سه شنبه, ۱۰ تیر , ۱۴۰۴ Tuesday, 1 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 32568 تعداد نوشته های امروز : 87 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

پوشش بیمه‌ای خسارات ناشی از جنگ محصولات مکتوب ماه محرم ویژه نوجوانان از راه رسید تأکید پزشکیان بر ساماندهی اوضاع نابسامان بورس آغاز تمرین‌های ارکسترهای بنیاد رودکی پس از ایام سوگواری حباب طلا و سکه چاق شد جزئیات مرحله نهایی سی‌اٌمین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور اعلام شد تامین خودروی ویژه جانبازان در اولویت تخصیص ارز وزارت صمت دلیل معاملات بلوکی دیروز بازار سهام اعلام شد شیراز را دوباره ببینید؛ این‌بار از نگاه جامعه‌شناسی تاریخی سمیعی و معتمدی راز سرخ را به «اشک هور» تقدیم کردند اعتراف تلخ مسی بازگشت موجران به بازار اجاره؛ رهن کامل آپارتمان در تهران با کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان جدیدترین تصمیمات دانشگاه تهران در مورد برگزاری امتحانات و ترم تابستان سیگنال مثبت حقوقی‌ها به سرمایه‌گذاران خرد/ دوئل قیمت‌ها در سایه تقاضا در بازار روشن شدن «چراغی دیگر» در خانه اندیشمندان علوم انسانی به مناسبت محرم سرخ‌پوشی بورس به تمامی تقصیر جنگ ست؟

روسیه بیش از ۱۴۰ فروند جنگنده Su-34 در اختیار دارد
  • 9 تیر 1404 ساعت: ۲۳:۳۸
  • شناسه : 87572
    بازدید 1
    0

    روسیه بارها از Su-۳۴ برای پرتاب بمب‌های سرخورنده KAB از فاصله حدود ۲۵۰ کیلومتری استفاده کرده است. این تاکتیک، به لطف سیستم‌های هدف‌گیری برد بلند Su-۳۴ امکان‌پذیر شده است. با این حال، استفاده گسترده از این جنگنده بدون هزینه نبوده است.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از گجت نیوز، جنگنده بمب‌افکن سوخو Su-۳۴ یکی از ستون‌های کلیدی قدرت هوایی روسیه است که حضور پررنگی در جنگ اوکراین داشته و حالا پرسش مهمی را مطرح می‌کند: این کشور دقیقاً چند فروند از این هواپیما در اختیار دارد؟

    نیروی هوایی روسیه از سال ۲۰۱۴ تاکنون از جنگنده بمب‌افکن سوخو Su-34 بهره می‌برد؛ هواپیمایی دو سرنشینه، دوربرد و همه‌کاره که در نقش‌های متنوعی مانند بمباران تاکتیکی و حتی نبردهای هوا به هوا کاربرد دارد. این پرنده توانایی حمل موشک‌های کروز و انواع بمب و راکت را دارد. اما پاسخ به پرسش درباره تعداد واقعی آن، به دلیل فضای امنیتی و جنگی حاکم، چندان ساده نیست.

    چند فروند Su-34 در ناوگان روسیه وجود دارد؟

    بر اساس گزارش‌ها، در ابتدای جنگ اوکراین، نیروی هوایی روسیه حدود ۱۶۳ فروند از این جنگنده‌ها در اختیار داشت. اما با توجه به درگیری‌ها، تعیین تعداد دقیق تلفات بسیار دشوار است. با این حال، پلتفرم اطلاعاتی متن‌باز Oryx که تنها بر اساس شواهد تصویری گزارش می‌دهد، از نابودی ۳۷ فروند Su-34 و یک فروند از نسخه جدید Su-34M خبر داده است.

    بر این اساس، می‌توان گفت در زمان نگارش این گزارش، روسیه حدود ۱۲۳ فروند Su-34 عملیاتی دارد. البته این پایان ماجرا نیست، زیرا خط تولید این پرنده همچنان فعال است. طبق تخمین‌ها، از سال ۲۰۲۲ تا نیمه نخست ۲۰۲۴، حدود ۲۰ فروند Su-34 جدید تحویل داده شده که مجموع تعداد موجود را به ۱۴۳ فروند می‌رساند.

    طبق اعلام رسمی کانال تلگرامی شرکت هواپیماسازی United Aircraft Corporation روسیه، سرعت تولید Su-34 نیز نسبت به گذشته دو برابر شده است.

    نگاهی به ویژگی‌های فنی و عملیاتی Su-34

    با وجود اینکه اولین پرواز Su-34 در سال ۱۹۹۰ انجام شد، اما این جنگنده نسل چهارم تا ۱۸ مارس ۲۰۱۴ وارد خدمت رسمی نشد. تأخیر در عملیاتی شدن این پروژه، به بحران اقتصادی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی نسبت داده می‌شود.

    نسخه‌های ارتقاءیافته این جنگنده برای مأموریت‌هایی چون جنگ الکترونیک و شناسایی نیز استفاده شده‌اند. این پرنده، در مقایسه با سایر جنگنده‌ها، وزن بالایی دارد؛ وزن برخاست حداکثری آن به حدود ۳۹٬۵۰۰ کیلوگرم می‌رسد. برای مقایسه، جنگنده اف-۳۵ حدود ۳۱٬۷۵۰ کیلوگرم و یکی از کوچک‌ترین جت‌های جنگی تاریخ یعنی Gnat تنها ۳٬۹۱۰ کیلوگرم وزن دارد.

    با وجود وزن بالا، Su-34 از نظر سرعت، عملکرد چشمگیری دارد. بر اساس ادعای سازنده، حداکثر سرعت آن ۱۵۰۰ کیلومتر بر ساعت است. اما داده‌های سامانه اطلاعات محیط عملیاتی ارتش آمریکا (ODIN) این عدد را ۱۹۰۰ کیلومتر بر ساعت عنوان می‌کنند. موتورهای این جنگنده، دو توربوفن Saturn AL-35F هستند که هر یک ۱۴٬۰۰۰ کیلوگرم نیروی رانش تولید می‌کنند.

    تسلیحات و آسیب‌پذیری در میدان نبرد

    روسیه بارها از Su-34 برای پرتاب بمب‌های سرخورنده KAB از فاصله حدود ۲۵۰ کیلومتری استفاده کرده است. این تاکتیک، به لطف سیستم‌های هدف‌گیری برد بلند Su-34 امکان‌پذیر شده است. با این حال، استفاده گسترده از این جنگنده بدون هزینه نبوده است.

    بر اساس داده‌های موجود، روسیه تاکنون حدود یک‌چهارم ناوگان اولیه Su-34 خود را از دست داده است. اگرچه نمی‌توان با قطعیت درباره علت این تلفات نظر داد، اما نبود ویژگی‌های پیشرفته نسل پنجمی مانند پنهانکاری و مواد جاذب رادار، احتمالاً یکی از دلایل آسیب‌پذیری بالای Su-34 در برابر پدافندهای مدرن است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.