شنبه, ۲۱ تیر , ۱۴۰۴ Saturday, 12 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 36235 تعداد نوشته های امروز : 313 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

فاجعه در اصفهان/ تخریب شبانه آثار تاریخی با بولدزر ترسیم آینده حمل و نقل ریلی در دوازدهمین اجلاس جهانی راه‌آهن سریع‌السیر بازطراحی ساختمان شیشه‌ای صداوسیما را به مسابقه بین‌المللی خواهیم گذاشت آخرین قیمت ارز و سکه در مرکز مبادله/ شکاف سکه رسمی و غیررسمی افزایش یافت بازگشت قدرت دلار در سایه تهدیدهای تعرفه‌ای ترامپ تاب آوری اقتصادی در شرایط بحران بررسی می‌شود بمب کارتال در پرسپولیس خنثی شد اصلاح ۳۴ نقطه پُرحادثه در محورهای مواصلاتی منتهی به مرزهای اربعینی پشت پرده فسخ قرارداد پرسپولیس با ستاره خارجی آغاز عملیات اجرایی طرح بهسازی و روکش آسفالت آزادراه تبریز ــ زنجان دو خرید جذاب در راه استقلال سرنوشت انتقال انبار نفت شهران به خارج از شهر حسادت باعث شد فغانی را از دست بدهیم/ قدرش را ندانستیم کدام استان‌ها بالاترین میزان پرداخت تسهیلات مسکن روستایی داشتند؟ شایعه انفجار در فرودگاه مهرآباد تکذیب شد نحسی دامن پرسپولیس را گرفت

بررسی «مرگ مغزی جامعه شناسی ایرانی» در مجله خردورزی
  • 21 تیر 1404 ساعت: ۱۵:۳۰
  • شناسه : 94640
    بازدید 6
    1

    شماره هشتم مجله خردورزی با پرسش جنجالی «آیا جامعه‌شناسی ایرانی در آستانه مرگ مغزی است؟» منتشر شد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرگزاری مهر، شماره هشتم مجله خردورزی با پرسش جنجالی «آیا جامعه‌شناسی ایرانی در آستانه مرگ مغزی است؟» منتشر شد.فصلنامه‌ی علوم اجتماعی خردورزی، اکنون در هشتمین شمارۀ خود قرار است با این سوال جنجالی به بررسی یکی از مهم‌ترین مسائل آکادمیک در محافل و مجامع علمی در زمینه‌ی دانش اجتماعی بپردازد.

    مجید رحیمی در سرمقاله به «عبور از مرز خودباختگی در عصر انقلاب شناختی» پرداخته و درصدد آن است که شناخت روشنی از اهداف و دغدغه‌های شمارۀ هشتم این فصلنامه در اختیار مخاطبان قرار دهد. او در نقد جامعه‌شناسی زرد، پدیده‌ی خود تحقیری آکادمیک را مورد کنکاش قرار داده و فقدان عمق نظری روش‌شناسی علمی و پشتوانه‌ی پژوهشی معتبر جامعه‌شناسی را که تنها قابلیت مصرف رسانه‌ای دارد مورد بحث قرار داده است.

    پس از سرمقاله، هفت بخش مقاله با عنوان‌های «آوای شناخت»، «حکایت خاک»، «شطرنج معنا»، «پژواک رنگ»، «هزارتوی ذهن»، «جغرافیای علم» و «عرش اندیشه» حاوی مصاحبه‌ها و یادداشت‌هایی پژوهشی از اساتید مبرز در حوزه‌ی علوم اجتماعی است که به سراغ واکاوی دقیق و عمیق موضوع جامعه‌شناسی در تمام ابعاد شناختی، گفتمانی، رسانه‌ای، معناشناختی و حتی نگاه دینی آن رفته‌اند تا تمام مسائل موجود پیرامون علوم اجتماعی را به خواننده عرضه نمایند.

    پرسش مهم «آیا تو فکر می‌کنی یا بدنت می‌اندیشد؟»، در طلیعه‌ی بخش اول این فصلنامه قرار دارد. اولین یادداشت پژوهشی متعلق به پروفسور مارک جانسون، نظریه‌پرداز فلسفه‌ی کاربردی و استعاره‌های شناختی است که با عنوان «ذهن بدنمند»، نقش بدنمندی در شکل‌گیری معنا، تفکر و ارزش‌های اجتماعی را مورد سنجش قرار می‌دهد. «مرزهای نامرئی توجه» نیز عنوان یادداشتی از دکتر لیلا اردبیلی، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که فرهنگ بنیان بودن فرایندهای شناختی را بررسی کرده است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.