شنبه, ۴ مرداد , ۱۴۰۴ Saturday, 26 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 40956 تعداد نوشته های امروز : 26 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

یک قابلیت جدید برای طرفداران اپل! فوری / حمله شبانه به مرزهای ایران ۴ مرداد ۱۴۰۴ مهمان ناخوانده طبیعت شهرستان گناوه به باغ وحش دزفول تحویل داده شد استاندار تهران: ۲۰ درصد از تهرانی ها پمپ و منبع ذخیره آب ندارند بهره‌برداری از مدرسه ۹ کلاسه و پارک ۲.۵ هکتاری در قروه تا پایان سال لزوم اطلاع‌رسانی دقیق زمان خاموشی‌ها در کردستان محموله قاچاق در گناوه کشف شد بحران انسانی در غزه صدای کنگره آمریکا را نیز درآورد نماز جمعه محور وحدت بین آحاد جامعه است حملات موشکی و پهپادی یمنی‌ها به ۴ هدف حساس اسرائیل امدادرسانی به یک تصادف در گالیکش با ۴ مصدوم سندرز: اسرائیل از گرسنگی غزه به‌عنوان ابزار پاک‌سازی استفاده می‌کند حمله تروریستی در سردشت؛یک بسیجی شهید و یک نفر مجروح شد گوترش: با فجایع غزه، اخلاق زیر سؤال رفته است  وحدت مردم و اقتدار موشکی ایران صهیونیست‌ ها را به زانو درآورد هاآرتص: ارتش اسرائیل طی یک ماه گذشته ۱۰۰۰ کودک را در غزه کشته است

هشدار دامپزشکی سراوان درباره تب کریمه کنگو در آستانه عید قربان
  • 17 خرداد 1404 ساعت: ۰:۴۰
  • شناسه : 79717
    بازدید 24
    1

    زاهدان – رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سراوان با اشاره به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در ایام عید قربان، نسبت به شیوع تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو هشدار داد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل باران‌زهی بیان کرد: مهم‌ترین بیماری قابل انتقال از دام به انسان در زمان ذبح، تب کریمه کنگو است؛ این بیماری ویروسی از طریق کنه به دام یا انسان سرایت می‌کند و با وجود آنکه در دام‌ها بدون علامت و در حد یک تب خفیف بروز می‌کند، می‌تواند برای انسان‌ها خطر مرگ به همراه داشته باشد.

    رئیس دامپزشکی سراوان افزود: کنه‌هایی که از خون دام آلوده تغذیه می‌کنند، می‌توانند ویروس را به انسان یا دام‌های دیگر منتقل کنند. به گفته او، گروه‌هایی مانند دامداران، قصابان و دامپزشکان، بیش از سایر افراد در معرض خطر قرار دارند.

    وی با تأکید بر لزوم رعایت بهداشت فردی هنگام ذبح دام، گفت: اگر فردی هنگام ذبح دام، زخمی بر روی پوست خود داشته باشد، ویروس به راحتی از این طریق وارد بدن می‌شود. علائم اولیه بیماری شبیه سرماخوردگی یا آنفولانزا است، اما در صورت پیشرفت و مراجعه دیرهنگام، ممکن است بیماری به مرحله حاد برسد و جان بیمار را تهدید کند.

    باران‌زهی با اشاره به نحوه پیشگیری از این بیماری بیان کرد: اگر دام آلوده ذبح شود، ویروس در گوشت باقی می‌ماند و تنها با نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد می‌توان آن را سالم‌سازی کرد. بنابراین ذبح دام باید در کشتارگاه مجاز و تحت نظارت دامپزشکی انجام شود.

    وی سم‌پاشی بدن و جایگاه دام برای حذف کنه‌ها، خرید دام از میدان‌های مجاز، استفاده از دستکش و چکمه در زمان ذبح و عدم کشتار در معابر عمومی را از مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه عنوان کرد و از مردم خواست از رهاسازی ضایعات دام در سطح شهر خودداری کنند.

    رئیس دامپزشکی سراوان در پایان اعلام کرد: در روز عید قربان، کشتارگاه شهرداری سراوان با استقرار اکیپ‌های ثابت و سیار دامپزشکی در سطح شهر، آماده ارائه خدمات به شهروندان برای معاینه لاشه و نظارت بر سلامت دام‌های قربانی است. در صورت مشاهده موارد مشکوک، مردم می‌توانند با شماره ۱۵۱۲ تماس بگیرند تا کارشناسان در کوتاه‌ترین زمان به محل اعزام شوند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.