یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41382 تعداد نوشته های امروز : 63 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

پیشرفت فیزیکی پروژه افزایش ظرفیت خطوط راه آهن زنجان به تاکستان ۸۹ درصد است صحبت‌های مستندسازی که با سرطان مبارزه می‌کند؛ «رویای تامی» در راه است پایان سرگذشت «اژدهای سرخ»؛ قاتل با جسدی بدلی خود را مرده جا زد! سوئیت سمفونی «مینودر» شنیدنی شد؛ یک موسیقی برای تاریخ بررسی «اژدها وارد می‌شود» با حضور مانی حقیقی در خانه هنرمندان قیمت دینار در فردوسی ارزانتر از برابری چرا دلار اصلاح کرد/ حباب طلا همچنان منفی است ماجرای نخستین خطبه‌ای که آیت‌الله طالقانی خواند؛ترس دشمن از آگاهی مردم زمان برگزاری دادگاه متهم قتل الهه حسین‌نژاد اعلام شد هشدار هلال احمر به ساکنان شرق کشور؛ وزش بادهای شدید تا سه‌شنبه ادامه دارد مشمولان بدون معافیت تحصیلی مجاز به سفر اربعین نیستند استاندار تهران: تعطیلی‌ها ممکن است تمدید شود هزینه رهن کامل در پونک چقدر شد؟/ خانه ۶۰ متری، یک میلیارد تومان رهن شروط ضمن عقد و ضرورت آگاهی زوجین از تکالیف قانونی در زندگی مشترک ضرورت تصمیم سازی برای اصناف با ارتباط گیری دولت ها با نخبگان و خبرگان رسته های شغلی ظرفیت‌های خاموش صنعت باید به کمک مردم بیاید

راز لبخند واقعی؛ دانشمندان چگونه لبخندهای واقعی و ساختگی را از هم تشخیص می‌دهند؟
  • 17 خرداد 1404 ساعت: ۱۷:۳۷
  • شناسه : 79976
    بازدید 25
    1

    احتمالاً این جمله را شنیده‌اید که برای اخم کردن، عضلات بیشتری از صورتتان در مقایسه با لبخند زدن درگیر می‌شوند. عموماً از این عبارت برای تشویق کردن افراد به لبخند زدن استفاده می‌شود؛ اما واقعیت این است که ازنظر آناتومیک، این ادعا چندان دقیق نیست.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    غزال زیاری- تقریباً همه ما لبخندهایی را دیده‌ایم که واقعی به نظر نمی‌رسند؛ از لبخندهای مصنوعی افراد در عکس‌های خانوادگی غمبار گرفته تا تعاملات رسمی در محیط کار.

    مغز ما به عنوان بیننده لبخند، قبل از آنکه به‌صورت آگاهانه علت را تشخیص دهد، حس می‌کند که چیزی در این لبخند درست نیست؛ اما چه عاملی باعث می‌شود یک لبخند، صادقانه و یا مصنوعی به نظر برسد؟ پاسخ این پرسش در ترکیب پیچیده‌ای از آناتومی صورت، علوم اعصاب و اصالت احساسی نهفته است.

    راز لبخند واقعی؛ دانشمندان چگونه لبخندهای واقعی و ساختگی را از هم تشخیص می‌دهند؟

    چند نوع لبخند داریم؟

    تمام لبخندها یکسان نیستند و از نظر آناتومیک دست‌کم دو نوع متمایز از لبخند وجود دارد:  لبخند دوشن (Duchenne) که بازتاب‌دهنده شادی واقعی است و لبخند غیر دوشن که عمدتاً کارکردی اجتماعی یا استراتژیک دارد.

    لبخند دوشن به افتخار گیوم دوشن دو بولونی، عصب‌شناس فرانسوی قرن نوزدهم نامگذاری شده و دو گروه عضله را فعال می‌کند. در ابتدا، عضلاتی مثل عضله زیگوماتیکوس ماژور که گوشه‌های لب را به سمت بالا می‌کشد و دوم و مهم‌تر از همه، عضله اوربیکولاریس اوکولی که اطراف چشم را منقبض کرده و باعث ایجاد چروک‌های مشخصی به نام “چروک‌های شادی” می‌شود (در حقیقت همان باریک شدن چشم‌ها که نشانه احساس واقعی خوشحالی است.)

    در مقابل، لبخندهای تقلبی یا مؤدبانه را داریم که معمولاً فقط عضلات اطراف دهان را درگیر می‌کنند. در هنگام چنین لبخندهایی، چشم‌ها باز می‌مانند یا بی‌تفاوت به نظر می‌رسند و لبخند بیشتر حالتی مکانیکی دارد تا بیانگر احساس واقعی باشد؛ چیزی شبیه به نقاب احساسی.

