یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41641 تعداد نوشته های امروز : 322 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

زلزله در بازار طلا و دلار | وضعیت ارز وارداتی مشخص شد سهامداران خرد بورس منتظر سود تضمینی باشند شاخص بورس ۱۳ هزار واحد افت کرد رونمایی از اوراق مرابحه با عرضه خصوصی برای تأمین مالی شرکت‌های کوچک تامین مالی از بازار سرمایه شتاب می‌گیرد فرمول ترامپ در خلق منازعات اقتصادی تولید کشاورزی را افزایش و همزمان مصرف آب را کاهش دهیم؟ قانون برنامه هفتم توسعه تناقض دارد ارزش معاملات خرد سهام امروز از مرز ۷ همت عبور کرد فهرست کالاهای رفع ممنوعیت شده در تجارت با اوراسیا اعلام شد زمین گیر شدن طرح های توسعه پالایشی | آیا پالایشگاه ها به سرنوشت نیروگاه ها دچار می شوند؟ چرا افزایش ضریب اعتباری صندوق‌های اهرمی بورس را تکان نداد؟ موجه شدن غیبت دانشجویان شرکت‌کننده در مراسم اربعین ضرورت توسعه ارتباط اساتید با پارک علم و فناوری و تسهیل قوانین قهرمانی دانشگاه تهران در لیگ والیبال جوانان زیر ۲۰ سال استان وزیر علوم: کنکور در کمال امنیت برگزار شد دانشگاه‌ها باید از وابستگی به بودجه دولتی رها شوند

عید قربان نماد شکوفایی ظرفیت بندگی انسان است
  • 16 خرداد 1404 ساعت: ۲۱:۲۶
  • شناسه : 79609
    بازدید 27
    1

    عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت:اوج مقام تسلیم حضرت ابراهیم را آنجا می‌توان دید که در برابر امر خداوند به ذبح فرزند،تسلیم محض شد همان طور که فرزند راضی به ادای تکلیف پدر شد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرنگار مهر، امروز دهم ذی الحجه عید سعید قربان است.

    به همین مناسبت با حجت‌الاسلام محمد عابدی عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به گفتگو نشستیم که در ادامه حاصل آن را می‌خوانید:

    *مراسم قربانی در حج که در مراحل پایانی اعمال حج. انجام می‌شود به منزله چیست؟

    اوج مقام تسلیم حضرت ابراهیم را آنجا می‌توان دید که در برابر امر خداوند به ذبح فرزند، تسلیم محض شد همان طور که فرزندش راضی به ادای تکلیف پدر شد و در این مسیر «صبر» پیشه کرد و همین تسلیم و صبر راز پیروزی پدر و پسر در این امتحان بزرگ الهی شد. مراسم قربانی در حج که در مراحل پایانی اعمال حج. انجام می‌شود به منزله قبولی اعمال حاجی و اثبات تسلیم بودن شخص در برابر خواست پروردگار متعال است.

    حالا در مراسم حج یک نظیر سازی اتفاق می‌افتد اینجا نیز حاجی با شعار «لبیک اللهم لبیک، ان الحمد و النعمه لک لبیک و….» یکانگی خدا و شایسته حمد بودن او و تسلیم بودن و فرمانبرداری در برابر خدای واحد را فریاد می‌زد او با قبول وحدانیت خداوند و یگانه بودن او (توحیید)، آوایش بلند بود که چنین خدایی را که شریک ندارد، فقط لبیک و آری می‌گوید و در ایام قربانی کردن، با قربانی دادن بخشی از سرمایه خود در قالب گوسفند، نشان می‌دهد که تعلقاتش را فدای خواست خداوند می‌کند و به دیگر بیان اگر در مرحله زبانی این مناسک «لبیک و اللهم لبیک» می‌گفت و حاضر بود خواست خدا را بر جان ومالش مقدم کند، در مرحله عملی مناسک حج نیز بخشی از مالش را فدای اراده الهی می‌کند و به آن گونه که خدا می‌خواهد آن را سر می‌برد. درنتیجه اعمال حج که حاجی به مقام تسلیم شدگان می‌رسد و لیاقت می‌یابد مورد بشارت حق قرار گیرد و نتیجه این توفیقی، عید و مبارک بودن چنین روزی می‌شود. امام صادق (ع) عظمت و ارزشمندی روز قربان را چنین به تصویر می‌کشد: «اذا کان یوم القیمة زفت اربعة ایام الی اللّه عزّوجلّ کما تزف العروس الی خدرها؛ یوم الفطر و یوم الاضحی و یوم الجمعه و یوم الغدیر؛ وقتی روز قیامت شود، چهار روز خود را برای خدای عزوجل مانند آرایش کردن عروس برای شوهر، می‌آرایند؛ روز فطر، روز اضحی (قربان)، روزجمعه و روز غدیر.»

    * رسیدن به مقام تسلیم و تقوای الهی موجب چه چیزی می‌شود؟

    رسیدن به مقام تسلیم و تقوای موجب می‌شود بنده استحقاق پاداش بیابد. نکته مهم در این عید آن است که بدانیم اینجا به خلاف برخی اعیاد دیگر، اولاً «تعالی و اوج گرفتن انسان در مسیر بندگی» موجب عید می‌شود و ثانیاً به همین مناسبت، در نکوداشت روز قربان، هم اعمالی ابراز می‌شود که هم خوان با آن محتوای توحیدی باشد.

    به همین خاطر تاکید فراوانی در بیان اذکاری چون: لا اله الا اللّه، اللّه اکبر و… می‌شودکه همه نشان از فلسفه جشن و عید گرفتن این روز دارد و آن «تحقق مقام تسلیم خدا شدن بندگان» است. پیامبر اکرم (ص) می‌فرمود: «زینوا العیدین (فطر و قربان) بالتهلیل والتکبیر و التحمید و التقدیس؛ دو عید (فطر و قربان) را با لا اله الا الله، اللّه اکبر، الحمدللّه و سبحان اللّه زینت دهید.» همین طور کارهایی مانند: خوشبو کردن خود، رعایت پاکیزگی، شاد کردن دیگران و… در این روز نیز در همین راستا قابل تأمل است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.