شنبه, ۴ مرداد , ۱۴۰۴ Saturday, 26 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 40956 تعداد نوشته های امروز : 26 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

یک قابلیت جدید برای طرفداران اپل! فوری / حمله شبانه به مرزهای ایران ۴ مرداد ۱۴۰۴ مهمان ناخوانده طبیعت شهرستان گناوه به باغ وحش دزفول تحویل داده شد استاندار تهران: ۲۰ درصد از تهرانی ها پمپ و منبع ذخیره آب ندارند بهره‌برداری از مدرسه ۹ کلاسه و پارک ۲.۵ هکتاری در قروه تا پایان سال لزوم اطلاع‌رسانی دقیق زمان خاموشی‌ها در کردستان محموله قاچاق در گناوه کشف شد بحران انسانی در غزه صدای کنگره آمریکا را نیز درآورد نماز جمعه محور وحدت بین آحاد جامعه است حملات موشکی و پهپادی یمنی‌ها به ۴ هدف حساس اسرائیل امدادرسانی به یک تصادف در گالیکش با ۴ مصدوم سندرز: اسرائیل از گرسنگی غزه به‌عنوان ابزار پاک‌سازی استفاده می‌کند حمله تروریستی در سردشت؛یک بسیجی شهید و یک نفر مجروح شد گوترش: با فجایع غزه، اخلاق زیر سؤال رفته است  وحدت مردم و اقتدار موشکی ایران صهیونیست‌ ها را به زانو درآورد هاآرتص: ارتش اسرائیل طی یک ماه گذشته ۱۰۰۰ کودک را در غزه کشته است

افزایش ۱۴ درصدی ایمن سازی دام‌های خراسان رضوی علیه بیماری «شاربن»
  • 17 تیر 1404 ساعت: ۱۸:۳۰
  • شناسه : 92532
    بازدید 13
    0

    مشهد – رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی خراسان رضوی از افزایش ۱۴ درصدی ایمن سازی دام‌ سبک و سنگین خراسان رضوی علیه بیماری «شاربن» خبرداد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرنگار مهر، ناصر دربان مقامی صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا کنون موارد مثبت شاربن دامی در استان خراسان رضوی مشاهده نشده است.

    رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی خراسان رضوی همزمان با روز جهانی بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان گفت: در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۴ تعداد رأس یک میلیون و ۵۶۴ هزار رأس دام سبک و تعداد ۲۲ هزار رأس دام سنگین علیه بیماری شاربن واکسینه شده اند. این عملکرد افزایش ۱۴ درصدی حجم واکسیناسیون دام سبک و سنگین را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

    وی افزود: بیماری شاربن یا سیاه زخم یک بیماری عفونی است که در حیوانات علفخوار به ویژه نشخوارکنندگان معمولاً به شکل فوق حاد و مهلک دیده می‌شود. هرچند بیماری شاربن به عنوان بیماری مشترک بین انسان و حیوان حائز اهمیت است ولیکن بقای طولانی مدت عامل بیماری در خاک و محیط زیست، اهمیت کنترل بیماری را افزایش می‌دهد.

    دربان مقامی با توجه به ماهیت خطرناک بیماری شاربن و خطر انتشار عامل بیماری، در صورتی که دامداران با تلفات ناگهانی مواجه شده و ظن بیماری شاربن در مورد تلفات احتمالی وجود دارد، لاشه دام مشکوک به هیچ عنوان نبایستی باز شود و باید با نظارت مراکز دولتی دامپزشکی نسبت به سوزاندن کامل آن اقدام شود. لازم به توضیح است میکروب عامل بیماری در هنگام باز شدن لاشه و مجاورت با اکسیژن هوا به فرم اسپور مقاوم تبدیل می‌شود که ماندگاری آن را در طبیعت حتی تا ۵۰ سال افزایش می‌دهد. به علاوه در دفن بهداشتی نیز عدم استفاده از آهک جدا توصیه می‌شود چرا که آهک باعث ماندگاری باکتری و بهترین روش دفن بهداشتی استفاده از گودال با عمق زیاد و ضد عفونی با فرمالین ۱۰ درصد است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.