یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41382 تعداد نوشته های امروز : 63 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

پیشرفت فیزیکی پروژه افزایش ظرفیت خطوط راه آهن زنجان به تاکستان ۸۹ درصد است صحبت‌های مستندسازی که با سرطان مبارزه می‌کند؛ «رویای تامی» در راه است پایان سرگذشت «اژدهای سرخ»؛ قاتل با جسدی بدلی خود را مرده جا زد! سوئیت سمفونی «مینودر» شنیدنی شد؛ یک موسیقی برای تاریخ بررسی «اژدها وارد می‌شود» با حضور مانی حقیقی در خانه هنرمندان قیمت دینار در فردوسی ارزانتر از برابری چرا دلار اصلاح کرد/ حباب طلا همچنان منفی است ماجرای نخستین خطبه‌ای که آیت‌الله طالقانی خواند؛ترس دشمن از آگاهی مردم زمان برگزاری دادگاه متهم قتل الهه حسین‌نژاد اعلام شد هشدار هلال احمر به ساکنان شرق کشور؛ وزش بادهای شدید تا سه‌شنبه ادامه دارد مشمولان بدون معافیت تحصیلی مجاز به سفر اربعین نیستند استاندار تهران: تعطیلی‌ها ممکن است تمدید شود هزینه رهن کامل در پونک چقدر شد؟/ خانه ۶۰ متری، یک میلیارد تومان رهن شروط ضمن عقد و ضرورت آگاهی زوجین از تکالیف قانونی در زندگی مشترک ضرورت تصمیم سازی برای اصناف با ارتباط گیری دولت ها با نخبگان و خبرگان رسته های شغلی ظرفیت‌های خاموش صنعت باید به کمک مردم بیاید

دانشمندان ایرانی در آمریکا باتری حل‌شونده ساختند
  • 18 خرداد 1404 ساعت: ۱۱:۳۸
  • شناسه : 80274
    بازدید 18
    0

    پژوهشی جدید که به همت «مائده محمدی‌فر» و «مریم رضایی» دانشمندان ایرانی انجام شده است، پتانسیل استفاده از پروبیوتیک‌ها را در ساخت باتری‌های جدید و حل‌شونده نشان می‌دهد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرآنلاین، «سوخیون شان چوی»( Seokheun Sean Choi) استاد «دانشگاه بینگ‌همتون»(Binghamton University) در نیویورک در طول ۲۰ سال گذشته درباره کاغذ الکترونیکی یک‌بارمصرف تحقیق کرده اما سخت‌ترین بخش در ساخت قطعات الکترونیکی موسوم به «گذرا»، باتری است.

    چوی گفت: قطعات الکترونیکی گذرا را می‌توان برای کاربردهای زیست‌پزشکی و زیست‌محیطی مورد استفاده قرار داد اما ابتدا باید به یک شیوه‌ زیست‌ایمن تجزیه شوند. قطعا شما نمی‌خواهید بقایای سمی در بدن خود داشته باشید. به این نوع قطعات، «قطعات الکترونیکی زیست‌جذب‌پذیر» گفته می‌شود. چالش اصلی برای قطعات الکترونیکی گذرا یا زیست‌جذب‌پذیر، منبع تغذیه است اما بیشتر منابع تغذیه مانند باتری‌های لیتیوم-یونی شامل مواد سمی هستند.

    به نقل از ایسنا، چوی و گروهش از پژوهش‌های پیشین خود درباره باتری‌های زیستی درس‌هایی گرفتند و آنها را در یک ایده‌ جدید به کار بردند. آنها در پژوهش جدید خود، پتانسیل استفاده از پروبیوتیک‌ها را نشان دادند. پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که در صورت مصرف، فوایدی را برای سلامتی دارند و برای محیط زیست یا انسان بی‌ضرر هستند.

    دکتر «مائده محمدی‌فر» فارغ‌التحصیل آزمایشگاه چوی در بیوالکترونیک و میکروسیستم‌ها ، پیل سوختی حل‌شونده اولیه را طی دوران دانشجویی خود در دانشگاه بینگهمتون ابداع کرد.

    چوی گفت: ما از باکتری‌های شناخته‌شده تولیدکننده برق استفاده کردیم که در سطح اول ایمنی زیستی قرار دارند و به همین دلیل بی‌خطر هستند اما مطمئن نبودیم که اگر این باکتری‌ها در طبیعت رها شوند، چه رخ می‌دهد. هر زمان که در نشست‌ها سخن‌رانی می‌کردم، مردم می‌پرسیدند: پس شما از باکتری استفاده می‌کنید؟ آیا می‌توانیم با خیال راحت از آن استفاده کنیم؟

    «مریم رضایی» دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه بینگهمتون، این پژوهش جدید را با استفاده از ترکیب ۱۵ پروبیوتیک از پیش ساخته‌شده سرپرستی کرد.

    چوی گفت: به خوبی مشخص شده است که پروبیوتیک‌ها ایمن و زیست‌سازگار هستند اما ما مطمئن نبودیم که آیا آنها قابلیت تولید برق دارند یا خیر. نتایج اولیه ناامیدکننده بودند اما ما تسلیم نشدیم. ما با استفاده از پلیمر و برخی نانوذرات، سطح یک الکترود را مهندسی کردیم که ممکن است برای باکتری‌ها مناسب‌تر باشد. هدف ما این بود که به صورت فرضی رفتار الکتروکاتالیستی پروبیوتیک‌ها را بهبود ببخشیم و به آنها قدرت بیشتری بدهیم.

    الکترود اصلاح‌شده، متخلخل و زبر بود. به همین دلیل، شرایط بسیار خوبی را برای اتصال و رشد باکتری‌ها فراهم می‌کرد و قابلیت الکتروژنیک ریزارگانیسم‌ها را بهبود می‌بخشید. پوشش کاغذ حل‌شونده با یک پلیمر حساس به پی‌اچ پایین (به این معنی که فقط در یک محیط اسیدی مانند یک منطقه آلوده یا دستگاه گوارش انسان کار می‌کند) خروجی ولتاژ و مدت زمان کارکرد باتری را افزایش داد.

    اگرچه پروبیوتیک‌ها فقط مقدار کمی برق تولید کردند اما چوی این آزمایش‌ها را به عنوان یک اثبات مفهوم برای خود و دانشجویان آینده می‌بیند تا براساس آن کار کنند. 

    ۵۸۵۸

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.