یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41528 تعداد نوشته های امروز : 209 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

استقبال سهام‌داران از عرضه اوراق تبعی همیار توقف یک ماهه عرضه گندله در بورس کالا افت مجدد شاخص بورس در دومین روز هفته جهش ۹۴ درصدی سود خالص و رشد ۵۲ درصدی درآمدهای عملیاتی گروه مالی کیان نقشه‌راه گمشده؛ آینده قیمت طلای جهانی سرگردان میان تحلیل‌های مختلف بازارسازها چشم‌انداز ۱۴۰۴ «کیان»؛ رشد سهم بازار، فروش ساختاریافته و بازارهای نوظهور تأمین ارز واردات از مرز ۱۶.۶ میلیارد دلار گذشت مشاور ارتباطات و ساماندهی معاونت قرآن و عترت ارشاد منصوب شد بررسی بازتاب جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در رسانه های عربی عادل:اربعین، میدان اثرگذار برای جریان‌سازی فرهنگی است کمک به مردم و حل مشکلات در جامعه اسلامی از کارکردهای نماز جمعه است خطیب جمعه باید درد مردم را بداند و با زبان روز جوانان را جذب کند مشارکت بیش از ۱۰۰ هزار نفر در قرعه‌کشی حافظان عمومی قرآن بر اساس برنامه هفتم توسعه، موظف به تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن هستیم ساخت جاده تنکابن-الموت به کجا رسید؟ زمان برگزاری سوپرجام مشخص شد

تجربه ای جدید با ایرانیت و ملیت گرایی
  • 17 تیر 1404 ساعت: ۱۵:۳۳
  • شناسه : 92362
    بازدید 13
    0

    ما تجربه جدیدی را در ۱۲ روز جنگ اخیر طی کردیم و آن رو به رو شدن با نهاد بزرگ‌تر و فراگیر تر و ملی‌تر با ایران بود.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرنگار مهر، «ایران به مثابه نهاد» محمد پورکیانی، نویسنده و پژوهشگر در سلسله گفتارهای جنگ و وطن به تاریخچه ملیت گرایی در ایران معاصر پرداخت و گفت: بارها در تاریخ معاصر ملیت و ایرانیت طرح شده بود ولی ملی گرایی رضاخان را وقتی بررسی می‌کنیم مهمترین مانعش خود ایرانی‌ها، سنت، هویت و دیانت ایرانی‌ها است. یعنی یک نوع حواله به سنت باستانی ایران و تجویز به مدرن شدن ایران، که در آن ابهام اندر ابهام وجود دارد. ۲۰ سال بعد رضاخان با ملیت گرایی جدید رو به رو هستیم که نمی‌توان آن را قلابی تصور کرد و آن ملیت گرایی مصدق است.

    در دوره سوم با نوعی ایرانیت و ملیت گرایی در اندیشه امام رو به رو می‌شویم که به معنای واقعی هویتی است. مهمترین کسانی که این ملیت گرایی را نمایندگی می‌کنند ملت ایران هستند. ملیتی که در اندیشه امام است در تمام مردم منتشر شده برای همین در دهه ۵۰ فراگیری گفتمان بی نظیر است.

    دلیل دوم که می‌توانیم بگوییم این نوع ایرانیت واقعی است این است که ایرانیان برای این واقعیت خون دادند. چیزی که در تاریخ با اسطوره شهید می‌شناسیم.

    ما تجربه جدیدی را در ۱۲ روز جنگ اخیر طی کردیم و آن رو به رو شدن با نهاد بزرگ‌تر و فراگیر تر و ملی‌تر با ایران بود. این مواجهه ما متفاوت از نهادهای اصیل سنتی خرد بود. اگر آنجا روابط شخصی تعیین کننده است اینجا بدون اینکه افراد هم را بشناسند پشت هم را می‌گیرند. ایران به مثابه نهاد، به مثابه پدر، پشت گرمی و واقعی ظهور پیدا کرد. هویت صرفاً ویترینی و موضعی نبود، یادآوری گذشته نبود، واقعاً آشکار شد و گرایش‌ها و رفتارها و فکرها را جهت داد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.