چهارشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۴ Wednesday, 16 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 37509 تعداد نوشته های امروز : 45 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

افزایش ۱۴ درصدی تولید کشاورزی با بهره ور| رشد مصرف غذاهای دامی در کشورهای نوظهور دبیرکل ناتو این ۳ کشور را تهدید کرد نتانیاهو: اجازه تشکیل «لبنان دوم» را نمی‌دهیم! همزمان با افزایش نرخ نان کیفیت نیز باید ارتقا یابد بسته خبری ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴ استان تهران اولین واکنش حماس به حملات رژیم صهیونیستی به سوریه تصاویر دوربین‌های ترافیکی پس از اصابت موشک به میدان قدس تجریش محدودیت‌های بی‌سابقه رژیم صهیونیستی در حرم ابراهیمی سولانا در آستانه فتح بازار؛ جهش ۱۴۰ درصدی از ابتدای سال! موکب دانش آموزی دختران گیلانی در میدان شهدای ذهاب برپا شد روزانه ۱۰ کودک در غزه یک یا دو پای خود را از دست می‌دهند کشف ۱۵۰ لیتر مشروبات الکلی از باغ ویلایی در دماوند افشای تلاش ناکام آمریکا برای رهگیری موشک‌های ایران علیه اسرائیل افتتاح وکلنگ زنی چند طرح بزرگ در سفر وزیر صمت به جیرفت حمله مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه دغدغه های مردم و معیشت آنها باید در اولویت کاری مدیران باشد

مقابله با فیلترشکن‌ها سیاستی شکست‌خورده است / پافشاری بر فیلترینگ، باعث زامبی شدن کاربران و آلودگی شبکه می‌شود
  • 24 تیر 1404 ساعت: ۱۷:۳۸
  • شناسه : 97133
    بازدید 19
    1

    آرین اقبال، پژوهشگر شبکه و برنامه‌نویس در پنل تخصصی «فناوری، امنیت و آینده ایران» گفت:«مقابله با فیلترشکن‌ها سیاستی شکست‌خورده است. پافشاری بر آن، تنها باعث زامبی شدن کاربران، آلودگی شبکه و تضعیف امنیت ملی می‌شود. راه‌حل، بازبینی در سیاست‌ها و بازگشت به حکمرانی علمی و مبتنی بر تخصص است، نه تداوم محدودسازی و پاک‌کردن صورت‌مسئله.»

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    نگار علی- در ادامه‌ی پنل تخصصی «فناوری، امنیت و آینده ایران» در نشست «اینترنت و آینده ایران»، آرین اقبال، پژوهشگر شبکه و برنامه‌نویس، وضعیت فعلی اکوسیستم فناوری اطلاعات کشور را «یکی از آلوده‌ترین و آسیب‌پذیرترین‌ها در جهان» توصیف کرد.

    او با اشاره به ضعف‌های جدی در لایه‌های مختلف شبکه گفت:«از اپلیکیشن‌ها گرفته تا زیرساخت‌های شبکه، اشکالات گسترده‌ای در تمام لایه‌ها وجود دارد. ما با اکوسیستمی روبه‌رو هستیم که نه‌تنها در برابر حملات خارجی، بلکه در برابر حملات داخلی هم به‌شدت آسیب‌پذیر شده است.»

    اقبال با اشاره به حملات DDoS، ادامه داد:«وقتی با یک حمله‌ی DDoS طرف هستیم، معمولاً منشاء آن یک بات‌نت جهانی است؛ هزاران دستگاه زامبی که در اختیار گروه‌های خرابکار هستند. اینکه صرفاً اعلام شود حمله‌ای از چین یا آمریکا آمده، دلیل نمی‌شود که آن کشورها عامل حمله باشند. ما به تحلیل دقیق، شفاف و فنی نیاز داریم؛ چیزی که متأسفانه در گزارش‌های موجود دیده نمی‌شود.»

    او همچنین با انتقاد از نهادهای متولی، از جمله شرکت زیرساخت و نهادهای امنیتی، خواست که گزارش‌های فنی قابل استناد و زمان‌مند ارائه دهند:«عدد و رقم‌هایی که رسانه‌ای می‌شوند، نه قابلیت اعتبارسنجی دارند و نه برای متخصصان مفیدند. ما نیاز به داده‌های قابل تحلیل داریم، نه صرفاً اعلام ارقام بعد از وقوع حمله.»

    اقبال سپس به انتقادات صریح از سیاست‌های فیلترینگ و محدودسازی اینترنت پرداخت و گفت:«فیلترینگ بی‌برنامه باعث شده کاربران برای دسترسی به سرویس‌های پایه‌ای، به ابزارهای مختلف دور زدن فیلتر رو بیاورند. همین ابزارها خودشان به دروازه‌های ورود بدافزار تبدیل شده‌اند. حالا نه فقط با حملات خارجی، بلکه با حجم بالایی از حملات داخلی هم مواجهیم؛ به‌طوری که روزانه هزاران حمله از دستگاه‌های آلوده‌ی داخل کشور اتفاق می‌افتد.»

    اقبال در پایان با اشاره به تجربه‌های متعدد فنی خود در حوزه شبکه تأکید کرد:«ما وارد چرخه‌ای فرساینده شده‌ایم. هر پروتکلی که کار می‌کند، خیلی زود به‌عنوان ابزار فیلترشکن شناخته شده و مسدود می‌شود. نتیجه این است که کاربران از پیر و جوان، از کودک تا پژوهشگر، مدام در حال تست تونل و وی‌پی‌ان هستند و در این میان، کیفیت اکوسیستم آی‌تی کشور هر روز بدتر می‌شود.»

    او سخنانش را این‌گونه جمع‌بندی کرد:«مقابله با فیلترشکن‌ها سیاستی شکست‌خورده است. پافشاری بر آن، تنها باعث زامبی شدن کاربران، آلودگی شبکه و تضعیف امنیت ملی می‌شود. راه‌حل، بازبینی در سیاست‌ها و بازگشت به حکمرانی علمی و مبتنی بر تخصص است، نه تداوم محدودسازی و پاک‌کردن صورت‌مسئله.»

    ۲۲۷۲۲۷

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.