یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41382 تعداد نوشته های امروز : 63 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

پیشرفت فیزیکی پروژه افزایش ظرفیت خطوط راه آهن زنجان به تاکستان ۸۹ درصد است صحبت‌های مستندسازی که با سرطان مبارزه می‌کند؛ «رویای تامی» در راه است پایان سرگذشت «اژدهای سرخ»؛ قاتل با جسدی بدلی خود را مرده جا زد! سوئیت سمفونی «مینودر» شنیدنی شد؛ یک موسیقی برای تاریخ بررسی «اژدها وارد می‌شود» با حضور مانی حقیقی در خانه هنرمندان قیمت دینار در فردوسی ارزانتر از برابری چرا دلار اصلاح کرد/ حباب طلا همچنان منفی است ماجرای نخستین خطبه‌ای که آیت‌الله طالقانی خواند؛ترس دشمن از آگاهی مردم زمان برگزاری دادگاه متهم قتل الهه حسین‌نژاد اعلام شد هشدار هلال احمر به ساکنان شرق کشور؛ وزش بادهای شدید تا سه‌شنبه ادامه دارد مشمولان بدون معافیت تحصیلی مجاز به سفر اربعین نیستند استاندار تهران: تعطیلی‌ها ممکن است تمدید شود هزینه رهن کامل در پونک چقدر شد؟/ خانه ۶۰ متری، یک میلیارد تومان رهن شروط ضمن عقد و ضرورت آگاهی زوجین از تکالیف قانونی در زندگی مشترک ضرورت تصمیم سازی برای اصناف با ارتباط گیری دولت ها با نخبگان و خبرگان رسته های شغلی ظرفیت‌های خاموش صنعت باید به کمک مردم بیاید

فناوری‌هایی که پیام امام خمینی را رساندند
  • 15 خرداد 1404 ساعت: ۱۱:۳۷
  • شناسه : 79107
    بازدید 21
    1

    در روزهایی که خبری از اینترنت و فضای مجازی نبود، امام خمینی (ره) با استفاده از ابزارهای ساده اما هوشمندانه، پیام انقلاب را به گوش مردم ایران رساند.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرآنلاین، به نقل از فارس، در دوران مبارزه، تبعید و پس از انقلاب، امام خمینی (ره) از طیف متنوعی از ابزارهای رسانه‌ای زمان خود بهره بردند. 

    ابزارهای ارتباطی مورد استفاده امام خمینی (ره)

    نوار کاست و ضبط صوت

    این ابزار در دوران مبارزه و تبعید نقشی بی‌بدیل داشت. سخنرانی‌ها و پیام‌های امام (ره) به صورت مخفیانه روی نوار کاست تکثیر و در سراسر کشور پخش می‌شد. سهولت حمل و نقل و تکثیر این نوارها، آنها را به ابزاری قدرتمند برای دور زدن سانسور رژیم پهلوی تبدیل کرده بود، تا جایی که برخی مورخان از آن با عنوان «انقلاب کاست» یاد کردند. حتی صدای ایشان از طریق تلفن به ایران ارسال و سپس به طور وسیع تکثیر می‌شد.

    اعلامیه‌ها و بیانیه‌ها

    انتشار اعلامیه‌های کتبی نیز یکی از روش‌های اصلی امام (ره) برای ارتباط با مردم و روشنگری بود. این اعلامیه‌ها حاوی مواضع، رهنمودها و تحلیل‌های ایشان از اوضاع سیاسی و اجتماعی بودند و به صورت دست‌نویس یا چاپی توزیع می‌شدند.

    مساجد و منابر

    مساجد به عنوان پایگاه‌های مردمی و مذهبی، نقش مهمی در انتقال پیام‌های امام (ره) و سازماندهی مبارزات ایفا می‌کردند. سخنرانی‌های ایشان یا نمایندگانشان در مساجد، به سرعت در میان مردم پخش می‌شد و به آگاهی‌بخشی و تهییج عمومی کمک می‌کرد. امام خمینی (ره) خود بر اهمیت مسجد به عنوان «مرکز تبلیغ احکام سیاسی اسلام» تأکید داشتند.

    فناوری‌هایی که پیام امام خمینی را رساندند

    مطبوعات

    با وجود سانسور شدید در دوران پهلوی، امام (ره) به اهمیت رسانه‌های چاپی واقف بودند. اولین مصاحبه ایشان با جرائد (مجله ترقی در سال ۱۳۳۱ شمسی) نشان‌دهنده همین دیدگاه است. پس از انقلاب نیز، مطبوعات نقش مهمی در اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از نگاه ایشان یافتند. ۵. خبرگزاری‌ها و مصاحبه‌های تلویزیونی: ایشان مصاحبه‌های متعددی با خبرگزاری‌های معتبر جهانی (مانند آسوشیتدپرس، رویترز، بی‌بی‌سی و خبرگزاری فرانسه) و شبکه‌های تلویزیونی انجام دادند. این امر به ایشان امکان داد تا مستقیماً با افکار عمومی جهانی صحبت کرده و روایت خود را از وقایع ایران ارائه دهند.

    ابزارهای نوین ارتباطی

    در دوران اقامت در نوفل لوشاتو، امام خمینی (ره) برای حفظ ارتباط با یاران خود در ایران از روش‌های ارتباطی موجود در آن زمان، از جمله تماس‌های تلفنی، بهره می‌گرفتند. برخی منابع به این نکته اشاره کرده‌اند که صدای ایشان گاه از طریق تلفن به ایران منتقل می‌شد و سپس به‌صورت نوار کاست در میان مردم توزیع می‌گردید. این امر نشان‌دهنده بهره‌گیری هدفمند و انطباق‌پذیر ایشان با ابزارهای ارتباطی آن زمان است. درباره استفاده از ابزارهایی مانند فکس، شواهد مستند روشنی در منابع معتبر در دست نیست.

    رادیو و تلویزیون (پس از انقلاب)

    پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در اختیار گرفتن رادیو و تلویزیون، امام خمینی (ره) بر لزوم استفاده از این رسانه‌ها در جهت آموزش، تربیت و روشنگری تأکید داشتند. ایشان تلویزیون را “دانشگاهی گسترده در سطح کشور” می‌دانستند که باید در جهت تربیت نیروی انسانی، بیداری و استقلال فرهنگی مردم و زدودن غرب‌زدگی تلاش کند. دیدگاه ایشان این بود که رسانه باید ابزار بیداری باشد، نه سرگرمی صرف.

    ۵۸۵۸

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.