شنبه, ۱۴ تیر , ۱۴۰۴ Saturday, 5 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 33883 تعداد نوشته های امروز : 60 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

از ماجرای خاک خوردن سینما تا حاشیه در کانون کارگردانان و شورای نمایش از خوانش «پل» تا سنج‌نوازی بوشهری‌ها؛هشتم محرم در «خیمه هنر» چه گذشت؟ دنباله «جزر و مد سرخ» ساخته می‌شود؛ احتمال بازگشت دنزل واشینگتن تمرکز خانه نمایش شهرداری روی پرورش نیروی جوان تعزیه‌خوان حکایت دل‌بستگی‌ها به امام حسین (ع) در سیما؛ اینجا جایی برای همه است پخش سریال «مهمان‌ کشی» به تعویق افتاد حضرت عباس(ع)مطیع محض پروردگار و امام معصوم بودند؛وفاداری را باید آموخت «معنویت» راه پیروزی بر دشمن؛ ایرانی در برابر زورگویی سر فرود نمی‌آورد آیین «چلچلا» در مجن؛ ترکیبی از ایمان، سنت و جلوه‌های معنوی محرم این باشگاه اماراتی خریدار پر و پاقرص مهدی قایدی شد از سرگیری پروازهای شرکت‌های هواپیمایی عربی به ایران کمبودی در تامین کالای اساسی مردم و هیات‌های مذهبی وجود ندارد رهن کامل خانه در ونک؛ از ۱.۵ تا 9 میلیارد تومان هوای تهران همچنان در وضعیت قرمز و ناسالم خبر مهم از آموزش و پرورش ویژه معلمان | منتظر تغییر وضعیت باشید ارزش ۴۳.۶میلیارد دلاری بازار شکلات وارداتی؛ تمرکز صنعت شکلات سازی ایران بر بازار داخلی است

تخت‌روانچی: آماده هر احتمالی هستیم؛ آمریکا با سوءنیت وارد مذاکرات شد
  • 13 تیر 1404 ساعت: ۲۳:۲۷
  • شناسه : 90160
    بازدید 3
    0

    معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در گفتگو با ان‌بی‌سی درباره مذاکرات غیر مستقیم بین ایران و آمریکا در ماه‌های گذشته گفت که تهران با حسن نیت مذاکره کرد اما واشنگتن با سوءنیت وارد شد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرگزاری مهر، مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در مصاحبه با شبکه «ان بی سی» آمریکا، با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان در طول ماه‌های گذشته گفت: ما با حسن نیت مذاکره کردیم، ولی آمریکایی‌ها به طور قطع با سوء‌نیت وارد مذاکرات شدند.

    تخت روانچی در پاسخ به این پرسش که آیا هنوز فضا برای مذاکره وجود دارد و هنوز می‌توان راهی را برای همکاری با آژانس پیدا کرد؟، گفت: درها از این باب بسته نشده است. ما همکاری خود را با آژانس متوقف کردیم و ادامه همکاری بستگی به یک سری موارد دارد. مثلاً اینکه دقیقاً چه اقدامی باید انجام دهیم تا یک همکاری منظم و روانی با آژانس داشته باشیم. سفیر ما در وین با دبیرکل در تماس بوده و موضع ما را برای او مشخص کرده است.

    وی در واکنش به اینکه آیا امکانی برای عبور از این جنگ و ازسرگیری مذاکرات وجود دارد؟ افزود: نمی‌توان از این تجاوز آشکار به آسانی عبور کرد. مردم ما صدمات زیادی را در نتیجه تجاوز اسرائیل و آمریکا متحمل شدند. چگونه می‌توانیم این را فراموش کنیم؟! مردم ما کشته و زخمی شده‌اند. این برای ما آسان نیست. مردم ما نمی‌توانند فراموش کنند که در ۱۳ ژوئن رژیم اسرائیل به ما حمله و دولت آمریکا از آن حمایت کرد. آمریکا چند روز بعد به ایران حمله کرد. ما چطور می‌توانیم این را فراموش کنیم.

