یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41641 تعداد نوشته های امروز : 322 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

زلزله در بازار طلا و دلار | وضعیت ارز وارداتی مشخص شد سهامداران خرد بورس منتظر سود تضمینی باشند شاخص بورس ۱۳ هزار واحد افت کرد رونمایی از اوراق مرابحه با عرضه خصوصی برای تأمین مالی شرکت‌های کوچک تامین مالی از بازار سرمایه شتاب می‌گیرد فرمول ترامپ در خلق منازعات اقتصادی تولید کشاورزی را افزایش و همزمان مصرف آب را کاهش دهیم؟ قانون برنامه هفتم توسعه تناقض دارد ارزش معاملات خرد سهام امروز از مرز ۷ همت عبور کرد فهرست کالاهای رفع ممنوعیت شده در تجارت با اوراسیا اعلام شد زمین گیر شدن طرح های توسعه پالایشی | آیا پالایشگاه ها به سرنوشت نیروگاه ها دچار می شوند؟ چرا افزایش ضریب اعتباری صندوق‌های اهرمی بورس را تکان نداد؟ موجه شدن غیبت دانشجویان شرکت‌کننده در مراسم اربعین ضرورت توسعه ارتباط اساتید با پارک علم و فناوری و تسهیل قوانین قهرمانی دانشگاه تهران در لیگ والیبال جوانان زیر ۲۰ سال استان وزیر علوم: کنکور در کمال امنیت برگزار شد دانشگاه‌ها باید از وابستگی به بودجه دولتی رها شوند

یک میمون با تراشه مغزی نورالینک چیزی را دید که وجود خارجی نداشت
  • 4 تیر 1404 ساعت: ۱۷:۵۲
  • شناسه : 83265
    بازدید 23
    0

    پیشرفت جدید نورالینک به تراشه مغزی Blindsight آن مربوط می‌شود که قرار است بینایی افراد نابینا را بازیابی کند.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرگزارش خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، شرکت نورالینک، متعلق به «ایلان ماسک»، در مسیر بازگرداندن بینایی به افراد نابینا، موفق شده با استفاده از ایمپلنت مغزی به میمون کمک کند چیزی را ببیند که واقعاً وجود خارجی نداشته است!

    براساس گزارش بلومبرگ، ایمپلنت مغزی نورالینک که «Blindsight» نام دارد، نواحی مرتبط با بینایی مغز میمون را تحریک کرده است. به گفته «جوزف اُدوهرتی»، مهندس نورالینک، حدود دوسوم مواقع، میمون به نقطه‌ای نگاه کرده که در آن نقطه چیزی وجود نداشته و محققان تلاش کردند تصویر آن چیز را مصنوعی در مغز او ایجاد کنند.

    این نخستین‌ باری است که نورالینک نتایج آزمایش‌های دستگاه Blindsight را عمومی اعلام می‌کند. این تراشه عملکرد چشم را شبیه‌سازی می‌کند و یکی از جذاب‌ترین شاخه‌های توسعه فناوری‌های مغزی به شمار می‌رود که دنبال درمان بیماری‌هایی است که تاکنون درمانی نداشته‌اند.

    یک میمون با تراشه مغزی نورالینک چیزی را دید که وجود خارجی نداشت

    البته مانند تمام آزمایش‌های حیوانی، این پرسش همچنان مطرح است که نتایج در انسان‌ها نیز به دست می‌آید یا خیر. این دستگاه هنوز در ایالات متحده برای استفاده انسانی تأیید نشده است.

    آینده نورالینک برای ایمپلنت مغزی Blindsight

    ماسک پیشتر گفته بود هدف کوتاه‌مدت Blindsight بازگرداندن بینایی است اما هدف بلندمدت آن ارائه نوعی بینایی «فراانسانی»، مانند دیدن در مادون قرمز، است. این شرکت چند سال گذشته این فناوری را روی میمون‌ها آزمایش کرده و ماسک مارس اعلام کرد امیدوار است امسال بتوانند آن را روی انسان نیز آزمایش کند.

    اُدوهرتی در حاشیه کنفرانسی که این اطلاعات در آن ارائه شد، از توضیح بیشتر درباره جزئیات خودداری کرد. نورالینک همچنین ایمپلنت‌هایی را توسعه می‌دهد که به افراد دچار فلج اجازه می‌دهند مستقیم با رایانه‌ها ارتباط برقرار کنند. این شرکت یکی از چندین شرکت فعال در این حوزه نوظهور فناوری‌های مغزی است.

    به گفته اُدوهرتی، در آینده نسخه پیشرفته‌تری از سیستم Blindsight با عینکی مخصوص ترکیب خواهد شد تا تراشه بتواند عملکرد بهتری داشته باشد.

    آزمایش این فناوری روی میمون‌ها مزایایی دارد؛ زیرا قشر بینایی در مغز میمون نسبت به انسان به سطح مغز نزدیک‌تر است و دسترسی به آن ساده‌تر اما اُدوهرتی می‌گوید نورالینک می‌تواند از ربات جراحی خود برای کاشت ایمپلنت در بخش‌های عمیق‌تر مغز انسان نیز استفاده کند.

    ۲۲۷۲۲۷

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.