چهارشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۴ Wednesday, 16 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 37659 تعداد نوشته های امروز : 195 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

جنگ مثل آینه‌ای می‌ماند که می‌توان در آن اصالت و شرافت خود را دید طرح محله محوری رئیس جمهور، می تواند تاب آوری اجتماعی را تقویت کند اگر الفت اجتماعی به ساختار تبدیل نشود،در بحرانی دیگر فرسایش می‌یابد معرفی بهترین سهام‌های دارویی بازار سرمایه بررسی راهبردهای رهبرانقلاب در دفاع ۱۲ روزه طلا، سهام یا صندوق درآمد ثابت؟/ ردیابی مسیر پول هوشمند پاسخ می‌دهد انتشار داد‌ه‌های تورمی آمریکا؛ طلای جهانی دوباره اوج گرفت بررسی عملکرد ابزارهای نوین مالی؛ از اوراق سلف ارزی تا گواهی کاهش آلایندگی بورس سبز پوش شد، ثبت یک هفته درخشان پس از دو هفته ریزش برگزاری مدرسه تابستانه «فلسفه و زندگی»  نتایج آزمون مرحله اول ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان اعلام شد دهه سوم محرم هیئت کجا برویم؟ امروز در غرب، اقتدار به جای حقیقت مبنای قانونگذاری قرار گرفته است تجربه جمهوری اسلامی ایران مسیر جدیدی را پیش روی جهان می گذارد استاد ایتالیایی فلسفه حقوق: آزادی بدون حقیقت و بدون هویت، معنایی ندارد کدخدایی: در قانون اساسی،آزادی در کنار کرامت و رشد انسان مورد تأکید است

حبیب احمدزاده: تسلیت برای بازگشت بشریت به عصر تاریکی مدرن
  • 24 تیر 1404 ساعت: ۲۲:۲۹
  • شناسه : 97244
    بازدید 6
    1

    حبیب احمدزاده در یادداشتی به تحریم‌های آمریکا علیه فرانچسکا آلبانیز واکنش نشان داد و به تاثیر منفی سینما و اینترنت در دوری انسان از واقعیت اشاره کرد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرنگار مهر، حبیب احمدزاده کارگردان سینما در واکنش به تحریم‌های ایالات متحده علیه فرانچسکا آلبانیز گزارشگر حامی فلسطین در سازمان ملل یادداشتی نوشت.

    در متن این یادداشت آمده است:

    «از لحظه‌ای که سینما متولد شد بشریت به آرامی تغییر کرد؛ از خوانندگان خیال‌پردازی که جهان را با ذهن خود شکل می‌دادند، به تماشاگران منفعلی که مسحور صفحه‌های نمایش غول‌پیکر می‌شوند. قهرمانانی که زمانی از کاغذ و اندیشه زاده می‌شدند، به نمایش‌های سه‌بعدی تبدیل شدند: مردانی با مردانگی بیش از حد، زنانی با زیبایی باورنکردنی که روان مدرن را با توهم و میل شکل می‌دهند.

    سپس اینترنت آمد که ما را حتی بیشتر از دنیای واقعی دور کرد. به جای طبیعت، خانواده یا یکدیگر، اکنون بی‌وقفه به صفحات درخشان خیره می‌شویم و در قلمرو مجازی به شدت به دنبال اعتبار هستیم. انسان خوب بودن در دنیای واقعی دیگر اولویت نیست. در این عصر، حتی تاریک‌ترین جنایات نیز می‌توانند قانونی به نظر برسند، اگر به اندازه کافی دور باشند.

    کیانو ریوز بازیگر سینما، زمانی حکایتی تکان‌دهنده تعریف کرد مبنی بر اینکه روزی داستان فیلم «ماتریکس» را برای ۲ دختر نوجوان دوستش که اثر را ندیده بودند، تعریف کرد و پس از شنیدن طرح داستان فیلم «ماتریکس»، آنها فقط خندیدند و گفتند: «پس ما همین الان هم در ماتریکس زندگی می‌کنیم» و پدرشان در واکنش به این اتفاق گفته است که آن‌ها به ندرت از اتاق‌هایشان بیرون می‌آیند و با والدینشان صحبت می‌کنند.

    این جدایی، قتل عام جاری در غزه را به یک تیتر خبری خاموش دیگر و به یک نمایش تبدیل کرده است. صفحه نمایش‌های هوشمند زمزمه می‌کنند: این فقط یک فیلم «مارول» دیگر است. رویت را برگردان. این دنیای تو نیست.

    اما این حقیقت دنیای امروز است و در آن، کودکان در صف‌های غذا کشته می‌شوند، در حالی که دولت‌های قدرتمند، جنایتکاران جنگی مانند نتانیاهو را تشویق می‌کنند. کنگره ایالات متحده برای ادای احترام به مردی که مسئول ۱۷۰۰۰ کودک یتیم است، برمی‌خیزد، شاید از ترس و شاید از همدستی. باج‌گیری دیجیتال، تئاتر سیاسی و حواس‌پرتی جمعی، وجدان جمعی ما را فلج کرده است.

    اخلاق ما که توسط اینستاگرام و واتس‌اپ عقیم شده است، اکنون در هشتگ‌ها و اعتراضات زودگذر در خیابان‌های امن جا می‌گیرد. ما قهرمانان آسایش هستیم، نه شجاعت.

    در همین حال، تفتیش عقاید مدرن ترامپ و نتانیاهو حتی صداهای شجاع حقیقت گو مانند فرانچسکا آلبانیز را مجازات می‌کند و با آنها به دلیل ایستادن در کنار ناتوانان به مانند دشمن رفتار می‌کند. آلبانیز به بهترین شکل گفت: «قدرتمندان کسانی را که از طرف ناتوانان صحبت می‌کنند، مجازات می‌کنند. این نشانه قدرت نیست. این دقیقاً نشانه گناه است.»

    ولی فرانچسکا این گالیله مدرن در برابر خدایان دروغین قدرت سر تعظیم فرود نخواهد آورد. به‌جای بسیاری از رهبران جهان که سر تعظیم فرود آوردند و بنابراین ما باید از خواب دیجیتال و از رویای ماتریکس خود بیدار شویم زیرا تنها با بازگشت به دنیای واقعی می‌توانیم جلوی کشتار بی‌گناهان و کسانی که هر ساعت برای یک کاسه آرد می‌میرند، بگیریم.

    پس تسلیت برای سقوط همه ما به فرهنگ قرون وسطای امروزی و مدرن. شاید که قبل از انکه خیلی دیرتر شود از این رخوت مجازی برخیزیم.»

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.