    دیپلمات ارشد ایرانی اضافه کرد: اما سوال اصلی این است: آیا ما می‌توانیم به آمریکا اعتماد کنیم؟ دو روز قبل از شروع ششمین دور مذاکرات بین ایران و آمریکا این تجاوز اتفاق افتاد. این بزرگترین ضربه به دیپلماسی بود. این بزرگترین ضربه به اعتماد مورد نیاز برای یک مذاکره واقعی است. آمریکایی‌ها چطور می‌توانند این را توضیح دهند؟ ما از آنها می‌خواهیم که توضیح دهند چرا ما را گمراه کردند؟ چرا آنها چنین اقدام غیرقانونی را علیه مردم ما انجام دادند؟ چند روز قبل از تجاوز، ما تماس‌هایی را به صورت غیرمستقیم با استیو ویتکاف برقرار کرده بودیم و او به ما گفت که ظرف چند روز با ما در عمان دیدار خواهد کرد.

    وی تاکید کرد: آمریکایی‌ها قطعاً با سو نیت مذاکره کردند. ما با حسن نیت از طریق عمان ۵ دور مذاکره کردیم. درست است که موفقیتی حاصل نشد و پیشرفت ما کند بود اما هر دو طرف معتقد بودند که در مسیر صحیح حرکت می‌کنند. ما ناگهان با یک تجاوز مواجه شدیم. آنها چه توضیحی دارند؟ آنها باید بیایند و بگویند چرا چنین اقدامی کردند.

    تخت‌روانچی در پاسخ به این پرسش که به باور وی شرایط به چه سمت پیش خواهد رفت و آیا شاهد خشونت و حملات بیشتر از جانب اسرائیل و شاید آمریکا خواهیم بود، ادامه داد: ما برای هر احتمالی آماده هستیم. ما هر اقدامی را برای حفاظت از مردم و ملت مان انجام می‌دهیم. نمی‌خواهیم دوباره تهدید شویم. به همین دلیل است که گفته‌ایم ما دیپلماسی را می‌خواهیم اما بزرگترین مسئله برای ما این است که برای این پرسش باید پاسخی از سوی آمریکا داشته باشیم. آنها باید ما را قانع کنند که در حین مذاکره دوباره از قدرت نظامی استفاده نخواهند کرد.

    وی همچنین درباره میزان خسارت واردشده به تأسیسات هسته‌ای ایران در حمله آمریکا، آسیب را «بسیار جدی» خواند و گفت: خسارت جدی است. این را می‌توانم بگویم. البته من کارشناس ارزیابی خسارت نیستم. سازمان انرژی اتمی ما در حال ارزیابی خسارات است.

    تخت‌روانچی در پاسخ به ادعای رافائل گروسی، مدیرکل آژانس درباره احتمال جابه‌جایی بیش از ۴۰۰ کیلوگرم اروانیوم با غنای بالا پیش از حمله آمریکا، گفت: من نمی‌دانم آن مواد کجا هستند. نمی‌توانم نکته‌ای بیش از آنچه گفتم، اضافه کنم و به همین بسنده خواهم کرد.

    وی در واکنش به این پرسش که آیا ایران قصد دارد با حمله به پایگاه‌های آمریکا یا سرزمین آمریکا به این جنگ ۱۲ روزه پاسخ دهد و انتقام بگیرد؟ تاکید کرد: ما قبلاً پاسخ دادیم. تا زمانیکه به ما تجاوز نشود، اقدامی نخواهیم کرد.

    دیپلمات ایرانی همچنین در پاسخ به اینکه آیا ایران پس از این حمله غافلگیرکننده، موضع خود را درباره ساخت سلاح هسته‌ای تغییر داده است، گفت: موضع ما درباره پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) همان موضع قبلی است. ما به دنبال سلاح هسته‌ای نمی‌رویم چون این خلاف دکترین دفاعی و فتوای رهبر معظم ما است و ما اعتقاد نداریم که سلاح‌های هسته‌ای می‌توانند امنیت به همراه داشته باشند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.