ارتباطات و ساماندهی معاونت قرآن و عترت ارشاد منصوب شد بررسی بازتاب جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در رسانه های عربی عادل:اربعین، میدان اثرگذار برای جریان‌سازی فرهنگی است کمک به مردم و حل مشکلات در جامعه اسلامی از کارکردهای نماز جمعه است خطیب جمعه باید درد مردم را بداند و با زبان روز جوانان را جذب کند مشارکت بیش از ۱۰۰ هزار نفر در قرعه‌کشی حافظان عمومی قرآن بر اساس برنامه هفتم توسعه، موظف به تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن هستیم ساخت جاده تنکابن-الموت به کجا رسید؟ زمان برگزاری سوپرجام مشخص شد

«غدیر» نقشه‌راه تمدن اسلامی و الگوی نظام اجتماعی توحیدی
  • 11 خرداد 1404 ساعت: ۱۲:۱۰
  • شناسه : 76823
    بازدید 18
    1

    سمنان- واقعه غدیر تنها یک رویداد تاریخی نیست، بلکه چراغ راهی برای ترسیم جامعه‌ای بر پایه عدالت، ولایت و ارزش‌های الهی، با ابعاد عمیق سیاسی، اجتماعی و معنوی است.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: غدیر را بزرگترین عید مسلمانان و شیعیان می‌دانند و برخی کارشناسان دینی کلید واژه آن را اکمال دین و بنیان گذاری ولایت و امتداد امامت می‌دانند و از این منظر، مردم استان سمنان مانند دیگر شیعیان دنیا، غدیر را بسیار گرامی می‌دارند.

    غدیر را باید واقعه‌ای ذو ابعاد دانست که ابعاد مختلفی دارد و برخی کارشناسان دینی بر این عقیده هستند که هنوز هم با گذشت این همه سال، به درستی ابعاد غدیر تبیین نشده است. غدیر نقطه عطف دین خداوند است آخرین دین و آخرین رسالت؛

    ابعاد سیاسی و اجتماعی غدیر باید برای نسل جوان امروز بیان شود تا قدردان این گوهر ارزشمند باشند در همین ارتباط با حجت‌الاسلام علیرضا قنبری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان، به گفت‌وگو نشستیم تا تحلیل وی را درباره ابعاد سیاسی و اجتماعی عید غدیر خم بدانیم.

    تلاش می‌کنیم در این گفتگو اشاره‌ای کوتاه هم به مهمترین برنامه‌های عید سعید غدیر به خصوص مهمانی کیلومتری که رویدادی جذاب در سال‌های اخیر است بپردازیم جشن‌ها و مراسمی که با حضور هیئت‌های مذهبی و مردم رنگ و بوی دیگری می‌گیرد.

    جایگاه بنیادین غدیر را در چه می‌بینید؟

    در آستانه عید سعید غدیر خم قرار داریم و این رویداد بزرگ را تبریک می‌گوئیم. اما جایگاه بنیادین این مناسبت در هندسه معارف دینی مقوله‌ای بسیار مهم و قابل بحث است. غدیر فقط یک رویداد تاریخی نیست؛ نقطه عطفی است که مسیر آینده امت اسلامی را ترسیم می‌کند.

    آن‌گونه که خداوند فرمود: الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ…، در این روز، دین به کمال رسید و نعمت ولایت، به‌عنوان ادامه مسیر نبوت، بر مردم تمام شد. کما اینکه پیامبر اکرم (ص) در غدیر، نظام ولایی اسلام را به‌صورت رسمی اعلام فرمود.

    غدیر محل اتصال رسالت و امامت است و بدون آن، نه اسلام به مقصد می‌رسد، نه جامعه اسلامی به انسجام. مهم‌تر آنکه، این ولایت، صرفاً برای بیان احکام عبادی نبود؛ بلکه برای اداره جامعه، برای برپایی عدالت، و برای جلوگیری از انحراف تمدنی امت اسلامی بود.

    در واقع حقیقت غدیر دارای ابعاد مختلف است

    بله؛ ولایت در غدیر، جایگزین نظام‌های سکولار، طبقاتی و استبدادی است. در حقیقت، آن‌چه در غدیر عرضه شد، نظام اجتماعی توحیدی بود؛ یعنی تمدنی مبتنی بر عبودیت، که در آن، حاکم باید معصوم باشد، عدالت باید الهی باشد و مردم باید در مسیر هدایت و رشد، نه در خدمت طواغیت.

    «غدیر» نقشه‌راه تمدن اسلامی و الگوی نظام اجتماعی توحیدی

    چرا تبیین غدیر اهمیت دارد؟

    اگر بخواهیم جامعه‌ای بسازیم که در برابر تهاجم فرهنگی، سبک زندگی منحرف، نابرابری و بی‌عدالتی مقاوم باشد، باید به ولایت برگردیم؛ نه فقط در گفتار، بلکه در ساختار. یعنی به‌جای تبعیت از الگوهای بیگانه، بر اساس هندسه امامت، سیاست، فرهنگ، اقتصاد و عدالت را بازتعریف کنیم.

    از سوی دیگر غدیر همچنان یک صحنه جاری است؛ در طول تاریخ، همواره دو جبهه وجود داشته‌اند جبهه‌ای که در امتداد غدیر حرکت کرده و جبهه‌ای که آن را به فراموشی سپرده یا تحریف کرده است. اگر غدیر تضعیف شود، انحراف در ساختار جامعه اسلامی رخ می‌دهد؛ و اگر زنده بماند، جامعه‌سازی دینی ممکن خواهد شد.

    به نقش مردم و هیئات مذهبی در زنده‌نگه‌داشتن این مناسبت مهم هم اشاره کنید

    غدیر، یک سرمایه مردمی است. در سیره پیامبر (ص)، این ولایت نه به زور شمشیر، بلکه با بیعت عمومی اعلام شد؛ امروز نیز باید با حضور مردمی و اجتماعی، بار دیگر با آن بیعت کنیم. تبیین، جشن، موکب سرود، روایت، و خدمت، همه‌اش مسیرهای این بیعت دوباره‌اند.

    چه برنامه‌هایی در استان سمنان قرار است برگزار شود؟

    برگزاری باشکوه مهمانی کیلومتری غدیر در تمام شهرستان‌های استان با مشارکت هیئات مذهبی و گروه‌های مردمی از جمله برنامه‌های محوری غدیر است که در سال‌های گذشته هم با استقبال خوب مردم و هیئت‌ها و… برگزار شد.

    اجرای جشن‌های محله‌ای دهه ولایت و امامت با محوریت نوجوانان، خانواده‌ها و روحانیون پایگاه‌محور همچنین برگزاری نشست‌های معرفتی، پویش‌های رسانه‌ای، پرده‌خوانی و روایت‌گری غدیری در اماکن عمومی از دیگر برنامه‌های استان سمنان است.

    راه‌اندازی موکب‌های فرهنگی و اطعام غدیری در معابر شهر و مراکز تجمع مردمی به ویژه هیئات مذهبی و تولید و توزیع بسته‌های محتوایی غدیر در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی با مشارکت گروه‌های جهادی رسانه‌ای از دیگر موضوعات و برنامه‌های غدیر در هشت شهرستان استان سمنان است.

    و در خاتمه؟

    این دهه، فرصت بازسازی ایمان اجتماعی ملت ماست. غدیر، فقط یک جشن نیست؛ یک بیانیه تمدنی است. اگر غدیر را بفهمیم، می‌توانیم به‌سوی تمدن نوین اسلامی حرکت کنیم؛ تمدنی که بر پایه ولایت، عدل، عقلانیت و عبودیت بنا شده است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.