سه شنبه, ۳۱ تیر , ۱۴۰۴ Tuesday, 22 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 40019 تعداد نوشته های امروز : 424 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

خبر رسمی درباره برنج و روغن اعلام شد (۳۱ تیر) ارزش سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی ها اعلام شد (۳۱ تیر) نحوه فعالیت بازار ارز فردا ۳۱ تیر اعلام شد ریسک سرمایه‌گذاری زیر سایه داده کاوی تعامل بیشتر دولت و حوزه‌های علمیه ضروری است تدوین سیاست‌های تعامل دولت و حوزه‌های علمیه ضروری است لزوم توازن بین استانداردهای آموزش پزشکی و واقعیت‌ها؛ چالش افزایش ظرفیت اعلام زمان‌بندی و الزامات اجرایی آزمون‌های گواهینامه و دانشنامه تخصصی ناگفته‌هایی از یک پدر؛ روایت محمد زارعی از داماد شهیدش ضرورت بهره‌گیری از نیروهای توانمند در راستای توسعه کبدی خراسان جنوبی بسته خبری ۳۱ تیرماه استان کردستان ۴ تبعه غیرمجاز در جاجرم دستگیر شدند اعلام آماده‌باش کامل نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی گلستان به یاد شهدای اقتدار در پناه خورشید خراسان مسکو: اروپا به بخشی از کارزار تخاصم بین‌المللی علیه مسکو تبدیل شده است بازداشت یکی از دهیاران رباط کریم به اتهام ارتشاء

امکان کاهش ۲۰ درصدی کانون‌های فرسایش بادی با ۳۰ همت اعتبار
  • 31 تیر 1404 ساعت: ۱۹:۳۰
  • شناسه : 102202
    بازدید 3
    1

    معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کاهش ۲۰ درصدی سطح کانون‌های بحرانی فرسایش بادی کشور برآورد می‌شود.

    ارسال توسط :
    پ
    پ
    – اخبار اقتصادی –

    به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسن وحید معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: برای تحقق برنامه هفتم پیشرفت در راستای کاهش 20 درصدی کانون‌های بحرانی فرسایش بادی و گردوغبار کشور ظرف مدت پنج سال، سالانه شش هزار میلیارد تومان اعتبار باید برای اجرای پروژه‌ها تخصیص پیدا کند.

    وی افزود: امسال وضعیت ما از نظر اعتبارات در این حوزه بد نیست و در مجموع دو هزار میلیارد تومان اعتبارات مصوب ملی، استانی و محرومیت‌زدایی برای مقابله با بیابان‌زایی و کاهش کانون‌های فرسایش بادی تخصیص‌داده‌شده، اما هنوز پرداختی صورت نگرفته است.

    بار مالی پرونده‌های اراضی کشاورزی بر دوش متخلفان افتاد

    وی اظهار داشت: از این دو هزار میلیارد تومان، یک هزار میلیارد تومان مربوط به اعتبارات محرومیت‌زدایی، 500 میلیارد تومان اعتبارات ملی و استانی و 500 میلیارد تومان اعتبار گردوغبار است.

    وحید، سطح کانون‌های فرسایش بادی در داخل کشور را 14 میلیون هکتار عنوان و تصریح کرد: براساس هدفگذاری برنامه هفتم پیشرفت، سالانه باید نزدیک به 2.8  میلیون هکتار کاهش سطح کانون‌های فرسایش بادی و گرد و غبار را داشته باشیم.

    اجرای سالانه 600 هزار هکتار عملیات کاهش کانون‌های بحرانی

    معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این که در حالت عادی با اجرای عملیات و طرح‌های مختلف به طور متوسط سالانه 300 تا 400 هزار هکتار کاهش سطح کانون‌های فرسایش بادی را در اراضی بیابانی داریم، گفت: برای تحقق برنامه کاهش 20 درصدی سطح کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در قالب برنامه هفتم پیشرفت، باید نزدیک به 600 هزار هکتار سالانه عملیات انجام دهیم.

    وی توضیح داد:2.7  میلیون هکتار از کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در اراضی کشاورزیِ رها شده، است و معاونت امور زراعت و معاونت باغبانی وزارت جهادکشاورزی در قالب اجرای الگوی کشت باید به این موضوع بپردازند.

    وحید ادامه داد: 1.7 میلیون هکتار از کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست است  و این سازمان باید در این زمینه اقدام کند و حدود 800 هزار هکتار نیز در محدوده معادن است که ضروری است در قالب مسئولیت‌های اجتماعی و قانونی مسایل آن حل شود.

    وی گفت: بیش از 8 میلیون هکتار از کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در محدوده جنگل‌ها و بیابان‌های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است و ما برای کاهش سطح آن و مقابله با پدیده گرد و غبار، برنامه مدون داریم.

    معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ابراز داشت: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، عملیات و طرح‌های بیابان‌زدایی و مقابله با گردوغبار را در سطح  بیش از 8 میلیون هکتار اجرا می‌کند.

    وی افزود: بخشی از طرح‌های ما تاب‌آور و سازگارانه است و بخشی دیگر از جمله در حوزه مدیریت ریسک، مدیریت رواناب، مدیریت تاغ‌زارها، حفاظت قرق، نهال‌کاری عملیات بیولوژیک و بیومکانیک است.

    کاهش رطوبت خاک با زهکشی تالاب صالحیه

    وحید با اشاره به 22 استان بیابانی در کشور تصریح کرد: بحرانی‌ترین کانون‌های فرسایش بادی و گردوغبار از جمله در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، اصفهان هستند.

    وی درباره کانون‌های فرسایش بادی در اطراف تهران گفت: بخشی از کانون‌های فرسایش بادی در اطراف تهران مربوط به اطراف کرج، شهرری، قم و سمنان هستند.

    معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، درباره گردوغبارهای ناشی از تالاب صالحیه کرج نیز بیان داشت: در مورد تالاب صالحیه چند مساله وجود دارد که یکی از آن کشیدن جاده در اطراف این تالاب است که سطح آن را کاهش داده و موجب شده رطوبت به آن نرسد و مساله بعدی مربوط می‌شود به زهکشی تالاب صالحیه برای گرفتن شوری خاک در قزوین انجام شده که رطوبت خاک را گرفته است.

    وی اراضی کشاورزی رها شده و چرای دام را از دیگر عواملی دانست که موجب شده تالاب صالحیه به بیابان تبدیل شود.

    انتهای پیام/

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.