    راز لبخند واقعی؛ دانشمندان چگونه لبخندهای واقعی و ساختگی را از هم تشخیص می‌دهند؟

    هر دو نوع لبخند توسط عصب هفتم مغزی (عصب صورت) کنترل می‌شوند که سیگنال‌هایی را از مغز به عضلات صورت می‌فرستد.
    اما تفاوت اصلی در منشأ عصبی آن‌هاست: لبخند دوشن معمولاً از سیستم لیمبیک مغز (به‌ویژه ناحیه آمیگدالا) که مرکز احساسات است، منشأ می‌گیرد. در حالی‌که لبخند غیر دوشن اغلب تحت کنترل قشر حرکتی مغز و کاملاً ارادی است.
    به همین دلیل هم لبخند واقعی و ناشی از احساس، ناخودآگاه است و بدون تجربه واقعی احساس مربوطه خیلی به‌ندرت دیده می‌شود. حتی بازیگران حرفه‌ای هم برای بازسازی چنین لبخندهایی به تکنیک‌هایی مثل حافظه احساسی یا بازی به شیوه متد اکتینگ متوسل می‌شوند.

    راز لبخند واقعی؛ دانشمندان چگونه لبخندهای واقعی و ساختگی را از هم تشخیص می‌دهند؟

    چرا مغز ما تفاوت را درک می‌کند؟

    انسان‌ها مهارت عجیبی در تشخیص اصالت احساسی دارند. مطالعات نشان می‌دهد که حتی نوزادان ۱۰ ماهه هم می‌توانند تفاوت میان لبخند واقعی و ساختگی را تشخیص دهند.

    از دیدگاه فرگشتی، این توانایی احتمالاً در ارزیابی اعتماد، تشخیص دوست از دشمن و جلوگیری از فریب مؤثر خواهد بود. در این فرایند، ژیروس فوزی‌فورم (بخشی از مغز که مسئولیت شناسایی چهره‌ها را عهده‌دار است) در کنار شیار گیجگاهی فوقانی برای تحلیل حالات چهره و تشخیص نیت و احساس همکاری می‌کنند.

    در دنیای امروز، این حساسیت نسبت به ظرافت‌های چهره اهمیت به‌مراتب بیشتری پیدا کرده است. سیاستمداران، کارکنان خدمات مشتریان و چهره‌های عمومی اغلب برای مدیریت تعاملات پیچیده، به لبخندهای اجتماعی اتکا می‌کنند؛ هرچند که مخاطبان آن‌ها، چه آگاهانه و چه ناخودآگاه، معمولاً متوجه تفاوت‌های ظریف در این لبخندها می‌شوند.

    راز لبخند واقعی؛ دانشمندان چگونه لبخندهای واقعی و ساختگی را از هم تشخیص می‌دهند؟

    لبخندهای غیرواقعی لزوماً نیرنگ‌آمیز نیستند. درواقع، حتی چنین لبخندهایی هم نقش مهمی در تعاملات اجتماعی دارند: از کاهش تنش و نشان دادن ادب گرفته تا اجتناب از درگیری و ادای احترام. این لبخندها بخشی از چیزی هستند که جامعه‌شناسان آن را کار احساسی (مدیریت حالات چهره برای برآورده کردن انتظارات اجتماعی یا حرفه‌ای) می‌نامند.

    بااین‌وجود، لبخند زدن به‌صورت مداوم و بدون احساس واقعی، ممکن است منجر به فشار عاطفی شود. تحقیقات درباره کار احساسی نشان داده که چنین رفتارهایی در بلندمدت با افزایش استرس، فرسودگی شغلی و حتی خطرات قلبی عروقی ارتباط دارند.

    راز لبخند واقعی؛ دانشمندان چگونه لبخندهای واقعی و ساختگی را از هم تشخیص می‌دهند؟

    چالش لبخند در عصر هوش مصنوعی

    حالا و با ظهور هوش مصنوعی، چهره‌های مصنوعی (از چت‌بات‌ها گرفته تا دستیارهای مجازی) به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند که حالات چهره انسانی را تقلید کنند؛ اما همچنان یک چالش باقی می‌ماند: چطور می‌توان اصالت را جعل کرد؟
    با وجودی که حالا مهندسان می‌توانند برنامه‌نویسی لبخند را انجام دهند، اما در آن لبخندها اثری از انقباضات ظریف اطراف چشم نخواهد بود و بدین ترتیب بسیاری از این حالات همچنان مصنوعی به نظر می‌رسند و در نهایت بدن انسان همچنان، معیار نهایی برای تشخیص لبخند واقعی است.

    بنابراین، وقتی قصد دارید تا احساس شادی و رضایت فردی را از روی چهره‌اش بخوانید، فقط به لب‌هایش نگاه نکنید؛ و بیشتر تمرکزتان را روی چشم‌هایش قرار دهید؛ عضله اوربیکولاریس اوکولی، کمتر از بقیه عضلات دروغ می‌گوید.

    منبع: sciencealert

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.